✿Bout My BLOG✿

dimulakan dengan BISMILLAH
disudahi dengan ALHAMDULILLAH
okeh habis.... tutup buku...
jom kita g tido...
hahahahahahhahahahha...!!!!
sengal sudah aku nie...

ermmmm alkisah nie aku nk citer bout my BLOG... wah tibe2 je nk wt citer murahan.. hahahahha tapi saje je nak citer... mmg dah taw xde tabloid yg sudi amik ini kisah.. hey hey hey mana mau pegi haaa?? merepek sudah...

okeh balik smule bout my blog.. asalnye my BLOG ditubuhkan pd thn 2008 dengan nama nor3ll.blogspot.com
wahhhhh gune nme glamour mse form6 dulu.. ermmm lme jugak gune.. kwn2 xramai masa tu ade lah dlm 3 4 5 org.. mule2 kwn BLOG yg ade NADIA, ATIE, FAD, FAIZA, & beberapa org lg yg sampai sekarang account dah lupus.. huhuhuhu... tapi siyes tok guru sy is FAD & NADIA cuyunk... .. xreti pon mse tu.. juz byk story bout my life.. hehehheheh xde kenal pon ape itu GENGBLOGGER & NUFF.. hahahahah... juz suke2 je mse tu... tp okeh lah... hehehehhe idea byk je mse tu maklom r kje xbyk mse tu kan kan kan...

so msuk 2009 dh start FANDAI ubah template tambah kwn.. hahahhaha siyes babe start join gengblogger baru je lagi tahun nie tapi masih terkial2 mcm mne nak gune.. alahaiiii mcm buta IT plak kan.. hurmmmm.. mule2 mmg gune URL nor3ll sampailah satu ketika perubahan dibuat kerana terpaksa hampir2 DELETE dis BLOG... tapi arghhhhh cuyunk banget loh...

Al-kisahnye mcm nie.. katanya bercinta ngn someone.. siyes babe mmg gilew syg... so mse ngn deya mmg byk gak dugaan maklomlah bercinta dengan org mcm tu kan.. so my blog di godam.. de org ambil my story n paste kat FB.. buat citer mcm2 publish my photo.. wahhhhhhh sgt teruja itu olang.. tapi siyes babe mse tu sgt2 dlm keadaan memalukan.. FITNAH.. hmmm xtaw nk ckp cm ne... kes nie berlaku dlm tahun nie.. awal tahun nie.. tibe2 de org redah my privacy BLOG yg selama nie kalo xsuke pon habis saja itu cerita.. tapi kes kali nie menyentap hati aku... arghhh gelabah habis.. sedey + mengigil.. ape salah aku mase tu??? akhirnya URL bertukar bukan dr idea aku tapi deya sebab dlm nada nanes aku kata aku syg nk delete dis BLOG.. mcm ini nyawa ku gitu.. tempat aku luah jatuh bangun aku... akhirnya ia bertukar kepada @pplegtr.blogspot.com... sape2 yg dh lme geng ngn aku pasti tahu ini cerita.. mse nie blog aku greeny lagi taw.. aku sgt2 suke.. so okeh OLANG itu xleh msuk lagi my BLOG.. wahhh hampir jugak aku memPRIVATE kn ini blog.. tp mcm susah plak.. start rase rimas lemas ngn sume nie... pe salah aku sampai aku di perlakukan begini.. tapi aku kne SABAR saat itu... sedey hanya mampu makan hati ulam jantung.... semata2 nk jaga hati orang.. hati aku.. arghhhh saat itu mcm hati aku di goreng2 di golek2 kn je... huhhhh HURT babe,

Jadilah kisah dalam 1 tahun dalam masa terdekat sudah kali ke-2 aku tukar URL kali nie URL nie lah aku gune myretromonolog.blogspot.com.. wahhhh mcm tak percaya kerana seseorg kerana syg kerana cinta sanggup lakukan apa saja... siyes babe kali ke 2 tukar nie sebab kisah aku dan deya berakhir mcm tu je... TIBA2 tanpa aku duga... habis mcm FILEM yg last tulis THE END.. hahahhahaha.. ermmm ye last jumpa aku celebratekan besday deya.. tanpa perasaan dia wat mcm xkenal aku.. sedangkan aku celebratekan besday deya bersama kwn2 deya... perasaan aku mase tu?? arghhh berperang dlm keadaan sedey & terpakse buat2 epy... korang dapat rase tak mcm mne.. hati korang nak menangis, air mata dh bertakung tapi korang kne tahankan jugak kne senyum & buat2 epy... sakit.. ye aku terpaksa berlakon.. mana kawan yang perasan mse tu ade bertanya tapi aku hanya mampu jwb "okeh lohh epy ma enjoy ma" hakikatnya damnT_T dlm ht aku menangis... selesai sudah aku balik... sikit pon dia xmcm appreciate ape aku buat.. korang bayangkan (xpyhlah bygkan menyusahkan korang plak) ape korang rase if BF/GF korang buat cm tu... so 2 days after tu deya msg..

juz drop msg mcm nie "Syg.. i noe that bout ur feeling.. ni smua slh b.. b akui apa yg berlaku.. b syg kan syg tapi dlm mase sama b juga sygkan seseorg.. syg byk bantu & berada d cc b walaupon b xtau yg seseorg itu ada prasaan pd b or x.. apa yg penting b serahkan pdNya.. andai antara kita ada jodoh dan kuat ikatan 2, b terima. apa yg penting skrg b perlu settlekn smua mslh b dn ank2.. apa yg b hrpkan kita blh jd kwn baik.. sbb b taw syg blh jmpe yg lg bgus. b xnk syg pkr bkn2 krn syg xslh dlm hal nie"

babe aku bukan nak tayangkan sgt.. cume aku terkejut wen dpt msg cm tu.. aku dh bersedia & aku mmg doakan if deya balik semula ngn wife deya & ank2 deya.. hati perempuankan mana mgkin mampu lihat kaum sama terluka.. tapi hakikatnya deya kata sebab gal lain.. yahhhh that gal yg aku kenal dlm FB.. gugur ht & perasaan aku... bukan kecewa aku putus ngn deya tp kecewa ngn sikap deya.. sedangkan ngn that gal baru je sgt2 baru kenal.. hurmmmm... mcm2 alasan yg deya bagi.. xpelah.. aku redha.. aku pon dh mintak maaf ngn wife dia sbb dulu aku penah blame wife dia.. ye saat tu aku buta sbb deya.. muke sgt ikhlas. kata2 sgt jujur.. hakikatnya.. arghhhhh... benar ape kte wife deya selama nie cume aku je yg buta.. but now aku lepaskan sume hope dia berubah dan lebih bertanggungjawab...

adehhhhh tetibe story sedey.. padahal nak bg taw cm na URL blog berubah.. xpelah dh keterlanjurankan... ermmm utk pengetahuan korang URL baru nie ma fren yg bagi... (ma fren honey scandal) hahahhaha muleh x mcm tue??? sebab saat tu aku blurrr sgt2.. aku buat dlm keadaan sedu gelabah marah stress mcm2 rasa.. so gunelah dgn gabungan yg ade.. maka jadilah BLOG nie...

hurmmmm hope pas nie wateva yg terjadi dis my BLOG a.k.a buku 555 hahahhahhahah ala nk kte cm dairy xleh sbb korang leh bce.. cm buku nota lah kot kan kan kan... aku xnk lagi ubah.. aku dh penat selama nie xde masalah pon.. kenapa aku boleh dipengaruhi hal nie.. padahal br 6 bln je kenal dh mcm nie.. okeh nora FINISH ALREADY LET IT GO...
life must go on okeh!!!!

berakhirlah sudah semua
kisah ini dan jgn tangisi lagi...


**aku dah habis citer korang sila ambil ikhtibar terutama kaum hawa.. kenalilah lelaki hati budi dulu jgn mudah lyn perasaan ngn madah2nya dan kata2nya... ye jgn sepertiku yg asyik melayan perasaan dgn belaian kata2 manis** ✿Bout My BLOG✿

6 comments.. read them below or add one

Kiddo. Kiddo. 11 May, 2010 23:20
ohh macam tu citenye. saye br je lagi follow blog awak. :)
AISHA SAAD AISHA SAAD 11 May, 2010 23:34
yeppp, dgn lelakii perlu berhati2 okk??
nice advice!

errkk?? mesti sedih gila kan delete belog!
aku hrp belog aku tuh, e2 la first and lastt! hehe
Mr Rulez Mr Rulez 12 May, 2010 18:38
elOw..dah lm mula mnulis blog yer..sifu tunjuk ajar ku sifu..hehe

pasal laki 2..susah nk ckp..sb tak tau aper dlm hati laki wpun kiter nie laki..sukar dduga..

tp agak2 lar gak..bapak kejam buat mcam 2..kdg2 laki nie tak tau hati pmpuan nie terlalu sensitif sgt..klu puji pmpuan len pun dah kasi pmpuan bengang..nie kan pulak buat bnde2 bodoh..aplar..
✿Lovillea✿ ✿Lovillea✿ 12 May, 2010 20:42
kiddo:
ohooo.. taw2.. xpa naaaa btw thanks follow me.. i follow u (mcm gaban kuning ckp) hikssss
✿Lovillea✿ ✿Lovillea✿ 12 May, 2010 20:46
aisha:
ermmm xjd delete BLOG.. juz tukar URL.. heheheheh.. kita kaum gal.. hati sgt lembut.. walo watak kasar tp cair gila vavas.. hikssss...

mr.rulez:
ye loh kite budak br belajor.. de jugak sifu.. hikssss..

ermm ye lah kita xtaw pe ade dlm ht pe niat dia kan kan kan dun think -ve.. ahaksss...

hohohohoh derya xbodoh lah sbb deya terlebey fandai.. gila vavi punya fandai sbb deya je yg BETOL.. hehehe huhuhhuhuh... lagu hati lelaki...
Zechs Zechs 14 May, 2010 18:33
ini citernye nye...

hurm...
tak reti nak kate pe lah,
let it go je lar sad sad nih k...

suke2 bace citer macam nih tpi tak suke law kawan citer macam nih berdasarkan pengalaman!!!

zechs penah ase n tak suke kawan rase pdeh macam tuh...

lebeh2 berakhir ngan sekeping sms, arghhhhhh....

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿