Ayang vs Abang

Mood time nie berterabur bersepah berterbangan semualah yg xbest..
Pasai pa mood nora mcm nie haaaa pasai .... xtaw!!!!
Huhhh... kesengalan melanda..

Ok nie juz nak share ngn korang semua.. juz lawak ja nie.. godek2 email lama jumpa plak yg nie..
heheheheh so nk kembalikan mood nora share ngn korang.. Bacalah mne taw yg dah khwin tu leh bg pendapat sket.. yang lom kahwin leh ja baca2 nie.. hahahahaha


memula skali ayang anto kat abang


Dear abang,

Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini.... kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang.. sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam.... abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?

Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?

Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat...tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah

Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance...ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..

Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.

Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak

Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang... kalau ayang kena curi??

Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..:

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR

Love,
ayang




ni abang lak bagi.....

Dear Ayang,

Bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham keta tu keta bos abang. Nanti kalau ilang sapa nak ganti... ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah..

Cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta.. abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja...lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang..

Pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah.. tulah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..

Sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm8k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm8k...tapi demi ayang abang wat jugak..

sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer PHSM. bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu..pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer...

Tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit..

Kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan ...bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital. abang kene tanduk xpe..

Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang ketawa...hahahhahahahahha

love,
abang



Moralnye: jgn lah sampai miss communication haru je kan..

{ 27 comments.. read them below or add one }

✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 17 December, 2010 02:16
Bunga:
hahahhahahaha tp sweet je kan... =)
aibaks aibaks 17 December, 2010 10:05
uih...jgn ler bagi surat ni kat suami isteri.. bahaya ni.. kang lain plak jadi.. haha
padle padle 17 December, 2010 10:58
hehe..sronok2..tersnyum sorg2 kat mcd ni..
iLa SaHaR iLa SaHaR 17 December, 2010 11:01
hahahaha...
sepatutnya kena selidiki kesilapan kita dulu baru cari silap org...
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 17 December, 2010 11:03
fyna:
ekekekke =)


lady:
taw xpe dua2 kne kan.. so jgn misscommunication lah ye..
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 17 December, 2010 11:05
aibaks:
hehehheheh knape erk xboleh?? juz luah prasaan je kan.. hehehhehe.. tp better bncg kalo de mslh kan kan..


padle:
ekekekekek jgn gelak kuat2 nnti org ingt awk xok lak.. heheheh
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 17 December, 2010 11:06
iLa:
hhehhehe betol2 kn taw slh kite dulu.. tp kalo xde sape tgur kdg2 kita xsedar kan...


nadia:
yunk... hehehehhehe zaman skrg yunk..
aibaks aibaks 17 December, 2010 11:33
tul tu.. jgn le bagi2 surat camtu..ingat sweet ke? teringat satu lawak ni gak..tulis2 surat suami isteri.. depa ni gaduh.. si suami tulis surat suh kejut pagi sok nak subuh.. bile bangun je da tghr terik.. tgk de surat kt sebelah "abg bangun da subuh".. haha
Nur Ardilla Najwa Nur Ardilla Najwa 18 December, 2010 03:37
salam...jemput join contest d blog saya... =)

http://jannatul-ardilla.blogspot.com/2010/11/game-for-fun-favorite-photo-contest.html
HafizRahman.com HafizRahman.com 18 December, 2010 17:33
hye ..nak tanya...code untuk buat word bergerak ke atas macam dekt sidebar yang part Luahan teman tu apa ek??
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 19 December, 2010 00:09
aibaks:
tu kes merajuk.. heheheh that y jgn miss communication... huhuhu haru je kalo mcm tu..
darkbatman darkbatman 19 December, 2010 19:27
sbr jela.. mcm sweet jer kan?
Ali ridha Ali ridha 19 December, 2010 23:04
kes nak minta izin
bawa lari anak.tapi suami tak kasi.hihihi...
Ali ridha Ali ridha 19 December, 2010 23:06
kisah cinta memang selalu indah dan duka.hihi...
Bro Framestone Bro Framestone 20 December, 2010 09:59
he...23x aduhai... jawapan cam bro je tue
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 20 December, 2010 22:18
Hafiz:
okey beres dh bg kt komen kamo ^_^



Darkbatman:
hehehhe betol2 klaka tp mcm sweet je kan.. dua2 mcm xde amk hati still SYG lg.. erk.. hmmm



hehehhe ye lah kot.. bercinta berkasih mmg indah..
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 20 December, 2010 22:35
Bro:
same ke?? adeiiii hahahahha
Ain Atika Ain Atika 23 December, 2010 02:17
hahaha...kelaka laaa...alaa comel nya pasangan ni...tapi syok jgk macam tu. bila gaduh kenang balik mesti nak tegelak kan? mintak kat suami yang bkn2. xdapat merajuk sorang2...ahhaha...tapi saya x ada suami...ada boypren je. selalu mintak nak rumah besar yang boleh ddk 10 family pnya. padahal belom kawen pon...isk2.
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 23 December, 2010 11:28
Adem:
=]


Ain:
ahhahah guling2 plak bce komen kamo.. mmg lucu sweet jerk.. gado2 syg org kate kan kan kan...
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 23 December, 2010 11:30
hans:
hiksss mmg lucu.. idea sape tu xtaw lah pulak..

✿Menceceh-menceceh lah u ols kat sini✿
✿Sangat dihargai✿
Muacssssssss!!!✿