Showing posts with the label petuaShow all
4 Tip Untuk Sahur Yang Sihat

Salam kesayangan... Ramadhan bakal menjelma. Sudah semestinya kita sebagai umat Islam persiapkan diri untuk menjalani ibadah Puasa. Kali ni Nora nak kongsikan dekat korang tips untuk sahur yang sihat. Sumber : Goo…

How to Remove Blackheads from Nose

Nobody wants blackheads on their nose. So, it goes without saying that everybody wants to get rid of them. However, we often forget that we should focus on using a blackhead removal approach that is ideal for our own skin type. …

Tips Menghilangkan Jerawat Dengan Bahan Semulajadi

Jerawat? Ohhh katakan tidak pada jerawat. Adakah petua menghilangkan jerawat secara semulajadi? Jerawat merupakan masalah paling besar kepada mereka yang mempunyai jenis kulit yang berminyak. Teruatama kepada golongan wanita …

Manfaat Bikarbonat Soda untuk Wajah Berjerawat

Salam sayang... Sumber dari google Sedia kita ketahui bikabonat soda selalu di gunakan sebagai salah satu bahan untuk memasak ataupun bahan membuat kek. Haaa itu yang nora tahu selama ini. Then boleh juga digunakan untuk…

PELAN PEMAKANAN KETIKA ANAK BATUK, SELSEMA & DEMAM

Salam sayang blogger sekalian... Kembali setelah lama menyepi. Macam biskut chipsmore pulakkan. Sekejap bukan main lagi berblogging sekejap hilang menyepi. Maaflah bukan sengaja tp rentetan kerja yg memerlukan nora membuatka…

Allergy & Susu

Salam 1 Malaysia... Kat sini nora nak share bout zarra yang kini dah berusia 8 bulan 21 hari. Actually zarra ni berkulit putih gebu dan apabila badan zarra naik rasher or kne gigit nyamuk pasti mudah nampak kesan merah2.. Kesian …