.:H@Ri R@y@:.

Keseronokan beraya....
ermmmm me balik cuti raya pada 29hb hr tu... pada hari sabtu 27hb me masih bekerja dan ada jamuan buke pose bersama staff.. Pada hai ahad me baru nak shoping raya bersama my sis n family my bro... pegilah kat area jalan tar.. perghhhhh ramai giler owg sesak sgt... jalan punya jalan, pusing punya pusing sedar2 jam menunjukkan 3 lbey... so anak buah me pon sibuk ajak balik..

keesokkannyer.....

pagi2 lagi me dah siap2 kemas barang2 nak lek kmpg... beg yg me bawak besar gilakkkk tapi penuh ngn kuih raya jer.... hehehehehehhehe mcm raya sakan plak... ermmmm me naik train dari Kajang ke Seremban. Tibe d komuter Kajang me tggu train denga harapan tak ramai org.. risau gak dibuatnyer sesak ngn manusia penatlah me nati.. heheehehheheh.... Tiba je train e berasa lega coz lengang org... dengan senang hati me naik dan duduk dengan selesa...

Setibanya di seremban mak ngn abah dah tggu... tapi sesak sgt org...
Round2 seremban cari2 barang n shoping sikit2.... Sampai di rumah me masak ape yg ade je... ape lagi glau asam pedas lar.. huuhuhuhuhuh

30/09/2008

me kemas2 umah dan siapkan anyam ketupat... maklom r banyak daun kelapa yang tak dianyam ag... me cakap kat mak bia siapkan awal2 nati mlm juz relaks jer... so me pon siap siang ayam, daging dan wat rencah untuk rendang, kuah kacang, kuah lodeh....
Semua siap masak sebelum berbuka.. jadi petang tu sempatlah me munjung dulu ke rumah mak long dan mak cik me di area situ je... pada mlm tu me menjahit baju yang tak siap ag... hehehehheehehh ape leh uwat...

01/10/2008

Hari Raya Semua org bergembira.. Tua Muda miskin dan kaya... Semua meraikannya...
Pada pagi syawal mcm biase me akan siapkan kerja2 di bahagian dapur dulu.. maklom r aktiviti munjung2 lauk selalu di amalkan antara jiran2 me.. style jawa dehhhhh....
Abah g semayang raya me ngn mak n adik juz tggu abh balik... Salam Salaman me ngn mak n abah......
Mulalah sesi kunjung mengujung... awal2 lagi dah ramai org.... umah me ada 3 tempat untuk org beraya, di ruang beranda, ruang depan dan ruang tengah. ketiga2 ruang penuh ngn org.. penat lutut me beralan rase tak terlayan etamu yang datang. tak putus2 salam diterima... penat hanya Allah je yang tahu... tapi me bersyukur kerana mereka sudi beraya.... hehehhehehehhe

Pada raya ke 2 pagi2 lagi me dah bangun.. me tolong mak masak dan rebus ketupat lagi utk di bawa balik ke kampung.. mak me mmg tak pernah lupa adik beradik di kmpg.. kira munjung utk org kampg jugak larrr.... dalam kol 10 lebey me sekeluarga gerak ke Felda Ridong Segamat iaitu rumah Pak long sebelah abah. maklomlah org tua abah dah tak de jadi pergilah rumah yang lebey tua... siap mkn tengah hari kat sne kami beragkat ke Tangkak Johor.. Sepanjang perjalanan berlaku 2 kemalangan. huhhhhh me pesan ngn abah, supaya berhati2...

Di kampg tangkak seronok sgt2 coz adik beradik mak smua balik.. kira gamat kat umah atok.. kami beraya ke rumah sedara mara, atok n sepupu sepapat kat sne...

*************
dalam hari raya, me ngn kwn sibuk mencari kenalan.. maklom r tinggal kami berdua kwn pempuan yg lom kahwin.. hehehhehehehe.... pendekkan cerita ade sorag guys nie tetibe luahkan pada me.. me kenal dia coz sekampung n satu skolah... tapi mse me form 3 dia dh form 5.... terkezut gak coz mne pernah we all borak2 or tegur antara 1 sme lain.... tapi kenallah.... jadi, dia meluahkan isi hati, dia kata dah alang2 jumpa n kenan 1 kmpg lagi r senang, tak payah nak cari jauh2.... tapi me tak wat keputusan ag... mak me sibuk suh terima je... masalahnyer me penah surakan yang me kalo leh dijauhkan dari kahwin 1 kampg.. adehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

ntahlah pape pon me masih mohon petunjuk untuk membuat pilihan....
me tak berani nak bagi kata putus.... .:H@Ri R@y@:.

0 comment... add one now

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿