Menangis Tak Berlagu

Monday, December 05, 2011


Uwaaa Uwaa Uwaaa

memang tak tahan sedu dah nie..
menangis darah skali pun cam tu gak lah resultnye..
"Tak boleh pergi.. Muktamad!!!!"

itulah ayat en.somi bile nora mrayu supaya izinkan pergi Hat Yai..
apa taknye nora beli ticket b4 kahwin. salah nora jugak sbb mmg xbagi taw kt e. somi (masa tu as a fiance) & xplan pun nak kahwin seawal dr planning asal..

Sedu2 akak dibuatnye..
habis duit booking mcm tu jerklah gamoknye..

Ok actually hari nie 05.12.2011 till 07.12.2011 nora ke Hat Yai bersama rakan-rakan sekerja iaitu seramai 18 orang. Plan asal mmg cantik coz mahu berjimba2 & holiday di Hat Yai. Ticket dah booking & confirmation pun dh dibuat.. Senang kata semua dah settle. Yang sedeh sangat en.somi xizinkan plak. so saya terpaksa cancelkan holiday nie..

haa nie buktinya:


Mintak ganti rugi dari en.somi xkira xkira xkira.. banyak yang en.somi cancelkan ol my plan.. Hari tu pun en.somi cancelkan Gathering ngn Geng Bisik2 ke Tanjung Biru, Port Dickson.. Memang merajuk gilerrr masa tu.. geram sangat2. nora dah siapkan bahan2 & barang2 untuk di bawa ke sne. Ayam & daging pun dh perap Jelly kelapa pun dh siap. Last2 pukul 3.00 am bru dpt msg mengatakan en.somi msh dalam operasi.. Haaa sentap giler masa tu.. Memang merajuk sgt nora masa tu lama sangat2 xkawan ngn en.somi..

Memang jahat & mcm budak2 nora kan. Tapi tulah nak wat cm ne mmg merajuk sangat ngn keputusan en.somi.. Tapi semua tu ada sebab kenapa en.somi berbuat demikian.. Puas jugak dia nak memujuk melalui telefon. Katanya dia risaukan keselamatan nora memandangkan nora sekarang berbadan dua dan ke PD sebabnya dia terpaksa attend dalam operasi pd masa itu.. Kami memang jarang jumpa al maklumlah sorang di ceruk negeri sembilan dan sorang lagi di ibu kota. weekend pun blum tentu dapat jumpa. now dah berapa minggu xjumpa. rasa merajuk memang ada tapi tulah merajuk2 marah2 pun nora terpaksa akur. Rindu tu sudah semestinya.. Hehehehe

Pape pun hope ada rezeki untuk nora melancong di masa akan datang.

You Might Also Like

25 ♥sweetcream♥

  1. aloh3...ciannye mummy neh..
    takpe2..next time okayyy!!

    ReplyDelete
  2. saba yea.. xmo sadih2.. senyum.. :=)

    ReplyDelete
  3. atIEsAyAnGkAmU:
    huk huk sdeh taw xpat g...
    next time g ber3 lah gamoknye.. huk huk huk T_T

    ReplyDelete
  4. ErnieHery:
    heheheh ngah bersabo je nie cik ernie.. sdeh tu dh semestinye..
    hehehehhe ye lah try utk senyumlah nie..
    thanks yaaaa.

    ReplyDelete
  5. alahai....sedih plak kak izan baca nih. takpelah...en somi risau nak biarkan isterinya pegi sorang2 tanpa dia di sisi...

    sabar ye...insyaAllah ada rezki nanti boleh gi holiday sama2...

    ReplyDelete
  6. khairul:
    huwaaa mmg sian kan... hope ade rzeki 4 me & en.somi next time.

    ReplyDelete
  7. Izan Ishak:
    ye ke kot en.somi risau & mayb dia jeles sbb xpat ikot.. hahahaha...

    ye lah kak hope dpt holiday sesama ngn en.somi & baby..

    ReplyDelete
  8. soba yo lah...untuk kebaikan takpo..kono ado tolak ansur laa

    ReplyDelete
  9. alolor.. majuk daa bakal mummy ni. hehe. nanti baby kua jadi kuat merajuk. tkpew, nanti claim holiday / honeymoon kaw kaw kt en.somi ya

    ReplyDelete
  10. aloololo.....nape la en asben x kasi....x sporting laa....

    jgn majuk2 yea....xder rezeki....sabar yea.....

    ReplyDelete
  11. tu sume tandanya syg xpela nnt holiday ngn cik somi k..mudahan2 dia bwa g hat yai balik hehee ^_^

    ReplyDelete
  12. alolololo kesian nya dia
    xpe2..betul kata..en.somi dia pun riso nora g sn dlm keadaan berbadan dua..tp nak wat cam mn..lenkali plan g berdua ngan en.somi lah lg best..hehehe

    ReplyDelete
  13. lohhh..kesiannye....

    en somi ada unsur jeles kot...ahhah...

    dia risokan kamu..maknya dia syg kamu

    ee..mmg patot mintak ganti rogi,,hikhikkk... spt percutian besama cik suami.. tu kan kira gnti rugi..

    *cdgn xde kaitan..hohooo

    ReplyDelete
  14. hatyai pun banjir la..

    ReplyDelete
  15. aip...


    jgn lawan kata encik somi..


    ekekeke...

    jaga diri n baby elok2..

    ReplyDelete
  16. cop..
    cik nora tu akak ae?
    hurm..
    xpew kak..
    sabar yer..
    btol tu, cik somi risaukan akak... :)

    ReplyDelete
  17. Ciannya. En. Somi tu terkilan gamaknya. Sbb dia x diajak bersama. At least boleh jadi bodyguard aka tukang angkat barang. Sabar ek

    ReplyDelete
  18. next time...before hand, nora btahu en somi dulu. lain dulu lain sekarang. afterall cemburu tu tanda sayang kan...

    ReplyDelete
  19. ahaa..cian nye akk..
    sbr lah yew..

    ReplyDelete
  20. sabar laa yee :)
    jgan sedih2 .
    nant taa comel :D
    hee

    ReplyDelete
  21. t de rezeki, jenjalan lah puas2 yer :)

    ReplyDelete
  22. sabo yer..
    en. somo adalah segala-galanya..
    lain kaki, ajak en somi skli :)

    ReplyDelete
  23. patut kena bw dia sekali baru dia ok tu..

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿