KenDuRi

Khamis 9 pm aku otw lek n9.
Friday aku mik cuti..
Friday de kenduri kat umah. Mak aku wat Kenduri Tahlil.. maklomlah nk pose nie...
so mmg sangat ramai org.
sgt panas.. hehehehhehhehe

seronok mmg lah dh lme xkumpul2 ngn mak cik2, jiran2, seronok sgt bile berkampung.
so dlm sibuk2 sediakan brg2 untuk msk.. sambil2 potong bwg asyiklah halwa telinga aku nie di terjah dgn soalan yg paling aku xsuke nk jawab... mmg niat mau lari tapi pikirkan smule xbail nk kurang ajar dgn org tua.. masing2 dok ty bile nk kahwin, dh de calon ke belom, ade yg nasihatkan panjang lebar katenye xelok khwn lambat2.. aku taw lah ank dia 5 org dh selesai. so ape herannye kalo aku khwn nnti ngko dh xlarat. tp aku diamkan je dlm ht.. senyum je aku..
de jugak perbincgn antra jiran2 aku dok sibuk nk pilih tarikh utk ank mereka bertunang. huhhhhhhh bengkak je ht aku.. jiran sebelah umah aku umo bwh aku setahun nk bertunang 26hb sept that mean raya nnti. kwn aku yg selang 3 buah rumah plak 3hb Oct that mean selang seminggu, sorang lagi tol2 depan umah aku selang smggu that mean 10hb Oct. huhhhhh goloron depa sume nie..
dok pakat nk khwn..
tapi mse aku kne soal2 dok kne ceramah2 mak aku sempat menjawab...
"ala kak nora tu dok pikirkan adik beradik dia mak dia, takot kate nye nak khwn takot nnti suami xbg balik kmpg.. hahahhahahah gelak aku dgr... mak tmbh lagi lom ade jodoh utk dia tggu je lah" tapi aku nmpak sayu je muke org tua tuh.. aku taw dia terkilan.. ank dh lah xramai.. mmg dia harapkan aku cepat berumah tangga katanye takot dia xdpt smbt menantu... mcm2 mak aku nie...

tapi kan jodoh kan di tangan tuhan.. kenapa mesti perlu di ty di soal..
aku bkn xde kenalan lelaki tapi ramai. kdg2 xtaw nk pilih mne. hehehehhhe.. cume yg aku dpt rasakan aku fobia sume nie. kekecewaan aku belum terubat. aku taw sampai bile utk aku berkeadaan begini tapi ntahlah mayb belum ade sang dewa yang mampu merawat..
hahahhahahha pape pn aku ok je.. ade or x bkn persoalannye..
Jika Allah dh tetapkan Sipulan utk ku maka dgn rela akan aku terima..
andai mse nie lom ade jodoh utk ku so tggu je lah..
wait n c..

hehehehehhehehehhe

pape pn aku sgt seronok balik kmpg br2 nie...
meriah umah tuh.. ngan teletah ank buah aku..
penat bapak aku nk jwb tiap soalan yg di ty...
mne bapak aku pegi ngekor je cucu dia...
seronok wen tdo ramai2 depan tv..
hehehehhehehehhe

kesian gak kat mak aku.. jahitan byk ngn tempahan bju org.. sampai mak bg reason xpyh tukar langsir coz mak xsempat nk jht..
muahahhahha..

xpe tu sume bisa di atur...
hehehehehhehehehheheh

nie pict cuti2.. hehehehehehe

4 comments.. read them below or add one

KiMiE KiMiE 18 August, 2009 15:35
oit tak ajak pi kenduri pon..dah le tgh lapo..hehehe..
~daCkScOot^_^ ~daCkScOot^_^ 18 August, 2009 15:49
werkkk.... ala knduri biase jerk...
dh lepas pn...
next time de knduri sy ajak kimie ehh..
ehhehehehhehe
sepetsepet 21 August, 2009 11:49
sang DEWA eh..
nie sang DEWATA..mai gumh..wowiieeee..
~daCkScOot^_^ ~daCkScOot^_^ 21 August, 2009 12:07
huhhhhhh...
poyo...
werkkkkkk:p
mai lah ghumah ye kalo bran..
muahhahhaha...
gurau jerk...

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿