Showing posts with the label foodShow all
Istimewa Ramadhan di Me'nate Steak Hub

Apa yang akan bermain di dalam kepala kita jika kita ingin keluar makan di sesuatu kedai? Pastinya kebersihan kedainya dan juga kepastian mengenai halalnya sesebuah kedai itu. Kedai ini semestinya menghidangkan daging yang sang…

Sahur Dengan Makanan Yang Ringkas Dan Sihat

Roti Canadian Purple Wheat dengan Chicken Grill   Assalamualaikum dan salam hujung minggu. Hari ini Nora ingin kongsikan makanan sahur Nora sepanjang 5 hari Nora puasa ganti. Masih ada berbaki beberapa hari untuk Nora selesaikan …

5 Herba Itali Sering Digunakan Untuk Memasak

Assalamualaikum semua. Salam PKP dan PKPB. Sebagai seorang isteri dan ibu, pastinya otak kita sering bekerja memikirkan menu hendak dimasak untuk anak-anak dan suami. Kadang-kadang naik buntu juga kan. Ada masa masakan kampung i…

Ayam Bakar Ala-Ala Kenny Roggers

Assalamualaikum... Siapa suka makan di Kenny Roggers Roasters? Yelah salah satu restoran yang dikatakan ada menyajikan menu berkhasiat. Nora suka makan di sini tapi dah lama tak makan sejak berpindah ke Negeri Sembilan. Sebab tu…

Rendang Kacang Panjang Dengan Hati Ayam

Assalamualaikum dan salam sejahtera guys. Selamat berhujung minggu. Korang suka tak makan hati ayam atau bahagian lain seperti leher, kaki ayam ke. Haaa kalau tak tahu nak buat apa atau terlalu banyak Nora kongsikan dengan koran…

Resepi Peria Katak Goreng Telur Sedap Dan Berkhasiat

Salam kerinduan buat teman-teman pembaca ummizarradotcom . Siapa suka makan peria katak? Pastinya tidak ramai yang sanggup makan peria katak memandangkan peria adalah sayuran yang dikategorikan pahit. Haaaa orang kata yang…

10 Bakeri Muslim-Friendly Yang Popular di Kuala Lumpur

Semestinya kita ingin lalui hari-hari yang indah dan bersemangat untuk lakukan aktiviti dengan menikmati sesuatu yang manis seperti kek, roti dan pastri yang lazat dengan rasa coklat atau keju dari kedai-kedai bakeri. Atau mung…