Present from Someone Special

Wednesday, July 28, 2010

Assalamualaikum...
S
alam 1 Malaysia...


Hope u ols sihat hendaknya... Rindu mahu update... Rindu mahu BW lme2 mcm dulu... tapi makin sukar utk tumpu pd part time blogger apatah lg nk gelar full time blogger... lom layak lagi.. statistik makin menjunam cm tu gak earning yg lain.. alahaii sayu je tgk.. tp nak wat cm ne siang aku dh bz sesangat mengalahkan CEO untung juta2... tp tak gak kaya2... hari2 kira duit.. hari2 update cash flow... tp poket tetap kosong.. ape kesss...

Ermmmm tapi nak wat cm na cabaran aku kje kat skolah.. life makin bz.. aku xsombong ye kwn2 tp fahamilah ngertilah bahawa aku terpaksa pikul tanggungjawab di sekolah.. dgn mslh yg ada buat aku tak mampu utk fikir yg lain.. keadaan buku tunai 2009 masih mcm tu.. part kewangan kerajaan settle dan aku dh dapat b/b utk di gunakan utk thn nie... hy kewangan SUWA msih dlm proses...

Kebabommmmmm hamik kooo defisit byk gilaksssssss.. seronoknye kalo defisit tambah ngn duit cash tp xblh kan.. so aku ngn pengetua naik pening kepala.. hamikkk ko cikgu2 tak dpt nak blanja sakan duit kerajaan.. dapat PT cm aku mmg nasib koranglah PT kedekut PT yg straight.. hahhahaha... dulik aku asalkan aku buat kje aku ikot prosedur.. duit xckup sapa nk tanggung sapa nak settle aku jugak yg dok pening... tp tu lah aku xkisah korang nak kata apa pon yg aku tahu aku terpaksa menjirus berak org.. korang taw kan ape rasa bile ade org berak korang kne jirus... haaa tu lah situasi yg aku hadapi.. tempoh utk di panggil audit xlme lg tp jabatan mintak aku buat rayuan ngn audit utk tangguh & panggil utk di audit sekolah paling last...
Alhamdulillah ats kesungguhan aku dlm bekerja.. ats ketegasan aku dlm menguruskan perbelanjaan akhirnya sikit2 mslh selesai.. tp otak aku mcm nak pecah.. ohayoooo diri sendiri pn tak terjaga... tu aku ckp aku nie mcm CEO yg punya company untung juta2... HP yg dulu salu di genggaman kini di tinggalkan2... nasib lah ye.. sbb tu sampai skunk xdak BF lg.. apatah lg kwn2 start berkata "baik tak payah guna HP nora, simpan je kat dlm peti besi" FB plak makin sunyi.. via SMS pn aku dh closed.. xde mse lah syg2 ku harap sgt fahami keadaan aku... aku rindu masa2 lalu tapi... TT_TT huhhhhh..

ok tutup kisah itu kita buka kisah ini...


Haaaaa kisah someone special nie... ngeeee suke bebenolah aku sbb nye dpt hadiah dr someone.. dup dap dup dap.. korang yg de chikaro dan kakasi ht meti dpt ase degupan yg aku rasakan.. hehehhehhe... terharu dan rase sgt gumbira... syukur kpd Nya, ku kembalikan kegembiraan kpd Nya..

Ok
mcm nie smlm time lunch aku lek umh.. mak gtaw de surat dr posmen suh amik barang kat pejabat pos. mak habaq posmen tu xblh bwk lam bag depa coz brg tu besar.. wahhh gilak kentang aku dgr besa mana dan siapa yg bg aku hadiah.. sedangkan aku xde beli brg on9.. nak kata besday aku dh jauh beno ke belakang nak kata aku dpt cabutan bertuah xdak plak... last2 ajak abah p ambil brg kat pejabat pos di Palong 4.. alahaiii 1 hour aku berkej
ar ke sna.. tiba di kaunter aku dok huloq surat berkenaan..
dup dup dup dup..

toingggggggggggggg hamikkk kooooo....
ngucap aku weiiii ingtkan besau beno...


baru aku taw present nie dr sapa.. senyum lebar aku di buatnya... mahu melompat2 aku rasa tp malu lerrr ngn bju kurung nk wat gaya cm tu lak... tapi sedikit sedey coz present tu dh dinodai oleh mereka yg tak bertanggungjwb.. ye present ku dirogol tanpa kebenaran aku.. ahhahaahhaa...


Someone special yg bg present tu.. ya kaaa.. toing toing toing perasantan lah ko nora.. hahahhaha.. haaaa saudara azrai yg bg hadiah kat aku... meti suka bangat weiii... pakwe encem tu yg bg hadiah kt aku... ok mr.azrai bg hadiah sbb aku join kontest yg dianjurkan oleh beliau iaitu "Aksara Pencorak Hidup" dan aku merupakan pemenang ke-2....


Thank to mr.azrai sbb hadiahkan aku dua buah buku yg sgt menarik.. nie dis buku yg di hadiahkan oleh mr.azrai utk aku... sgt2 suka mmg aku ingin miliki...
buku 'Benarkah Iskandar Bukan Zulqarnain' & 'Pemilik Cintaku' waaa sgt teruja untuk aku jelajahi setiap helaian... Terima kasih tak terhingga se
kali lagi kepada mr.azrai.. walaupon lambat tp syukur akhirnya aku terima juga...
















Pemilik Cintaku telah habis aku baca mlm itu juga... terharu weiii tersentuh sgt... ye kisahnya berkenaan cinta & jodoh... arghhhhh mampukah aku seperti gadis itu??? layakkah aku utk lelaki seperti jejaka itu??? muhasabah diri.. renungkan dlm diri... prinsip yg aku punyai dan waktu yg aku hadapi.. jln ku terus berliku... kptsn ku utk sambung blaja.. soal jodoh ku berserah Padanya... Moga akan ku merasa saat itu tatkala aku masih punya Nafas.. krn DIA masih BERI aku utk perbaiki kelemahan diri...

You Might Also Like

6 ♥sweetcream♥

  1. wahhhhh..lama nora xhupdate...bestnya dapat hadiah buku...ilmu...;-)

    ReplyDelete
  2. Ila:
    ye lah yunk lme xupdate bkn takat kat belog malah kat FB pn dh kurang.. bz lah yunk...

    ReplyDelete
  3. yunk...benarkah iskandar bukan zulkarnain 2 cam besh jeak...huk3...nak bce gak...t u update blog pasal kisah 2..if u xbz la...miss u soooooooooooooo muchies...muahhhhhh!!!!

    ReplyDelete
  4. salam..
    Alhamdulillah, akhirnya tiba jg hadiah tu ke tangan yG berhak.. da la lambat, jauh pl kena pi amik kan..cabaran sungguh.. m0ga puas hati la yer, bagi sekadar yG termampu =)

    ReplyDelete
  5. Jue:
    ermmm masih membaca lg buku tu.. xkusyuk bacaan kali nie.. org bz lah jue.. insyaAllah yunk t org update k.. missyouutooo

    ReplyDelete
  6. Azrai:
    Trima kasih ye akhirnya dpt gak buku dr kamo... actually xkisah bout hadiah pon cume ternanti2 bahan ilmu apa yg di beri.. sgt berpuas hati.. terima kash skali lg ye.. yupsss cabaran nak ambil hadiah tu... :)

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿