♫Ni@t Pu@sA R@m@dH@n+Do@ bErBuK@ Pu@s@&Do@ SeLep@s BeRbUk@♫

Kalau diikutkan masa post ni ditulis, secara rasminya dh hr ke5 berpuase. mse nie br de idea sket nk post ape. kebetulan aku stayback kt opis coz de meeting. Seboleh-bolehnya aku nak puasa kali ni jadi puasa yang betul2 puasa yang diterima oleh Allah. Kalau boleh aku tak nak buat bnde2 yg bleh kurang phala puasa aku macam mngata orang, tingkah laku buruk n lain2. Siapa tak nak puasa die diterime ye dak?

Gambar2 doa serta niat di bawah “dicilok” melaluui Google dan diambil sebagai rujukan daripada bnyak blog di luar sana. Harap penyebaran benda2 macam ni dapat sdikit sebanyak membantu dari aspek memudahkan ibadah puasa umat Islam diluar sana. InsyaAllah.

Niat Puasa Ramadhan

Lafaz niat untuk sebulan puasa

niatsebulanpuasa

Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala

Lafaz niat puasa (harian)

niatharianpuasa

Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Alalh Ta’ala

Doa Berbuka Puasa

doaberbuka

Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.

Doa Selepas Berbuka Puasa

doasesudahberbuka

Ya Allah! Kerana Engkau aku berbuka puasa dan kepada Engkau aku beriman dan atas rezeki dari Engkau aku berbuka puasa telah hilang dahaga sudah menjadi basah segala urat. Ya Allah! Aku minta diampuni dosaku dengan rahmat Engkau yang meliputi segala sesuatu.

Ermmm terawih br 1 hr je aku buat... hehehehhehhe... nie pn de meeting.. hr esok confirm kne stay lg coz nk settlekan Tender DCA. fuhhhhh...
xpelah kesabaran di bulan ramadhan..
kat opis aku plak de buat decoration hr raya. so aku ngn kak lynn ngah sibuk dok gntung2 ketupat, kad raya, lampu2 n de r 2 3 bnda lg..
meriah opis aku..
hr2 pasang lgu raya mcm dh dekat sgt nk rye..
huuhuhuhuhuhu tu pn ats permintaan my CEO.

hurmmmm pape pn aku mmg nk sgt g terawih lg tp asenye weekend je aku leh wt time aku kt umah along...

Apa-apa pun….mintak dipermudahkan perjalanan tarawih malam ni. Aminn.






0 comment... add one now

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿