♥Weekend @ctivity♥

Monday, July 06, 2009

ermmmm ni story from friday...
mcm b4 dis aku bg taw yg aku btl2 bz n membz kan diri...
Hp aku mcm xbernyawa coz jarang berbunyi n jarang aku malayannye...
top up lg lah mls sungguh rasenye.. seolah2 hp bkn bnda yg pntg lagi...

hmmmm jumaat br2 nie aku balik kmpg. mse kat opis keje byk then lunch hour p mkn pizza...
mmg sedap lah sesekali mkn... tp ape kan daya xhabis pn.. muahahhaha
sharp kol 5.00pm aku gerak ke LRT station. mse kat KL Sentral tggu komuter sgt2 hangilah aku.. ramai giler org.. dh ler kne beratur panjang, train yg sampai plak padat sesangat.. terpakse tggu lg 40mint sedangkan dh 30mint aku tggu utk train yg pertama... tibe train seterusnye aku pn jd ala2 pemain ragbi utk memboloskan diri aku ke dlm..
hati aku kerisauan maklomlah kuatir xde bus dr seremban ke bahau. hmmmmm setibe di seremban aku bergegas mencari bus.. huhhh alhamdulillah still ade coz aku tibe b4 kol 8.30pm..
hmmmm dalam bus aku lena maklomlah kemengantukan berlaku...

tiba di bahau mak, abah n adik dh menanti.. around 10.00pm aku tibe d bahau. so ajak abah, mak n adik p mkn ikan bakar... maka jumpa lah 1 restoran di pinggiran pekan kecil.. jadilah ade jugak.. so order ikan pari bakar ngn ikan kerapu bakar+tom yam+syur paprik+telur dada n ntah ape lg agaknye lupe r..

so tibe kat umah mandi2 n rest coz esok pg mau ke kuantan ngn shila.

sabtu 9.30am gerak dari palong ke kuantan.. sepanjang perjalanan byk lori2 besar.. takot jerk maklomlah dua2 pompuan... tp alhamdulillah sampai kat bukit kuantan rest jap kat umah dak abg(abg angkat haku)... ermmm sebenarnye yg kahwin nie teman tapi mesra aku mse kat kuantan dulu.. mmg aku rapat sgt2 ngn dia.. kami sekadar kwn walau pn ht kedua2 nye punya rase yg same... namu aku mengelak kerna aku xmahu dikatakan perampas... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sudahnye aku yg melepas... tp tu lah kan mayb bukan jodoh aku...
so kwn aku tu Amy xtaw yg aku akan datang n ngnto dia ke rumah pengantin perempuan..
aku dalam debaran xtaw knape... so pas mkn2 aku mau bergambo n menepung tawar pengantin.. jmpe gak kwn2 kee dulu....
huhhhhh awat mengingil sungguh aku rasakan.. bergetar je dada n seluruh badan aku.. hmmmmmmm... ishhh bkn ex bf aku pn khwn awat ase cm tuh erk... hmmmm
xmaulah citer kang menangis plak haku... muahhahahha...

so lepas dr umah amy aku g ngnto pengantin lain plak.. adehhhh penat2.. padahal bukan kenal pn tp dak abang suh teman kan.. so aku ngn shila ikotkan je lah... habis dr tuh kami trus ke bandar n menuju ke TC.. mkn lu n lepak2 jap.. then trus g kuantan parade coz nk jmpe adk angkat aku... g cr buah duarian n balik umah dak abang.. malam tuh kne balik n9 gak coz mak aku bising xbg tdo... so pas mandi2 n mkn around 10.00pm aku ngn shila gerak lek n9... isau je jalan malam2 kwsn sunyi.. huhuuhuhuuh...

sampai umah lam kol 12 lebey then shila trus tdo umah aku... hmmm penat tp mcm xpuas je lepak kuantan... maklom r byk story kat sne.. hmmm dapt jugak aku mkn sata n keropok lekor..

ahad aku ngn mak abah n adik gerak lek KL trus g umah alaong... banyak bawak buah2an...
satu besen rambutan, manggis, durian.. huhuhuhuhuhu...

so pas dr tu p plak mandi manda kat pangsun... syok weii happening.. epy sgt coz ade mak ngn abah.. adik beradik dh le xramai wen sesekali dpt berkumpul sume seronok giler... muahhahaahha... mlm plak bley g jejalan sampaikan aku tertido lam kete.. pas tu bawak mak abah g mkn kat kampung baru... huhuuhuhuhu seronok sgt2... 1 family dpt berkumpul + ank buah 2 org tuh lg r gamat riuhnye..

so sampai umh sewa aku around 1 am lebey.. wallah berat sgt mata aku... mau trus beradu... tp kms2 lu br leh lena.. muahahhahaha...

You Might Also Like

0 ♥sweetcream♥

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿