Pages

  • Home
Facebook Instagram Twitter

mOnOLoG tAnpA sUaRa

    • HOME
    • REVIEW
    • EVENT
    • FOODIE
    • TRAVEL
    • BEAUTY
    • PETUA
    • DAPUR UMMI
    • CONTACT
    What goes around
    Comes around
    Continue Reading

    Salam selasa.

    Salam 23 Ramadhan 1435H

    Pagi tadi masa otw pergi kerja tetiba zarra menangis menjerit cakap sakit perut.

    Bila ummi tanya zarra nak poopoo dia kata tak nak. "zarra sakit perut ummi" dalam nada merintih..

    Sampai rumah  pengasuh pesan ngn mama suruh sapukan minyak.

    Tak sampai setengah jam mama call suruh bawa zarra ke klinik. Kelam kabut keluar sekolah dan ambil zarra.

    Klinik kerajaan TTDI mmg tiada servis ubat makanya pergi cari klinik 24 jam.

    Pusing punya pusing cari parking terus decide parking di pasar besar TTDI. Zarra menangis cakap sakit perut buatkan hati ummi xtentu hala  Gelabah jugak drive sambil urut2 perut dia.

    Mujur dpt parking di pasar. Dukung dan terus pergi ke Klinik Family TTDI. Keadaan diklinik tidak ramai pesakit.

    Doktor check dan tanya sama ada Nur Izarra Qistina buang air besar atau tidak.

    Ummi : petang semalam poopoo mcm biasa, mkn masa berbuka dua mmg msk khas lauk dia mee kicap, ns, ikan grg dan sayur.

    Doktor : perut tak kembung. Ok tapi keras di ari-ari. Sambil doktor tekan2 zarra menjerit sakit. Doktor kata keras. Usap lagi dan zarra cakap "ummi zarra kencing" doktor tekan lagi dia ckp lagi "ummi zarra kencing" sedu2 zarra.

    So doktor kata mungkin angin, bagi dia kentut dan cek kencing. So doktor bg ubat antibiotik dan ubat angin.

    Pampers penuh mujur sebelah klinik 7e terpaksa beli pampers dan ganti yabg baru.

    Bila tanya zarra sakit lagi tak dia angguk je tapi dah tak nangis.

    Doktor kata sekiranya pukul 2-3 petang dia masih menangis datang semula klinik utk check up selanjutnya.

    Doktor tegah dari hantar ke rumah pengasuh tapi uols kan tau bkn senang nak cuti mcm tu je. susah hati ummi ni bila terpaksa hantar zarra rumah mama.

    Sampai sekolah nak buat kerja 1 apa pun tak boleh. Pesan kat mama kalau dia masih sakit call ummi.

    Ya Allah, dari malam tadi zarra meracau. 2 3 pagi dia meracau mengigau. Walhal tak keluar ke mana2 pun. Susah hati ummi bila anak meragam macam ni. Tidur pun tak lena...

    Semoga sayang ummi Nur Izarra Qistina cepat sembuh. Habis kerja ummi ambil adik ye sayang..

    Continue Reading

    Salam Ramadhan #16

    Alhamdulillah rezeki buat nora dan zarra.
    Sebelum ni nora banyak nak join iftar bersama blogger tapi semua tidak dapat dipenuhi.
    Maklumlah ada syarat juga untuk sertai iftar tersebut. Bukan rezeki nora untuk join para blogger..

    Sob sob sob...

    Terima kasih pada bos dan pentadbir kerana menaja iftar pada 14 Julai 2014 untuk kami staff pejabat SKSP.

    KLIH ni terkenal untuk kursus goverment terutama JPWPKL. Semasa tiba di sini ramai jugak kakitangan JPWPKL yang ada. Mungkin mereka ada kursus ataupun taklimat.
    O
    Alhamdulillah kali ini dapat berbuka puasa bersama zarra di luar.

    Antara menu yang menarik di sini adalah terdapat pelbagai jenis kerabu. Haaa nama pun dah pelbagai dan tidak silap nora lebih dari 7 jenis kerabu.
    Maaflah tiada gambar..

    Selain itu ada masakan melayu seperti siput sedut, pajeri terung, ulam ulaman, ikan bakar, kambing bakar, nasi ayam, soto, murtabak, kuih muih dan banyak lagi.

    Terdapat juga menu live di sini seperti cucur, keropok lekor, roti jala, ABC dan banyak lagi.

    Paling seronok zarra. Maklumlah dia dah kenal GB dan juga GPK. Terpaksalah bos layan zarra. Atok zarra katanya.

    Asal hilang puan azizah sibuk dia tanya mana pergi cikgu. Haaa kemain zarra ye.

    Apapun alhamdulillah banyak zarra makan. Dan last sekali zarra tolong akak abang yang sibuk mengemas.

    Dalam hati ni peramah sangat si zarra ni..

    Korang juga boleh mencuba untuk berbuka di KLIH. Sahur juga disediakan.
    RM68 untuk dewasa
    RM35 untuk kanak-kanak

    Continue Reading
    Salam ramadhan semua.
    Nora nak share pada mereka yang bekerja di area KL yang mana jauh nak pulang and tidak berkesempatan untuk berbuka di rumah mahupun yang buntu nak berbuka di mana.. Ok nora suggestkan korang boleh cuba di Pacific Regency Hotel Suites (Soi23) yang terletak berhampiran Menara Kuala Lumpur.
    Untuk pengetahuan korang Pacific Regency Hotel Suites (Soi23) ni mempunyai restaurant yang cantik. Terdapat pelbagai menu yang boleh korang cuba. Hidangan buffet bertemakan Resepi Ibunda. Antara hidangan seperti Satay, Aneka kuih muih, Soi Tam dan tidak ketinggalan hidangan Nasi tomato bersama lauk pauk seperti Siakap Goreng Berempah, Sambal Goreng Udai Petai, Rendang Daging Hiris Daun Kunyit, Ayam Penyet dan banyak lagi yang sangat menyelerakan.
    Haaa cantikkan deco yang digunakan untuk menu...
    Pasti tertarik menarik...
    Alhamdulillah selesai iftar di Soi23, PRHS. Terima kasih pada Mahadi (otai food review) sebab invite nora untuk iftar kali ini.

    Harga Buffet Ramadhan di Soi23 Pacific Regency Hotel Suites adalah

    RM88++ untuk dewasa
    RM44++ untuk kanak-kanak (6-12 tahun)

    Maklumat lanjut seperti yang berikut :
    Pacific Regency Hotel Suites (opposite KL Tower)
    KH Tower, Jalan Punchak,
    Off Jalan P. Ramlee,
    50250 Kuala Lumpur.
    Web : www.pacific-regency.com
    FB : www.facebook.com/prhskl
    Continue Reading

    Salam Ramadhan...

    Alhamdulillah nora bersyukur pada Allah atas amanah yang diberi. Tidak sangka anak dara nora dah besar.

    Nur Izarra Qistina nama di beri. Besarnya dia tanpa insan bergelar babah di sisi. Walau kecil tubuhnya, walau genit geraknya, namun syukur kerana zarra mampu berdikari. Nora panjatkan doa moga senantiasa diberi kesabaran yang tinggi untuk membesarkan zarra.

    Sedikit demi sedikit zarra dah mula belajar dan pandai mengucapkan bismillah, pandai mengikut ummi sembahyang, alif ba ta jelas butirnya walaupun agak berterabur. Alhamdulillah.


    Gambar ni di ambil beberapa hari yang lalu. Sekarang asal nora sembahyang dia turut serta. Belum pun sempat kita pakai telekung dia dah siap baca Bismilla, Allahuakhbar dan Allahumma..

    Teletah dia sekarang masyaAllah lagak seperti orang dah besar.

    Apa pun syukur insan kecil inilah kekuatan nora, pengubat segala luka, dan ingin selalu bersamanya. Moga Allah lindungi kami. InsyaAllah..

    Wajah kesayangan hamba

    Continue Reading


    Salam Ramadhan..

    Semoga ramadhan kali ini penuh barakha dan diterima Allah. InsyaAllah.
    Kita sedia maklum bila tiba bulan Ramadhan sebagai umat islam wajib menunaikannya seperti yang terkandung dalam rukun islam ke 3.
    Begitu juga dengan zakat. Banyak zakat yang ada dan perlu kita bayar mengikut syarat yang telah ditetapkan.

    Sekarang mari kita menunaikan rukun islam ke 4 iaitu zakat. Salah satu zakat yang wajib kita tunaikan adalah zakat fitra.

    Alhamdulillah ini merupakan tahun ke 3 nora sendiri membayar zakat termasuk tanggungan nora iaitu anak nora Nur Izarra Qistina dan adik nora.

    Semalam nora berkesempatan menunaikan rukun islam ke 5 ini. Semasa di bazaar di Kg Sg. Penchala terdapat khemah yang disediakan untuk kutipan zakat. Dah alang-alang nora nampak dan lalu maka terus laksanakan suruhan ini. Zakat Fitrah bagi Kuala Lumpur dan Selangor adalah sebanyak RM7.00

    Alhamdulillah nora dah pun bayar zakat fitrah untuk 3 orang. Dan kepada korang semua jangan lupa untuk menunaikannya..
    Continue Reading

    Salam 11 Ramadhan...

    Dah lama nora tidak share ceritera kehidupan.

    Dugaan untuk hari ini di mana sangat memerlukan kesabaran buat diri ni.
    Dalam keadaan kelam kabut memasak di dapur anak dara nora juga nak turut serta.

    Biasalah bila sel otak mula berkembang lagaknya seperti orang dewasa. Dia juga nak tolong kupas bawang dan tumbuk bawang.

    Dalam hati lega alhamdulillah...

    Hilang sabar bila dia menangis nak guna pisau untuk kupas bawang. Hulurnya pisau mainan pandai pulak memilih menangis menjerit2 habis dilambakkan bawang. Puas ditegah.. Mana tahan telinga dengar suara teriak. Pantas nora hulur pisau yg slalu untuk potong steak or chicken chop.

    Ok done dia leka bermain dan sudah dipesan hati2 pisau tajam. OK jawabnya.

    Tung tang tung tang. Siapkan juadah.
    Tetiba zarra menjerit sakit. Sekali tengok masyaAllah menitik2 darah.. Cepat2 angkat dia ke bilik air...

    Bila dh basuh dan tekap guna tisu dia menangis sambil berkata
    "ummi salah zarra..
    Zarra sakit..
    Ummi darah"
    Nak marah melampau2 bulan puasa. Jadi cepat2 sapukan minyak dan balut dengan handplaste.

    Osah eh merengek nak suruh ummi duduk. Mujur lah kuih buah melaka done kuah mee hailam done. Tinggal nak celur mee je.

    Sangat menguji kesabaran untuk besarkan insan kecil ini. Walau agak sukar namun perlu ku gagahi juga demi menjaga amanah Allah ini.

    Moga Allah sentiasa memberi kesabaran dalam diri nora untuk membesarkan anak kecil ini sendirian..

    Continue Reading
    Salam kawan-kawan.


    Selamat berpuasa...
    Kat sini nora nak share kat korang kalau ada yang buntu nak masak apa dan tidak tahu nak berbuka di mana.

    Ok jom nora perkenalkan kat korang Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort dengan harga serendah RM50.00 untuk dewasa dan RM25.00 untuk kanak-kanak. Sangat murah untuk kita menikmati pelbagai jenis menu & hidangan. Haaaa jomlah cuba di Bangi Golf Resort yang terletak di Bandar Baru Bangi.



    Di Bangi Golf Resort juga terdapat hidangan secara live ataupun terdapat gerai-gerai kecil seperti makanan Keow Teow goreng, Satay, Kambing Bakar dan bermacam jenis hidangan lagi. Bagi nora sangat berpuashati sebabnya makanan yang dihidangkan memang sedap dan menyelerakan.

    Selain daripada itu, Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort ini menyediakan hidangan masakan melayu yang sememangnya popular dengan pelbagai jenis makanan. Antaranya terdapat Nasi Beriyani, Gulai Kawah, Ikan Keli Salai Lemak Cili Padi, pelbagai jenis Kerabu, Nasi Ulam dan banyak lagi. Jadi korang memang tidak akan rugi sekiranya berbuka di BGR.





    Terdapat juga pelbagai jenis dessert yang dihidangkan termasuk buah-buahan tempatan di BGR. Selain dari itu terdapat juga menu seperti di bulan raya iaitu lemang, rendang dan lain-lain. Dan sebenarnya paling best adalah ais krim buatan sendiri dari chef profesional mereka. Nora cuba makan ais krim bunga kantan memang sedap. Terdapat juga ais krim tembikai susu dan tea. Haaaa pasti korang rambang mata nak try semua kan. Apa lagi cepat-cepat korang booking untuk berbuka di BGR bersama keluarga ataupun rakan-rakan.

      










    Western food juga tidak ketinggalan dihidangkan semasa buffet ramadhan di BGR ini. Antara menu makanan barat adalah seperti Spaghetti dengan Souce Cabonara Ayam , Lasagna Daging, dan Grilled Boneless Chicken bersama Souce Krim Cendawan. Menyelerakan hokeh!



    So, korang boleh plan untuk berbuka disini. Sebelum tu perlu booking terlebih dahulu. Apapun nora nasihatkan pada korang di bulan puasa ni biarlah kita makan berpada-pada jangan pula sampai tak larat nak bangun ya. Ok tidak lupa juga di Bangi Golf Resort ni ada menyediakan surau yang sangat selesa. Maka boleh terus berterawih di sini.

    Berikut adalah maklumat untuk tempahan :

    Bangi Golf Resort

    Alamat: No.1 Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, Selangor 43650 Malaysia.
    Tel: + (60) 3-8925 3728 / + (60) 3-82100265
    Web : http://www.bgrrest.com/
    Facebook: https://www.facebook.com/BangiGolfResortRestaurant
    Email: bgb.bangigolf @ gmail.com

    Korang boleh direct call Sales Coordinator BGR iaitu:

    Nor Hidayah
    Tel: 017-273 3386
    Email: hattida@gmail.com

    Continue Reading

    Giveaway ni dibuat oleh Hafizah Halin sempena Birthday anaknya Dhahir yang ke-4.

    Selamat Ulang Tahun kelahiran buat Dhahir yang ke-4, Semoga menjadi anak yang soleh dan menjadi kebanggaan ibu & ayah.

    Syarat mudah untuk join giveaway ni. Korang kalau berminat boleh terjah blog Hafiza dengan click banner di atas.

    Berikut adalah hadiah yang ditawarkan oleh Hafizah.

    Hadiah yang menarik akan menanti anda. Diantaranya adalah :
    1) Duit Raya bernilai RM50
    2) Duit Raya bernilai RM30
    3) Duit Raya bernilai RM20

    Tarik Mula : 4 Julai 2014
    Tarikh Tutup : 21 Julai 2014
    Tarikh Keputusan : 25 Julai 2014

    Berdasarkan no comment, cabutan akan di buat menggunakan random.org.

    iols dah korang bila lagi?
    Continue Reading
    Newer
    Stories
    Older
    Stories

    About me

    Photo Profile

    Monolog Tanpa Suara

    | ummizarra|


    Dari Satu Laman Blog,

    Terungkai Seribu Satu Macam Ruwetnya Kehidupan.


    Let's work as a part time blogger and all blog about:

    PERSONAL | LIFESTYLE | REVIEW | EVENT | ADVERTORIAL | COLLABORATION


    Kindly contact me at :

    Email : ummiezarra@gmail.com

    Follow Us

    • facebook
    • twitter
    • instagram

    Like us on Facebook

    Come Follow Me

    Google+ Followers

    Awsome Blogger

    • Hafiz Rahim
      Puas Hati Dapat Makan Mee Rebus Tulang Restoran ZZ
      23 minutes ago
    • Lifestyle, Parenting, Family Retreat - HASRULHASSAN.COM
      Jangan Biar Sakit Lutut Jadi Kronik, Baca Tips & Rawatan Yang Ada
      3 hours ago
    • BEN ASHAARI
      Jangan sibuk hal orang!
      6 hours ago
    • Mawardi Yunus
      PENGALAMAN RAWATAN PEMULIHAN RAMBUT : PRP HAIR SCALP 头皮护理 DI PREMIER CLINIC
      7 hours ago
    • SURIA AMANDA
      Keenakkan Air Kedondong & Air Kelapa Laut Man Java Enterprise
      10 hours ago
    • Sistem Guru Online
      Bank Soalan Peperiksaan Pertengahan Tahun 2018 KSSR Tahun 6
      12 hours ago
    • Bro Framestone
      Nasi Lemak Cajun Buat Peminat Makana Laut di Just Seafood, Sunway Giza
      21 hours ago
    • Julia Johari
      Buffet Ramadhan 2018 - Grand Seasons Hotel Kuala Lumpur
      1 day ago
    • irrayyan.com
      Tengok Dinasour di 99 Wonderland, Selayang
      1 day ago
    • Kitepunye Dot Com
      Blue Cafe Bandar Mahkota Cheras Pizza Rendang Terbaik !!!
      1 day ago
    • MamaJue Story
      COCO2U Nature's Miracle | Skincare Yang Selamat Dari Virgin Coconut Oil
      1 day ago
    • Yoorin
      Nikmati Percutian Mewah 5 Bintang di Mandarin Oriental Hotel Kuala Lumpur
      1 day ago
    • Azlinda Alin Malaysian Parenting Lifestyle Beauty Blogs
      Karaoke Bersama Family dan Cousins!
      1 day ago
    • Shuhaida Kabdy
      Jalan-Jalan Ke Kaison Melawati Mall
      1 day ago
    • Nukilan Kenit
      Sukan Tahunan Sekolah
      2 days ago
    • ERRA KYRA HEADLINES
      Hotel Fairmont Jakarta bersama SISESA 3r Annual Fashion Show 2018
      2 days ago
    • Que Achmad menulis...
      Apa Itu Kereta Recon?
      2 days ago
    • Bubblynotes - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger
      Jenis-Jenis Janji Manis Masam Pahit Ibu Bapa Sering Gunakan Pada Anak
      3 days ago
    • safura.online.diary
      Lain Juga Anak Jantan Ni Kan
      3 days ago
    • fizafantagirO
      Resepi Ayam Goreng Percik
      3 days ago
    • Catatan Sue Izza
      Tema Studio Jalan Ampas di Buffet Ramadhan Puri Pujangga,UKM Bangi.
      3 days ago
    • LEKAT LEKIT STORY
      DIARI BLOGGER KENA SAMAN.. DAH SETAHUN!
      5 days ago
    • Fazrol Dot Com
      Promosi Annual Pass Legoland! Berbaloi atau tidak?
      5 days ago
    • Dapur Tanpa Sempadan...
      RESIPI PECAL SAYUR - PENGUBAT RINDU
      6 days ago
    • Qaseh Dalia
      Mee Rebus Tulang Restoran ZZ | Tempat Makan Wajib Singgah di Johor
      6 days ago
    • Ceritera FatinBella
      Bmama Maternity Review
      1 week ago
    • * ......Bicara Hati Ini...... *
      ALHAMDULILLAH
      3 weeks ago
    • Yan Ty
      Minggu Keempat- Bermula Kemucak Program Jom Kurus 1 Malaysia Musim Ke-10 Dengan Coach Cem
      3 weeks ago
    • katanajeeb.blogspot.com | cerita apa saja
      Lokasi 'Shooting Stars' atau 'Meteors Showers' Di Malaysia
      3 weeks ago
    • ERAZ FADLI
      Perdana Street Food Kembali Dengan Pelbagai Menu Baru
      3 weeks ago
    • Blogger2u
      RAJA PALING RAMAI ANAK 867 ORANG | INFO MINDA
      5 weeks ago
    • Galaksi Viral
      PESERTA THE VOICE THAILAND NYANYI LAGU DIKIR PUTERI NORANIZA IDRIS. RAP DALAM BAHASA THAILAND.
      2 months ago
    • BONI KACAK
      Pejabat Perkhidmatan Veterinar Daerah Gombak Sangat-Sangat Selesa
      4 months ago
    • Contengan Awi!
      Rumah Sewa hampir terbakar!
      1 year ago
    • ieyra.com
      Majlis Berbuka Puasa bersama Rumah Titian Kaseh di The Federal Kuala Lumpur
      1 year ago
    • ::Blog Abah Careno::
      Brolly Crab Factory Restoran Yang Unik & Menu Yang Menarik
      2 years ago
    • CK
      Bila di'review' , kite plak kene lenting
      2 years ago
    • Kelab Blogger Ben Ashaari

    Lovely Friend

    • Abam Korie
      Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018
      4 hours ago
    • Mia Liana
      Ranking Alexa 21.4.2018
      5 hours ago
    • sayidahnapisahdotcom
      Check gula, blood pressure & tahap kolestrol. What's the result?
      7 hours ago
    • MUMMYSUPPLEMENTSHOP.BLOGSPOT.MY
      10 RESEPI MAKANAN UNTUK BAYI 6 BULAN YANG MUDAH
      9 hours ago
    • 5 Little Angels
      Seafood for Kids at Just Seafood
      1 day ago
    • sensasi2020
      PRU14: Menang Bendera Kalah Pilihan Raya
      1 day ago
    • Blog by Ana Suhana
      Hidangan Bufet Selera Ramadan Berkonsepkan Pasar Malam di Restoran Riverside, PWTC
      1 day ago
    • Kisah Si Dairy
      Cara kira fidyah bagi yang lambat ganti puasa
      1 day ago
    • Enchanted Life Begins
      5 Sebab Kenapa Buffet Ramadhan Bangi Golf Resort Untuk Tahun 2018 Pilihan Terbaik
      1 day ago
    • Miza Talib
      Jaga Tiga Perkara jika mahu Syurga
      1 day ago
    • Ini Adalah Bellarina Natasya
      Rampage (2018)
      1 day ago
    • MALAYSIAN MODEL & BLOGGER
      LYNDA RAHIM Presents Moonlight Mile Inspirasi Cinta !
      2 days ago
    • RUBY
      Bufet Ramadan 2018 Di 5 Cawangan Felda D’Saji & D’Saji Delivery
      2 days ago
    • SyafieraYamin.com
      2 hari 1 malam Superior room @ Berjaya Times Square
      2 days ago
    • My Mom's Best
      Meet Fisher-Price's Child Development Expert to talk about play and learn
      2 days ago
    • KongsiBersamaNora
      Stress giler pakai produk Althea's Bare Essentials ini
      3 days ago
    • Penselduabee
      Had Great & Fun Night At Dataran Warisan Taiping & Bazaar Cross Street
      4 days ago
    • Nurfuzie.com
      Capati Lembut dan Kari Kambing Sedap Di Capati Corner Tapah
      4 days ago
    • Ceritera Sang Puteri
      Singgah nak lap2 habuk je
      4 days ago
    • Eirna Nurasikin
      Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa
      4 days ago
    • MIZI SEMPOI
      Menteri makan nasi bungkus demi pilihan raya
      4 days ago
    • Best Lifestyle Blog Malaysia
      Untuk bahagia jangan jauh-jauh dengan Allah , sabar dan solat.
      6 days ago
    • YanieYusuf
      Jualan Barangan Raya Festival Ramadan PUTRAJAYA 2018
      1 week ago
    • Si Ketam Kecil
      Bukan Tak Nak Balik Raya Tapi Risau Orang Tanya Bila Nak Ada Anak..
      1 week ago
    • DAUS REDSCARZ
      MAGGI Pedas Giler Challenge oleh DAUS REDSCARZ Channel
      1 week ago
    • Dkna Abza
      Annual Pass Legoland Memang Menarik
      1 week ago
    • Ceritaku Untuk Mu
      Sinurambi Tambunan
      1 week ago
    • Saya bukan cikgu
      Kita kena ada kabel, baru senang
      1 week ago
    • Saya Blogger
      Siapa yang kena buat blog?
      1 week ago
    • Shamiera Osment
      Bella Booo Baby Care Range from Natural Ingredients
      1 week ago
    • Onlajer.com
      Bandung antara tempat yang harus dilawati Lembang Floating market
      1 week ago
    • Sumijelly Weblog
      Gadget Dapur – Oven 42L
      1 week ago
    • Allene
      LEGOLAND® - Percutian keluarga yang sangat menakjubkan
      1 week ago
    • The Other Side of Me
      Cara Menempah di Bookme.co.nz
      1 week ago
    • Uncle Zuan
      Jom Follow Malaysia Travel Couple SyaShaTravel
      1 week ago
    • Wacanaku
      Hikayat Kedai Kopi - NAK PILIH CALON MANA? | PRU-14
      2 weeks ago
    • Mek Ila JV | Shaklee Semenyih
      Nak Buat Surprise Untuk Tersayang? Jom Tempah Pakej Bouquet Murah Dengan Kak Cla Semenyih
      2 weeks ago
    • Adinda Baizura Mazlan
      AKU INGIN MENJADI ORANG KUAT ITU.
      2 weeks ago
    • YunFila
      Lelaki Jumpa Kentang Goreng Dalam Air Fryer Baru Beli
      3 weeks ago
    • mrspuex
      Be A Star At Kidzania Kuala Lumpur
      5 weeks ago
    • liyliz yusof
      TEMPAT MAKAN LAGI BUKIT JELUTONG | MOZER'S RESTAURANT
      1 month ago
    • wafijamaluddin.com
      Semakan Keputusan SPM 2017
      1 month ago
    • Alongxp.com
      Tawaran Menarik Unifi tahun ini?
      2 months ago
    • Azrul Azman
      Kenangan 2017
      3 months ago
    • BloggerBar
      Akhirnya ‘Rumah Paku’ di tengah lebuh raya diruntuhkan selepas 14 tahun
      6 months ago
    • ♥♥Mama Maszull♥♥
    Show 5 Show All

    Popular Posts

    • Kebaikan Evening Primrose Oil (EPO)
    • Wordless Wednesday: #27 | Sentap Ke?
    • Monolog Hati Hanya DIA yang Tahu.
    • Resepi Peria Katak Goreng Telur Sedap Dan Berkhasiat
    • Neffos X1 Telefon Pintar Untuk Yang Suka Selfie
    • Western Food Cafe Di Cheras
    • DIY Hadiah untuk Insan Tersayang Hanya Di Printcious
    • KADAR BAYARAN PARKING DI NU SENTRAL

    Blog Archive

    • ►  2018 (17)
      • ►  April 2018 (4)
      • ►  March 2018 (8)
      • ►  February 2018 (2)
      • ►  January 2018 (3)
    • ►  2017 (124)
      • ►  December 2017 (3)
      • ►  November 2017 (7)
      • ►  October 2017 (6)
      • ►  September 2017 (14)
      • ►  August 2017 (18)
      • ►  July 2017 (7)
      • ►  June 2017 (11)
      • ►  May 2017 (14)
      • ►  April 2017 (9)
      • ►  March 2017 (10)
      • ►  February 2017 (12)
      • ►  January 2017 (13)
    • ►  2016 (66)
      • ►  December 2016 (11)
      • ►  November 2016 (6)
      • ►  October 2016 (12)
      • ►  September 2016 (10)
      • ►  August 2016 (10)
      • ►  July 2016 (2)
      • ►  June 2016 (2)
      • ►  May 2016 (2)
      • ►  April 2016 (1)
      • ►  March 2016 (2)
      • ►  February 2016 (5)
      • ►  January 2016 (3)
    • ►  2015 (9)
      • ►  November 2015 (1)
      • ►  September 2015 (1)
      • ►  June 2015 (3)
      • ►  May 2015 (2)
      • ►  January 2015 (2)
    • ▼  2014 (93)
      • ►  December 2014 (3)
      • ►  November 2014 (3)
      • ►  October 2014 (12)
      • ►  September 2014 (22)
      • ►  August 2014 (19)
      • ▼  July 2014 (9)
        • Wordless Wednesday #18 : Belajar untuk REDHA
        • Bila Anak Meragam
        • Iftar di Kuala Lumpur International Hotel
        • Berbuka Puasa di Pacific Regency Hotel Suites
        • Indah Kurniaan Mu
        • ZAKAT FITRAH
        • Dugaan saat ingin berbuka
        • Buffet Ramadhan 2014 di Bangi Golf Resort
        • Ihya' Ramadhan - Giveaway By Ummudd80
      • ►  June 2014 (9)
      • ►  May 2014 (4)
      • ►  April 2014 (4)
      • ►  March 2014 (7)
      • ►  February 2014 (1)
    • ►  2013 (26)
      • ►  December 2013 (1)
      • ►  November 2013 (5)
      • ►  October 2013 (4)
      • ►  September 2013 (3)
      • ►  July 2013 (1)
      • ►  May 2013 (1)
      • ►  April 2013 (4)
      • ►  March 2013 (3)
      • ►  February 2013 (1)
      • ►  January 2013 (3)
    • ►  2012 (24)
      • ►  December 2012 (3)
      • ►  November 2012 (3)
      • ►  October 2012 (6)
      • ►  September 2012 (2)
      • ►  August 2012 (1)
      • ►  July 2012 (1)
      • ►  May 2012 (2)
      • ►  April 2012 (3)
      • ►  March 2012 (2)
      • ►  January 2012 (1)
    • ►  2011 (24)
      • ►  December 2011 (1)
      • ►  November 2011 (3)
      • ►  October 2011 (4)
      • ►  August 2011 (1)
      • ►  July 2011 (2)
      • ►  June 2011 (4)
      • ►  May 2011 (1)
      • ►  April 2011 (3)
      • ►  March 2011 (2)
      • ►  February 2011 (1)
      • ►  January 2011 (2)
    • ►  2010 (169)
      • ►  December 2010 (12)
      • ►  November 2010 (9)
      • ►  October 2010 (4)
      • ►  September 2010 (3)
      • ►  August 2010 (6)
      • ►  July 2010 (14)
      • ►  June 2010 (31)
      • ►  May 2010 (22)
      • ►  April 2010 (17)
      • ►  March 2010 (23)
      • ►  February 2010 (17)
      • ►  January 2010 (11)
    • ►  2009 (162)
      • ►  December 2009 (7)
      • ►  November 2009 (6)
      • ►  October 2009 (9)
      • ►  September 2009 (6)
      • ►  August 2009 (8)
      • ►  July 2009 (10)
      • ►  June 2009 (15)
      • ►  May 2009 (21)
      • ►  April 2009 (26)
      • ►  March 2009 (27)
      • ►  February 2009 (14)
      • ►  January 2009 (13)
    • ►  2008 (140)
      • ►  December 2008 (21)
      • ►  November 2008 (12)
      • ►  October 2008 (6)
      • ►  September 2008 (7)
      • ►  August 2008 (8)
      • ►  July 2008 (9)
      • ►  June 2008 (11)
      • ►  May 2008 (14)
      • ►  April 2008 (15)
      • ►  March 2008 (4)
      • ►  February 2008 (17)
      • ►  January 2008 (16)
    APDM SAPS

    Total Pageviews

    facebook Twitter instagram

    Created with by BeautyTemplates . Distributed By Gooyaabi Templates | mOnOLoG tAnpA sUaRa © . Edit by MaisarahSidi.com

    Back to top