✿1000 Ciuman✿




kali ni n3 agaksss terkeliur & stim.. OoPssss ye ke.. haaa sila lihat..
ala juz gambar je yang wat u ols meleleh... di nasihatkan hanya 18 tahun ke atas sahaja.. tapi sekadar gurauan u ols boleh je baca.. sudahnye u ols pikirsendiribabe!!!!!


Ini satu kisah dari seberang....

Z
aman ni zaman kegawatan. Harga minyak naik terus, akibatnya terjadi pemberhentian projek di pelbagai syarikat. Salah sorang pekerja asing yang terkena ialah
Suparjo dari
Semarang , Indon. Bulan ni dia tak dapat kirim wang untuk isterinya di kampung halaman... Hanya dapat kirim surat yang isinya ditulis begini:



Isteriku tercinta,

Maafkan kanda sayang, bulan ni kanda tak dapat kirim wang untuk keperluan keluarga di rumah. Kanda hanya dapat mengirimkan buatmu 1000 ciuman.


paling cinta,Kanda Suparjo


Seminggu kemudian Suparjo mendapat surat yang dibalas oleh isterinya tercinta:


Kanda Suparjo tersayang,

Terima kasih atas kiriman 1000 ciumanmu. Utk bulan ini Dinda akan menyampaikan laporan perbelanjaan keluarga:

Tukang minyak bersedia menerima 2 ciuman setiap kali membeli 5 liter minyak tanah.

Tukang letrik mahu dibayar dengan 4 ciuman setiap 10hb setiap bulan.

Tuan rumah mahu sewanya dibayar ansuran 3 kali ciuman setiap hari.

Tokeh kedai runcit tak mahu dibayar pakai ciuman. Dia mintak yg lain jadi Dinda terpaksa berikan saja.


Hal yg sama juga kepada Guru Besar dan guru kelas sekolah di Nanang yg dah 3 bulan tertunggak.


Besok Dinda nak ke pajak gadai utk tukar 200 ciuman dgn wang tunai sebab Tokeh pajak gadai dah sedia tukarkan 200 ciuman dan gadaian yg lain dgn wang Rp650 ribu. Lumayan buat belanja sebulan.

Keperluan peribadi Dinda bulan ni mencapai 50 ciuman. Kanda tersayang.. bulan ni Dinda merasa menjadi org paling kaya di kampung kita kerana Dinda berikan hutang ciuman kepada ramai pemuda di kampung dan siap ditukar dengan apa pun keperluan Dinda.


Yang dari kanda masih berbaki 125 ciuman, kanda ada fikiran bagaimana mahu dihabiskan? Atau Dinda simpan dululah dalam tabung yer??

Paling sayang,
dari Dinda Suti Nirwingsih


so apa pendapat u ols??? suka gak dapat 1000 ciuman.. hehehehehe.. sekadar melawak je... jangan ada yang lurus bendul lurus cam tiang plak nanti ye...

5 comments.. read them below or add one

Hapiz Rahman Hapiz Rahman 22 June, 2010 04:05
betul-betul lapanbelassx..heheh (18sx)
Zura Zura 22 June, 2010 09:01
klau dh mcm tue...xde nilai lah duit..hehehe
SheY PuLL SheY PuLL 23 June, 2010 20:34
u nak kiss i mcm mn niew..hahahaha
hellioz hellioz 25 June, 2010 04:04
hamsap
gyahahahahah~

style~
✿Lovillea✿ ✿Lovillea✿ 25 June, 2010 09:46
hafiz:
ngeh ngeh ngeh 18 yee.. hehh

zura:
itu lah sengal lohhh... kalo cm tu kiss pon de harga erkk.. hiksss

epull:
i kiss u snang je... flying kiss je lah.. hehehehe

hellioz:
ngeh ngeh ngeh ^_^

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿