Showing posts with the label resepiShow all
Mengidam Ayam Hutan Masak Lemak Cili Padi

Salam guys... Ayam Hutan Lemak Cili Padi | Korang makan tak ayam hutan? Susah juga nak dapat. Kisahnya nak makan ayam hutan ni masa preggy. Tapi tak dapat. Yelah siapa yang nak mencarinya. Ayam Hutan Lemak Cili Padi Me…

Resepi Sup Tulang Mudah Dan Sedap

Resepi Sup Tulang Noxxa Mudah Dan Sedap |  Hye whatsup guys!!! Baru-baru ni kita semua umat islam telah menyambut Hari Raya Korban atau Aidil Adha. Resepi Sup Tulang Noxxa Alhamdulillah, Nora dapat daging korban di kedi…

Kerang Rebus Paling Mudah Dan Sedap

Salam sayang semua... Kerang Rebus Mood malas masak datang mesti kita masak yang paling simple kan. Ye lah dah jadi bini dengan mak orang ni penat macam mana pun kena fikir perut yang ada dalam rumah. Kerang Rebus P…

Asam Pedas Kepala Ikan Merah

Siapa sini suka makan kepala ikan? Mesti ramai suka makan kepala ikan merah kr jenahak ke kan kan. Kepala ikan merah ni sedap masak gulai kan tak kira gulai apa pun. Niat hati nak masak gulai kari, tapi tulah en.suami reque…

Resepi Ayam Kicap Paling Simple Dengan Rempah Mak Siti

Assalamualaikum readers ummizarradotcom ... Hari ni Nora nak share dengan korang masak Ayam Kicap Paling Simple dengan Rempah Mak Siti . Nora gemar menggunakan rempah-rempah dari jenama Mak Siti . Ada pelbagai jenis rempa…

Resepi Ketam Lemak Cili Padi

Memandangkan sekarang musim ketam dengan harga yang murah pulak tu, apa lagi en.suami borong sakan dengan saiz ketam sederhana. Adalah dalam 30 ekor untuk RM30. Suami kata nak makan puas-puas katanya.  En…

Cendawan Kukur @ Kulat Sisir Tumis Santan

Salam kesayangan... Dahlama rasanya tak update tentang resepi. Walhal idea banyak nak menulis nak share dengan semua. Tapi.... macam susah nak mulakan... Ok kali ni nak share resepi cendawan. Almaklumkan musim hujan k…

Kuih Dangai Air Tangan Mak Buyung

Salam Hari Malaysia dan Selamat Bercuti untul korang semua. Semenjak berbadan dua ni serba serbi tak kena terutama tekak ni nak makan macam-macam tapi tak mampu nak menerima bau-bauan. Ok, disebabkan tekak nak sangat …

Udang Galah Viral Masak Lemak Cili Api

Salam kesayangan... Baru-baru ini heboh dengan udang galah viral dengan harga yang murah sekitar RM1 seekor dan ada yang berharga RM1.50 mengikut saiz udang galah. Bukan sahaja udang galah yang viral dengan harga murah ma…

Resepi Masak Lemak Cili Api Rebung Dan Perut (Babat)

Salam kesayangan... Hujung minggu baru-baru ni dapat jua Nora luangkan masa di rumah bersama keluarga. Part paling seronok bila dapat masakkan makanan untuk suami dan anak. Maklumlah bila kehidupan PJJ ruang masa bersama aga…

Resepi Sambal Goreng Ikan Bilis Dan Kentang

Salam kesayangan... Kali ni Nora nak share resepi kegemaran suami Nora. Nora kalau ada makanan ni pun memang menghadap siap meratah lagi. Tapi resepi ni macam-macam versi mengikut citarasa individu. Ada yang suka rangup ada …

Resepi Di Laman Web TESCO

Salam Ramadhan ke 18 Kesayangan ummi... Pasti minggu-minggu akhir ni ramai yang buntu untuk masak juadah berbuka puasa kan. Apatah lagi ada yang sibuk membuat kuih. Maklumlah lagi beberapa minggu lagi kita umat Islam semu…

Resepi Peria Katak Goreng Telur Sedap Dan Berkhasiat

Salam kerinduan buat teman-teman pembaca ummizarradotcom . Siapa suka makan peria katak? Pastinya tidak ramai yang sanggup makan peria katak memandangkan peria adalah sayuran yang dikategorikan pahit. Haaaa orang kata yang…