.:Dugaan MU Ya Allah:.

Hari nie mood aku amat kritikal. Bengang , Geram & mcm2 yang aku rasa... Mengapa manusia sanggup melakukan sebegini rupa antara kenalannya??? huhhhhhh Dugaan aku sebagai musafir yg mencari rezeki di negeri orang...
Alkisahnyer berlaku pada semalam...
Aku menetap di sebuah rumah sewa area tempat kerja ku dengan 4 org rakan ku dan seorang perempuan tua. kami sudah merancang mahu keluar dr rumah itu gara2 tak tahan dengan perangai gurl tua itu.. malas nak libatkan diri dgn mslh2 rumah tangga.. Rancangan kami utk pindah akhir bulan nie n perlu beri 1 month notis.. so we all bg tahu semlm lunch time. we all dah lme tak berjumpa dgn gurl tua nie. we all tak mahu bayar sewa dis month coz nak tolak dr deposit. Nak jadi cerita, petang semalam rakan2 umah ku pulang awal dari ku, mereka sms beritahu tak dapat masuk rumah.. aku dah dapat rasakan aper yg berlaku.. Geramnyer owner umah tu tak bg we all pecahkan mangga umah tu. Aku malas nak banyak cerita aku ajak rakan2 umh ku buat report utk mintak kebenaran pecah masuk ke dalam rumah we all sewa(kelakar jer kan rumah sewa sendiri nak masuk pon kne buat report.. hahahahah) dpt kebenaran we all pikirkan how nak pecahkan mangga tu... akhir pada jam 11 mlm bf rakan ku call bomba. Bomba plak wat hal coz dgn lelaki banyak plak songehnyer... aku terus cakap dgn siaper ntah nama sarjan dlm bomba tu senang n dlm beberapa minit mereka sampai. berjaya buka mangga mlm tu jugak we all kemas2 barang nak kuar sebelum gurl tua tu balik. Fuhhhhhh letih Tuhan jer yg taw.. Syukur sgt2 coz umah br yg we all nak sewa tu beri kunci sebelom we all byr deposit... walaupon malam td rumah tu bergelapan krn belom settlekan dgn TNB, tapi kerana tak mahu terlibat dgn gurl tua yg gila tuhh, we all sanggup jer asalkan selamat.. hehehehehehehheheheh
4 biji kereta yg membantu.... bukan sikit barang, terlalu banyak sgt2 al-maklomlah main packing jer tak pilih2 coz smua kerana terdesak...Alhamdulillah selesai jam 4 pg....
Aku terasa sedey sgt2 coz aperlah nasib aku jadi begini.. Tuhan menguji aku terima dgn redha tapi aperlah kudrat seorg perempuan, tentang keselamatan paling aku risaukan... huhhhh sedey mmg sedey, walaupon rakan2 ku mengalirkan air mata tapi aku mampu lagi menahan, mayb mereka berhadapan dgn tunang masin2, mcm aku nie nak luah n nagis depan siaper, ader tak der kne hiburkan hati sendir.. terasa susah jugak tak de lelaki di sisi wen time2 kecemasan mcm nie... huhhhhh
tapi aper daya ku Allah belum hadirkan insan teristimewa dalam hidup ku.. Belum mse mendapat keizinan dariNYa....
Aku tetap berdoa semoga aper yang terjadi ada hikmah di sebaliknya dan aku berdoa semoga Allah cepat makbulkan permintaan ku...
Amin...
Aku terpaksa pergi jua ke klinik hr nie coz aku alami kesakita pada rahim ku... Al maklumlah angkat benda2 berat nie mengganggu keadaan rahim ku..
huhhhhhh, ku harap keputusan doktor nati tidak merungsingkan n menambahkan lg kesedihan... InsyaAllah.........
.:Dugaan MU Ya Allah:.

{ 9 comments.. read them below or add one }

diEla diEla 06 May, 2008 13:15
semua perbuatan akan ada pembalasannya.. just leave it to Allah ok.
B3rrY B3rrY 07 May, 2008 10:14
fad u noe, gurl tua tu gila sebenarnyer.. lepas aper yg terjadi nie sume baru timbul.. we all juz nak wat polis report utk kslmtn diri...
takut jugak paper hal terjadi...
terlalu banyak penipuan...
fuhhhhhhhhhhhhh
selama nie duduk ngn org gila rupanya nora..
hahahhahahahahahaaahha

*how ur life????
windulah...
iwan iwan 08 May, 2008 17:22
kita jangan percaya pada pada kawan yang baik ....kemungkinan ada sesuatu yang dia kehendaki dari kita...oleh itu kita harus ingat pada yang maha esa...harapan segala ujian yang telah diterima kita sebagai umatnya harus bersyukur..

ingat lah kamu umat islam..
ok
iwan iwan 08 May, 2008 17:23
harapan abg agar adik terima lah segala ujian yang telah diterima ok
B3rrY B3rrY 08 May, 2008 17:29
thanks lah abg comment kat adk..
yupsssssssss
adk terima smua tu sbg dugaan..
mungkin ada hikmah yg berlaku...
adik redha bang..
hehehehhehehhe
DeAthCyCtHe DeAthCyCtHe 08 May, 2008 20:31
ntah la erk, sedih sokmo b3rry ni!!
hope u epy pasni k...
jangan jadi mcm DC.
FaNaQiLa FaNaQiLa 08 May, 2008 22:03
sabar jela berry..Allah mmg suka menduga hamba nya. kita cuma perlu mengharungi nye dgn tabah je. perlu kuat juga.sbr ye?
B3rrY B3rrY 09 May, 2008 09:18
hye DC...
mmg hdup berry nie penuh kesedihan..
aper boleh buat dh ketetapan Allah...
paper pon berry kne tabah...
Harapan berry semoga ada sinar yg menyelubungi diri nie..
thnks ur comment DC
B3rrY B3rrY 09 May, 2008 09:22
hye fanaqilah...
thanks ur comment..
salam ketemu di page sy...
yups..
smua tuh dh ditetapkan..
berry pon hrp yg berry nie mampu harunginya...
hehehehehhe
yup kesabaran tu pntg....

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿