.:AdA aPa HaRi iNi:.

Monday, January 21, 2008

Hari nie aku mulakan hari ku dgn keadaan biasa jer..penat sgt balik dari kenduri kawan baik aku kahwin.. seronok bukan kepalang kerana dapat jumpa member2 form 5 & form 6... dalam ramai2 member aku tuh aku dan rakan ku Yani saja masih single, masing2 bawa perut yang memboyot(mengandung)...
epy aku tgk tapi dalam diri terasa sedih kerana aku masih keseorangan.. tak kurang hebatnyer yang lelaki kerana masing2 bawa anak bini n pasangan masing2....
Aku di tugaskan menjadi pengapit, dalam senyuman terpalit rasa sedih kerana bayangkan diri bilakah akan tempuhi alam sebegitu...
Walaupun sedih tapi aku bersyukur kerana masih ada insan yang sudi dampingi hari- hari ku... (Thanks bRo)
Rakan baik (cik Dilla) ku pula hadapi hari kemurungan kerana ada selisih faham dgn insan kesayangannya.. aku berdoa moga kalian berdua dapat tempuhi hari2 kebahagiaan yang bakal menjelma... Bagi cik Dilla, hadapilah dengan tenang kerana ujian dari Allah sentiasa hadir buat hambanya yang tabah...^_^
Buat bRo thanks coz layan kerenah aku dan sudi hiburkan hati ini... hari - hari yang aku lalui makin ku rindui pada mu bRo... jangan marah aku tulis kisah mu sikit.. aku sekadar nak sampaikan rasa gembira jer... hope bRo tak takut nak trus kwn sama aku yer...^_^
.:Buat teman2 ku semoga kalian senyum selalu:.
.: s3pi s3K3PinG hAti:.
Ku nyanyikan lagu syahdu
Bila teringatkan muYang masih bertakhta di hatiku
Ku nyanyikan lagu rindu
Itu yang ku tahu
Agar terluah resah membeku
Kini... hanya impian yang nyata
Tiada menjanjikan bahagia
Segumpal harapan cita apakan sia-sia
Namun ku masih meniti harapan
Berarak awan kelabu
Di pinggir penantian ku
Namun derita jua yang menjelma
Serak alunan suaraNyanyian rindu ku
Rindu yang menggigit di jiwa ku
Kini... berpelangi wajah duka
Dan sepi bertamukan airmata
Luka yang ada kau biarkan sahaja
Sedangkan aku sakit menderita

You Might Also Like

16 ♥sweetcream♥

  1. pernantian aku sia-sia, ku tahu siape aku. aku doakan smoga kau bhagia dgan siapa pun pilihn hati.
    aku terlalu mencintai tpi ku tak pernah memaksa kau mencintai ku nora....... adat manusia... setiap apa yang berlaku tuhan pasti membalas... aku doakan kau bahagia, tentang aku.... jangan tnya lagi, luka ku parah dan mase takkan mampu merawat....

    ReplyDelete
  2. sedih sgat but thankz 4 everything nora, i keep u in my heart till the day i die coz u da 1 4ever... i still wait,baby.

    ReplyDelete
  3. ooooo..
    aku jua tak pernah minta kau hadir..
    aku jua tak berniat nak lukai mu..
    tapi kau terima lah hakikat bahawa hati ku belum terbuka lagi untuk bercinta..
    luka lama dalam hati ku masih bersisa..
    kau tumpulah pada kehidupan dan masa depan mu..
    sesungguhnya Tuhan maha berkuasa mungkin kau akan ketemu dengan insan lebih sempurna dari aku..
    untuk pengetahuan kau, hati ku belum terisi oleh sesiapa..
    aku dan bRo sekadar kawan..
    macam aku dan kau... umur mu masih muda teman jauh lagi perjalanan mu...

    ReplyDelete
  4. wowo...
    hangat sungguh nampaknya...
    hehe!
    ala, awatnya nak touching sangat ni?? lek r.. bunga bukan sekuntum beb.. kena la terima qada' dan qadar dariNya.. Mungkin silver clown akan ketemu dengan jodoh yang sesuai.. jangan lah sesekali end up ur life dengan those stupid thing yang tak berfaedah lansung.. life is short fren.. cinta pada manusia ni sementara jek, tak setanding cinta Allah s.w.t pada hambanya dan Rasullulah pada umatnya.. renung2kan...
    :)

    ReplyDelete
  5. dah tu knpe bgi hrapan??????????
    knper berjnji???? b gak pnah kte b taknak khlangan manje kan?? ntah la, diela aku dh tkut dah nak brcnte ni, trauma!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. haha! so, tak payah la bercinta.. cinta tu akan hadir jugak nanti.. nak nasihat dari me tak?
    1)semayang taubat
    2)semayang istikarah
    3)banyakkan berzikir
    4)doa minta Allah s.w.t temukan u dengan jodoh yang sesuai..

    tak bermakna b3rry cakap macam tu yang dia maksudkan ialah nak u hidup dengan dia (as bf or husband) for ever.. u kena la fikir positif atau keluar dari kepompong pemikiran u tu.. maybe teman sehidup semati ke.. eee..
    pokir banyak2 k.. just be like me "ahli fikir".. haha!

    ReplyDelete
  7. yerrr
    aku tak mahu kehilangan mu kerana aku boleh lupakan kisah lau..
    tapi tak bererti aku mampu mencintai mu..
    kalo sekarang diri mu trauma... tapi diriku telah lama alaminya...
    kalo dirimu kini itu yang rasa begitulah apa yang aku rasa...

    ReplyDelete
  8. arghh..
    baik me blah dari sini..
    i cant stand it..
    so wierd...

    ReplyDelete
  9. thans my sweet fren
    kau banyak tenangkan aku..
    aku rindu kau
    balik lahhhhhh...

    ReplyDelete
  10. semekum,hye everbody,everyday n everything..cinta mmg payah,adakah kau msh mcintainye..tepuk amai belalang kupu2,tepuk la dada cndiri nty kau akn dpt tau?(jgn kuat sgt,sakit dada nty).x perlu touching2,kau nak sentuh sape?be cool,x caye g tgk movie john travolta Be Cool.In`Allah,tuhan 2 maha adil dan maha segalanye,kita minta pada Nye,mudah2an kita akn dpt kebahagian didunia dn diakhirat.

    ReplyDelete
  11. tenkiu anon,^_^

    betul kata kau tu...
    entah lah aku tak taw lah, cinta lama masih di hati, tapi aku takkan kembali lagi.. cinta lama buat aku ngerti buat aku sakit.. hehehehe abaikanlah..
    malas aku nak pikirin itu lagi.. bagi aku, aku gembira kini dgn teman2 ku, dgn bro yang temani aku..
    tapi aku tak taw mgkin kami hanya kwn saja.. ape2 pun dia, dan kwn baik aku tu jer yang ada disisi di belakang aku.. termasuk family juga..

    pergilah sepi hadirlah cinta... Tuhan itu sudah tentukan yang terbaik untuk aku...

    ReplyDelete
  12. Ada Apa Hari Ini,subjek blog ni.mmg best subjek ni.hari ni gua hepy dgn apa yang blaku,wlpun ada yg x best.tp aku tenang dgn ujian dari NYA.esok,mgkin aku x tau apa yg blaku.tp aku dah bsedia mnempuhinye.kehidupan ini bagaikn sebuah roda.ia berputar setiap hari,kadang2 kita dibawah,diatas,dikiri,dikanan dan segala di...jadi,kita tak perlu salahkan diri sendiri.krn itu lah kita,kita yg mcorakkanye.ibarat kain putih yg lu org beli kat mydin se ela RM1.75..lu kaler la cndiri.senangkan,jd,lu org pikir2 la.semekum.

    ReplyDelete
  13. yer anon pandai sungguh u er baper harga kain sehela.. hehehehehe
    mmg kita kena corakkan, lawa or tak, menarik or tak, hanya kita yang tentukan...
    dlm masa yang sama mcm2 dugaan, halangan yang datang coz kita kan hanya manusia yang lemah, yang di goda oleh nafsu dan syaitan..

    jadinyer kita pun tak taw aper jadi ngn kain itu, walaupun kita berharap yang kain itu sempurna dan kekal bersih...

    heheheheheehe..

    udahlah lupakan tentang cinta baik kita pupuk hubungan sesama manusia demi kasih sayang pada tuhan

    ReplyDelete
  14. hai cik putrie berry...

    ehhh cilap tak guna putrie lagi erkk
    awat ni, jgn di sesalkan apa yang berlaku..

    hidup perlu di teruskan.. berjuang untuk hidup bukan berjuang untuk mkn..
    erkkk.. hiksssss

    pada mereka yang terasa dgn luahan cik berry jgn ambil hati, kitakan manusia..
    cik berry di nasihatkan jgn lukakan perasaan org lain taw..
    walaupun kau pernah terluka dan tambah2 luka sebelum ini.

    ReplyDelete
  15. assalammualaikum,Ada Apa Hr Ini.Hr ni gua byk paper work nak kena buat.dah bsepah2 atas meja gua,nasib baik meja gua tak bsepah.hye berry,apa yg lu menungkn lg 2?Relax la,Sobolum 2,gua nak mtk maaf dr ujung rmbut smpi ujung dunia..sbb anak2 buah gua kacau lu.nasib baik diorg kacau je,kalau gua yg kacau,lomak cili api la jdnye.tp,gua nmpk sikalang berry tenang dn epy je kn.mcm 2 la,tempuhi la hari2 yg mdtg dgn keikhlasan dan kejujuran.in`allah,1 hr nty u akan dpt apa yg u inginkan.walau pun dunia ini adalah 1 pentas lakonan.Kelukaan akan t`ubat,jika kita tau punca kesakitan itu?jd,lu org ada mata lu org lihat,lu org ada mulut lu org bersuara,lu org ada telinga lu org dengar,lu org ada otak lu org pikir2 la sendiri.Askum.

    ReplyDelete
  16. terima kasih lah bro..
    berry tak kisah pon ngn ank buah bro tu...

    ermmmm, yah walaupun sedih, tapi berry kene tenang n epy coz cara itu saja mampu wat berry senyum..
    kalo dok lyn rasa hati meti lah nak menangis jer..

    tenkiu sgt2 bro..

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿