♥Kebuntuan♥

Thursday, December 03, 2009

Ya Allah aku benar2 buntu..
aku benar2 xkeruan...
aku benar2 bingung...
Ujian apakah yang dihadapkan pada ku..
sesungguhnya aku hanya insan kerdil....
Aku Accident pada 18hb Nov 09, sedangkan aku perlu lapor diri pada 19hb Nov 09 di Putrajaya... Aku kuatkan jua semangat untuk memenuhi permintaan org tua ku..
Aku akan pulang ke kmpg halaman ku semula...
Ya Allah benar2 tekanan buat aku...
Pasti aku akan menjauh ngn insan yg aku syg..
walaupun aku dekat ngn family tapi bukan ini yang aku inginkan..
bukan ku xsudi utk duduk di kampung, namun terlalu byk yg aku perlu korbankan..
ngeee mmg tekanan sgt2...
Ya Allah dlm dugaan menjauh nie, moga tingkat kesabaran dlm diri ku..
Mungkin jln ini telah kau tetapkan untukku... Moga aku tabah melaluinya...
aku blurrrrrrrrrrrrrrrrr...
sgt2 blurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
dlm keadaan diri xberapa upaya membuatkan aku terduduk kaku...
hanya ada pengharapan dan cahaya yg menerangi...

You Might Also Like

12 ♥sweetcream♥

  1. Semekom...hai ttu dah sihat sikalang ni kan,mcm mn boleh jd accident tu?sian nya,...knp sikalang ni kebuntuan aje blog u ni,tak meriah mcm dulu2.tak ada ceta dn idea ke?boleh sy bantu...lps2 ni tggl kat kmpg ke?dah tak sudi tggl kat kl ke?atau majuk ngn kehidupan dibandar KUALA LUMPUR?
    Apa apa pun ingat saya ag kan...jgn pikir2 taw,ingat saje heheheheeee.......

    PEACE...

    ReplyDelete
  2. huhuuhuhuu...
    yahhh i think i noe who r u..
    still remember...
    ermmm bknlah xsudi or merajuk nk dok KL tu.. tapi apakan daya dh di arahkan utuk berkhidmat di kwsn kmpg...
    hhehhehhehe
    xpelah sementara belum berumahtangga kan.. hehehhehe

    ReplyDelete
  3. huk3...sabo2....dugaan jea semua 2..huk3...:-(
    bnyakkan bersabo yea...:-)

    ReplyDelete
  4. Diriku memulai sesuatu jalan kehidupan yang merubah diri dari sendiri menjadi berpasangan.Dan hati yang tidak lagi mencari ketinggian dunia, akan selalu terisi limpahan kasih sayang. Menebarkan kasih bukan lagi hal yang sulit, karena kasih mengalir tanpa rekayasa. Karena jiwa telah siap diisi kembali dengan kebaikan dan keindahan dunia, yang pasti indah dalam kebenaran-NYa. Ini semua yang akan membuat kita kaya akan kasih dan cinta untuk bekal hidup kini dan esok..(HANAMICHI)

    ReplyDelete
  5. MALAM TANPAMU

    Tanpamu..
    malam ini terasa sepi sekali.
    hanya sesekali suara jangkrik memecah kebisuan.
    Kadang nyaring. menyentak lamunanku.
    Kadang pilu. menggugah sudut hatiku.
    Mengusik segala diamku. Kembalikan kenangan waktu itu.
    Saat-saat kau ada bersamaku dengan riangmu.

    Krik! Krik!
    Suara-suara itu semakin lama makin membahana.
    berirama di telingaku.
    mengikuti detak-detak jantungku. terasa semakin bernada.
    seakan mengajakku melangkah untuk berdansa.
    satu... dua... satu.. dua...
    aku berdansa. berputar. menari.
    dalam irama ilusi. aku semakin asyik bermimpi.

    Aku terus menari. terbang. melayang.
    sampai menembus gumpalan awan. halus. lembut.
    tersentuh oleh ujung-ujung jariku.
    putih. biaskan cahaya indah di pelupuk mataku.

    Aku terus menari. menghibur diri. mengisi sepi.
    mengukir rasa pada hari-hari ini. tanpamu.
    aku tenggelam dalam nadaku.
    terlarut dalam rangkaian kata-kataku.

    Aku terus menari. dan akan tetap menari.
    sampai kau datang mengganti.
    sampai kau kembali mengusir malam yang sepi...(HANAMICHI)

    ReplyDelete
  6. ERTI SEMANGAT HIDUP

    masa depan bukan untuk ditakuti.
    Bukan pula untuk diangani.
    Ia sedang diciptakan hari ini.
    Jika hidup membuat kita tersungkur.
    Kita hanya punya dua pilihan.
    Tetap tersungkur.
    Atau bangkit kembali.
    Kita Tak pernah benar-benar sendirian.
    Akan selalu ada tangan-tangan untuk berpegangan.
    Akan selalu ada bahu-bahu untuk bersandar. (HANAMICHI)

    ReplyDelete
  7. Jue:-
    InsyaAllah nora akn tingkatkan kesabaran dlm diri nie.. hope nora mampu hadapinya segala kemungkinan...


    Hanamichi:-
    Thanks sgt2 dgn kata2 yg di beri...
    sgt puitis...
    meraba2 di pipi ada titisan bsh yg membuatkan aku mampu tersenyum..
    Walaupun bermcm yg di fikirkan namun semangan utk meneruskan hidup ttp ada
    demi ku, demi ms depan ku,
    demi mu, demi ms depan kita...
    Doakan lah yg terbaik untukku
    utk hbgn nie...
    InsyaAllah...

    btw time kasih byk2 coz owez beside me...
    support me...

    ReplyDelete
  8. Hye u,sihat ke?angin mbawa kbr berita yg u nak tgglkn bdr KUALA LUMPUR.Ini bmakna bkn kl mjerit la heheheheee…kampungku melalak ler hahahahaaa.KNP tiba2 nak berubah angin.Tak BEST ke tggl kat cni?BEST apa kt K.L atau ada Mmmm disana heheheee…ada jgk mamat nie kat blog u kn,ingt dah sepi jeee.Tiba2 muncul apahal?Nie yg leceh…Mereng kot hahahaaa…Sory
    Wasalam… ( Old Frenz )

    sggh pandai ia bermadah,ayat2 nya tersentuh dijiwa,dimanakah ia mempelajari nya,ingin ku bertemu dgn gurunya...?
    Hanamichi?

    ReplyDelete
  9. owhhh my old fren.. sungguh rindu ngn bz body komen kamo kat blog nie.. hehehhehehhe.. alal kampung tak melalak tapi sy yg melalak xsudah2.. huhuhuhuhu tekanan sgt2... u r still my fren.. sgala cerita lalu abaikan je.. so how ur life n ur baby???

    huhuhuhuhuhu nk taw sape hanamichi??? nk berguru dgnnya ye??
    boleh2 nnti sy sampaikan ye.. ekekekkeke

    ReplyDelete
  10. tima kasih krn masih kangen sm bz komen sy,lps2 nie blh ler sy bt comeback kat blog u hahahahaaa.sapa yg srh u melalak,nty i ajak u melalak kat karok huahuahua...

    my life n family it ok...happening,my baby...sulah besar ooo!

    janji k,sy nak kenal sggh2 sm iya.mn tau idea blh bkembang ag...

    PEACE NO WAR...

    ReplyDelete
  11. Wahai sobatku semua
    Dengarlah bisikan kata-kata ku ini.

    Tulislah wahai sahabatku
    Tulislah sebuah nama untuk cintamu
    Tulislah puisi cinta kalian
    Tulislah apa yang telintas dihati kalian
    Rasakan getaran suara hati naluri kalian
    Biarkan ia bersuara menjerit
    Biarkan seisi dunia mendengarkannya luahannya
    Luahan rasa hati seorang manusia.

    Wahai sahabatku
    Jangan engkau berdiam diri
    Jangan engkau hanya menjenguk disana sini
    Komentar sana komentar sini
    Bukankah engkau juga mempunyai rasa hati?
    Sedikit naluri untuk berpuisi?.

    Wahai sahabatku
    Percayalah bahwa
    kita cuma insan biasa
    cuba menerka rahsia kehidupan
    Sama-sama juga ada kekurangan
    sama-sama ada sedikit kepahitan
    Didalam merenangi lautan madah cinta ini
    cuba membongkar rahsia hakikat puisi cinta.

    P/S : to : SAHABAT LAMA...
    frm : HANAMICHI SAKURAGI...

    ReplyDelete
  12. sahabat lama:
    ermmm boleh je nk ajak karok kne r sume ade.. reramai sket br syok...
    waaaa dh bosa ur baby yer.. meti cute kan??


    hanamichi:
    thanks puisi yg di beri...
    yahh kita punya hak untuk meluahakn rasa mempuisikan ape yg terpendam...
    kita punya insan biasa yg punya perasaan halus untuk dicintai dan mencintai....
    ermmmm sahabat lme sy ingin berkenalan ngn kamooo...
    boleh x???

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿