>: Buat Teman Baru :<

Thursday, January 31, 2008


Salam Perkenalan buat teman baruku Za,

walaupun aku baru mengenalinya dari seorang kwn

tapi aku rasa seronok sgt coz dia aku perhatikan seorang yang ceria,

cute, n a goOd fren..



Aku turut bersimpati dgn apa yang berlaku padamu wahai teman

Walaupun aku baru kenali kau beberapa bulan dan baru bersua dgn dirimu

Aku jua terasa kesan apa yang kau alami..

Kisah mu menyayat hati

kerana ada insan yang cuba menyentuh,

cuba tetaskan kain yang kau tenun

bersama insan tersayang...

Aku turut merasa kesedihan itu wahai teman

Walaupun aku tak berapa tahu kisah mu itu

namun aku ngerti apa yang kau rasa

kerana aku jua seorang wanita...


********

>Buat insan tak sedar diri...
Wahai insan yang cuba menumpang di pinggir kasih orang,
sedarlah bahawa emangnya si dia bukan kepunyaan mu lagi
terimalah hakikat bahawa kau tidak layak mendampingi insan yang dah menjadi kepunyaan org
Usahlah kau cuba untuk menghancurkan hubungan insan itu..
Walaupun kau pernah kenali antara mereka, cubalah sedar hakikatnya antara kau & mereka berbeza... Kini insan itu telah menjadi milik orang...

*******
Teman baru ku,
ku harap kau dapat hadapinya dengan tenang
moga2 Allah bantuin kamu dalam ujian kali ini
teman ku, aku doakan moga kau dan si dia berbahagia..
jagalah hubungan yang u all bina ini jgn sampai di landa ombak atau ribut,
walau pun kini ribut itu sudah menyapa hubungan kalian...
Aku harap kau tabah dan tenang...

**Semoga Za dan insan tersayang dapat tempuhi ujian dari Allah ini**

You Might Also Like

14 ♥sweetcream♥

  1. cik nora sweety,
    thanx a lot! terharu sgt bace blog ni...
    tenkiu very much tau! nnt za blanje mkn limau k...huhuhu....

    ReplyDelete
  2. yer lar
    kembung perut ngn limau jer
    hahahaha
    mentang2 nak raya cina
    uhhh

    watever..
    thanks 4 being my fren...

    ReplyDelete
  3. ihik!
    berkawan biar berjuta..
    berkasih biar satu...
    huhuh..
    (",)

    ReplyDelete
  4. berkawan ramai2,
    bercinta biar banyak,
    berkasih biar lama,
    berkahwin dengan insan yang sebenarnya....

    tenkiu my sw33t fren..
    nora suker kwn ngn za..

    umur beza setahun pon tak per..
    tak jadi masalah..

    nora syg semua...
    peace

    ReplyDelete
  5. ello,hye..tak kan belanja cik nora aje.I,u tak nak belanja ke?i pun teringin jugak nak mkn buah limau.Amboi2 cik nora,berpantun gitu.Tp part yg ending 2 mcm tak masuk je...tepuk amai-amai,tepuk tangan besama-sama,berkawan biar lah ramai,berkasih biarlah selamanya...amacm pantun i.jd sebelum u all nak berkasih,u all pikir-pikir la sendiri.Super GurlFrenz A.K.A Minah.askum.

    ReplyDelete
  6. bebyza..
    haha! nak belanja makan limau ek? limau apa tu? limau nipis? limau kasturi? limau sunquic? haha!
    yela, sayang nora jek la.. dila taknak sayang ek? huhu! kidding..
    :)

    b3rry..
    memang pun kembung la perut makan limau tu. dah la limau tu bulat2.. makin bulat la semua yg bukat2 kat badan kita ni kan? terjojol n tersembul keluar nanti.. haha!

    anon..
    ala, lek r anon..
    berry ni baru nak belajar menulis, xde orang yg terus pandai menulis. semua org pun bermula dengan kesilapan. ala, setakat pantun cikai camtu budak sekolah rendah pun pandai buat. ntah2 lagi bagus kot.. haha!! jangan mare ha..

    ReplyDelete
  7. THANKS DIELA..
    ermm yer lah za syg diela gak tu..
    jgn risolah...

    to anon:
    berry bukan nak berpantut itu cuma kata jer utk berry n umum..
    berry mmg baru jer nak melakar kat blog ni so kalo ada kata2 yang slah berry mintak maaf..
    tak pandai lagi lah..
    timer kasih gak coz sudi beri komen..

    ReplyDelete
  8. hahahaha...
    sahabat2ku ini...
    sangat menghiburkan hatiku..
    huhuhu...=]

    nora,
    besh gak kwn ngn nora..
    tenkiu masakkan megi yek.huhu

    diela,
    cube teka limau ape..
    limau kat bilik dila tu la..
    limau free..
    hahahahaha...=p
    syg kamu selamanya kwn!! ;-*

    supergirl a.k.a minah,
    kte takleh nk blnje sape2...
    kte hidup ni pun berhutang lagi ngn ptptn..
    so, kalo nak dibelanja,
    lets ask cik nora n cik diela k!
    huauahuahuah...=]

    ReplyDelete
  9. haha!
    layan la kalau nak belnja si anon tu.. buang karen jek!! baik gi shoping lagi bagus!! hehe..

    ReplyDelete
  10. huhuhuhu
    minah diela nie mmg kedekut cikit.
    susah nah suh belanje..
    tp kalo dpt dia blnje mmg best siot..

    hahahaha

    za, kesian erk, dtg umah nora dpt mkn meggie jer..

    pas tu tak tahan lapo..
    edehhhhhhhh
    titon best erk...
    uhhhhhhhhh
    rindulah...

    **to anon, boleh jer nak blanjer limau tapi byr sendiri lah..
    wawawawa khakhakhakhakha!!!

    ReplyDelete
  11. berry,
    ok la tu wlupn megi jek...sedap tau! nora yg masak, za telan je..janji kenyang! huhuhu...(",)

    ReplyDelete
  12. za..
    ok la tu, dapat jugak makan. kalau dila yg ada kat umah mesti dila jamu makan limau free jek..
    haha! dila kan 'rajin' sangat..
    hehe

    b3rry..
    diela memang kedekut, maklum la gaji diela ciput jek.. huhu.. ye, benda yg susah nak dapat memang BEST!
    haha (opsss dah termasuk 18sx plak!)

    ReplyDelete
  13. alar
    tapi malu gak coz jamu za meggie...
    kesian za erk..
    tak len kali dtg nora jamu yang best2...
    hehehehe

    allop minah sengal si diela nie, hang mmg mls pon asyik jamu limau jek...
    hehehhehehe, tapi kalo ko belanjer mmg best, cuma susah nak dpt ko blanje..
    hehehehehehe

    benda sedap blh wat mengidam sehhhhhhhh
    opssssss terlebih 18sx plak kang!!

    ReplyDelete
  14. hukhukhuk...
    sabo la tempuhi dugaan2 tu...
    tu cume ujian dr tuhan
    mane taw kot tuhan akn bg kenikmatan lbh dr ape yg insan tu rase...
    (cewah!!!padahal kite pon kene cm tu gak!!)
    hahahaha

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿