✿1000 Ciuman✿

Tuesday, June 22, 2010




kali ni n3 agaksss terkeliur & stim.. OoPssss ye ke.. haaa sila lihat..
ala juz gambar je yang wat u ols meleleh... di nasihatkan hanya 18 tahun ke atas sahaja.. tapi sekadar gurauan u ols boleh je baca.. sudahnye u ols pikirsendiribabe!!!!!


Ini satu kisah dari seberang....

Z
aman ni zaman kegawatan. Harga minyak naik terus, akibatnya terjadi pemberhentian projek di pelbagai syarikat. Salah sorang pekerja asing yang terkena ialah
Suparjo dari
Semarang , Indon. Bulan ni dia tak dapat kirim wang untuk isterinya di kampung halaman... Hanya dapat kirim surat yang isinya ditulis begini:



Isteriku tercinta,

Maafkan kanda sayang, bulan ni kanda tak dapat kirim wang untuk keperluan keluarga di rumah. Kanda hanya dapat mengirimkan buatmu 1000 ciuman.


paling cinta,Kanda Suparjo


Seminggu kemudian Suparjo mendapat surat yang dibalas oleh isterinya tercinta:


Kanda Suparjo tersayang,

Terima kasih atas kiriman 1000 ciumanmu. Utk bulan ini Dinda akan menyampaikan laporan perbelanjaan keluarga:

Tukang minyak bersedia menerima 2 ciuman setiap kali membeli 5 liter minyak tanah.

Tukang letrik mahu dibayar dengan 4 ciuman setiap 10hb setiap bulan.

Tuan rumah mahu sewanya dibayar ansuran 3 kali ciuman setiap hari.

Tokeh kedai runcit tak mahu dibayar pakai ciuman. Dia mintak yg lain jadi Dinda terpaksa berikan saja.


Hal yg sama juga kepada Guru Besar dan guru kelas sekolah di Nanang yg dah 3 bulan tertunggak.


Besok Dinda nak ke pajak gadai utk tukar 200 ciuman dgn wang tunai sebab Tokeh pajak gadai dah sedia tukarkan 200 ciuman dan gadaian yg lain dgn wang Rp650 ribu. Lumayan buat belanja sebulan.

Keperluan peribadi Dinda bulan ni mencapai 50 ciuman. Kanda tersayang.. bulan ni Dinda merasa menjadi org paling kaya di kampung kita kerana Dinda berikan hutang ciuman kepada ramai pemuda di kampung dan siap ditukar dengan apa pun keperluan Dinda.


Yang dari kanda masih berbaki 125 ciuman, kanda ada fikiran bagaimana mahu dihabiskan? Atau Dinda simpan dululah dalam tabung yer??

Paling sayang,
dari Dinda Suti Nirwingsih


so apa pendapat u ols??? suka gak dapat 1000 ciuman.. hehehehehe.. sekadar melawak je... jangan ada yang lurus bendul lurus cam tiang plak nanti ye...

You Might Also Like

5 ♥sweetcream♥

  1. betul-betul lapanbelassx..heheh (18sx)

    ReplyDelete
  2. klau dh mcm tue...xde nilai lah duit..hehehe

    ReplyDelete
  3. u nak kiss i mcm mn niew..hahahaha

    ReplyDelete
  4. hamsap
    gyahahahahah~

    style~

    ReplyDelete
  5. hafiz:
    ngeh ngeh ngeh 18 yee.. hehh

    zura:
    itu lah sengal lohhh... kalo cm tu kiss pon de harga erkk.. hiksss

    epull:
    i kiss u snang je... flying kiss je lah.. hehehehe

    hellioz:
    ngeh ngeh ngeh ^_^

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿