.: LuPaKaN SaJa AnDai CinTa KitA TaK di HaRgAi :.

Story nie secara umum (U), siapa2 boleh baca... aku dpt idea nie gara2 kebosanan duduk di rumah along dgn melayan kerenah si baby yang asyik ajak aku main... pnt sehhhhhh.....
Ok dlm story nie mungkin ada jugak salah aku tapi sekadar nak kongsi dgn semua org jer....
Bermula al kisah...:
ada org sanggup lakukan apa saja utk merebut cinta org yg disayangi.. sama ada gunakan cara sihir, tabur duit & bermcm2 lagi. Ada juga kes tak tahu malu kerana terhegeh2 mengemis cinta walaupon org itu sedikit pon tak cintainya. Kesiankan org mcm nie... Adehhhh mcm aku jer sekarang nie.. khakhakhakhakhakha... iklan jap :)
Ada juga yg bercinta tp lama kelamaan kekasihnya sudah jemu & ingin bertukar selera baru dgn tiba2nya cinta itu tak dihargai lagi.. uuuwaaaaaaaaaaaa sedihhh sehhhhhhhhhhhhhhhh...
APA PERLU KITA BUAT?????
1) Bersabar, solat, berdoa, & bertawakal kpd Allah agar iman & semangat kita dipelihara Allah supaya kekecewaan dpt dikawal dgn tenang.
2) Lupakan saja kekasih yang tak hargai cinta setia kita... Lakukan aktiviti2 yg berfaedah, mcm aku join semula FS n BLOG... best taw...
3) Tidak guna diingat2 & tagih cinta pada org yang tak sudi, Hanya buat malu kita saja. Nati kita pula di kata muke tembok.
4) Selain itu juga, sebab mengapa kekasih meninggalkan kita @ tak hargai kita, mungkin kerana dia sudah jemu dgn kita & mungkin nak bertukar selera @ dah jatuh cinta dgn insan lain ( CINTA TRANSIT) singgah sekejap jer... situasi ini sudah menjadi trend zaman sekarang terutama anak remaja... Adakal pasang ramai2 terutama lelaki yang suka buat mcm tu.. mangsanya adalah kita kaum Hawa... Katanya gurlfren mmg ramai tapi kekasih biar satu.. boleh caya ker???? AArrrgggggghhhhhhhh ape2 pendapat pon itu hak individu..
5) Biarkanlah dia nak pergi, jgn dihalang sebab dah tersurat tiada jodoh antara kita & dia.. Setiap sesuatu yg Allah berikan kepada hambanya semuanya ada hikmah di sebaliknya.. Allah pisahkan kita dgn dia sebab nak kabulkan doa kita untuk menemui insan yang setia & jujur serta berakhlak mulia... bukan jenis tangkap muat jer...
6) Tinggikan ego sikit supaya kita dapat melawan rasa kecewa & jgn merayu mcm org tak laku.. ( uhhhh mcm aku jugak dulu, mgharap & menanti pada org yang tak sudi lagi)
7) Lebih baik cari pengganti supaya terubat lika di hati & blh gembirakan diri... tapi!!!!!! ingat, jgn bermusuhan pada bekas kekasih kita.... jgn buat hidup nyer merana...
Jadilah mcm aku yang baik dgn semua bekas kekasih aku - pada first love aku Mohd Khairy Nizam yang akan berlangsungkan perkahwinan pada bulan 6 nie, pada Mohd Khairul Rizal yang dah lama juga tak dgr khabar, pada Mohd Shafiq last part love aku, skunk nie ntah mana menghilang setelah aku mengamuk " awak ingat dekat dahi saya nie ada cop duit ke" sebab tu kot dia bengang... tapi aku tak benci dia, kdg2 msg jugak, cume aku kesal krn percaya pada dia yang buat aku bankrup A to Z... hehehehe
inilah insan2 yang mencuri hati aku... aku takut nak bercinta lagi... 2 kali tak jadi bertunang n kene tipu plak tuhhh... uhhhh tapi aku tak marah pon, bagi aku itu pengalaman hidup aku... Tuhan menguji aku, skunk nie aku tunggu Dewa Cinta Aku....
** buat bro, aku rindu sama lor**
.: LuPaKaN SaJa AnDai CinTa KitA TaK di HaRgAi :.

5 comments.. read them below or add one

AnonymousAnonymous 11 February, 2008 00:43
Sajak Beban Buat Berry,
Seorang diri sepi adalah beban,Seorang isteri cantik adalah beban,seorang anak comel adalah beban,seorang ibu nyanyok adalah ehsan.Sebuah rumah banglo adalah beban,sebuah proton wira bayar secara ansuran adalah beban,sebuah masjid dlm taman perumahan adalah ehsan.Kekasih adalah beban,teman adalah beban,taulan adalah beban,ikhlas adalah ehsan.Kerja dipejabat kerajaan adalah beban,amanah tidak makan suap adalah ehsan,aku adalah beban,aku adalah beban,Perempuan yg ada didalam hatiku adalah Ehsan...Sebelum Anda Jadi Beban Anda Pikir-pikir la Sendiri,Peace...
B3rrY B3rrY 11 February, 2008 09:25
sorilah anon tak brape nak fhm sgt lah...
Hidup ni mmg byk beban, kalo tak senang sgt hidup ni kalo tak ada beban...
Oleh itu bebanan yang ada perlu ditanggung perlu di hadapi.. jgn plak nak cepat mengalah.. kita nie meminjam je aper2 yang ada di dunia...
Tapi aper kene ngn sajak beban yang anon tujukan pada berry dgn story yg berry sampaikan???

ermmm alar small metter jer nie semua
"hadapai dgn senyuman semuakan baik2 saja...."

**peace 2 all my frenz**
PlumpPlump 11 February, 2008 11:49
wahhhh, bagus kau nora tulis semua bekas kekasih kau...
aku tak brape kenal yg pertama n kedua tapi kalau shafiq aku kenal sgt. bagus jugak kau dah putus dgn dia, kalo tak merana lagi lah kau..
bagus aku nak kau cekal.. alar cari ramai2 jgn caya sgt dgn lelaki. aku tahu kau setia tapi ape lelaki dah buat kat kau???
jumpa lagi..
saje aku jengah kat sini...
AnonymousAnonymous 11 February, 2008 19:49
tak faham ke,kat mana yg tak faham...cuba baca dan hayati sekali lg.beban dan ehsan dua perkataan yg bbeza maknanya.pikir-pikirlah sendiri.mmg tak da kena mgena pun utk blog ni.ini sekadar sajak dr insan utk insan yg lain.ini adalah Ehsan.
Peace...
B3rrY B3rrY 19 February, 2008 11:11
to plum:
saper erk, ape pun thanks lar sudi komen.. kenal m3 ker?
hehehehehehe
sori kalo luper.namo mrh ahh...
ermmmm cari ramai2? tak pandai lar... tolong ajar boleh??


**To anon:
bukan tak faham, confused jer...
ehsan dan insan..
yg m3 tahu, insan adalah manusia yang bernyawa dan punya perasaan. tetapi ehsan adalah perbuatan dan perasaan yang di lahirkan..
mcm to kot..

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿