Bercinta & Kecewa

Salam sayang ketat2 kat korang muacssss
Salam 1 Malaysia!!!!


Hari minggu yang penuh keletihan + kesakitan..
Erkkk letih & sakit?? opsss bukan nak mengeluh tapi nora xepy sgt2..
Sebabnya Nora demam + migran.. siyes tak larat..
Sebelah rumah plak kenduri kahwin ank bongsunye.. haaa ofcoz riuh rendah..
Karoke plak tol2 kat rumah nora.. adoii xmarah tapi really letih + kebingitan..
Dan sepanjang bln 12 merupakan bulan mengawan.. Bile sebut mengawan nora mcm nak lari jauh2.. Bukan sebab pe nora malas nak jawab soalan yg berulang kali di tanya..
Haaaa korang taw x soklan pe yg famous tu???
Arghhhh mau tutup telinga je rasanya..
Tp nora dah praktis senyum je xmo jwb ape2.. di sebalik senyuman tu seribu kedukaan.. senyuman yang kelat..

Soklan yg famous tu mcm nie haaaa..
"kak bile ko nak kahwin??"
"nora kwn2 sume kat sini dah kahwin ko bile lagi pulak??"
"nora jgn lah memilih. kitaorg sume dh tua tak larat nk kenduri kendara sgt.. tenaga dah tak mcm dulu"
"kak sian mak abah dah tua sampai bile br nak khwn?"
"nora ko dh de calon lom?"


dan bla bla bla byk lagi.. letih nak jwb satu2... yee sejak dok kat kmpg soklan yg same je.. dulu menjawab juga but now nora mampu tersenyum je... Perit sangat..

Ok closed bab tu now kembali pada tajuk ENTRY kali nie... Jom baca!!!!



He he he he...
banyak kisah yang diceritakan dan nora dengar tentang cerita orang yang sedang bercinta nie. Macam-macam yang berlaku.
Setiap orang tu memang la punya pengalaman hidup masing-masing.
Ada yang bercinta dari bangku sekolah sampai le kawin.
Tak de orang lain dah....
Maklumlah itulah buah hati pengarang jantung sampai mati....
Fuuuyyooooooooooooooooooo
simplenyer cerita hadup dia kan..

Ada orang tu malas pulak nak bercinta.
Satu mungkin sebab malas nak cari ataupun tunggu orang approach...
sabar je lah kan... tak kira ler lelaki ke pompuan ke.
Kalau jantan macam tu teruk ler...

Tapi nora rasa orang pompuan pun kene le pandai ngorat jugak.
Sebab ada jugak jantan yang takut pompuan.
Kadang-kadang tu nampak je badan macho tapi bila depan pompuan lembik kepala lutut sehhh.

Ada pulak tu bercinta sakan, lepas tu kahwin plak dengan orang lain.
Ayakkkkkkkk!!!..
nak buat macam mana dah jodoh...
Ada tu bercinta tapi bukan satu, malah dua, tiga, empat, dan lima ehh banyak lagi pon ade.. perghhhh emmang dasyattt sehhhhh...
he he he he DASYAT ek manusia nie.....

Tapi itulah perasaan yang tak siapa dapat menduga dan jangkakan...
Ada pada keyakinan mulut namun hakikat yang berlaku berbeda...
Bahagia akan di kecepai jua walaupun peritnya lebey banyak terasa namun sebagai manusia dan makhluk Allah perlulah bersyukur dan Redha...



mcm aku nielah nak merasa cebisan kemanisa & kebahagiaan
amatlah payah.. tapi perlu jugak bersabar
sabar
sabar
insyaAllah
dan hanya mampu begini



{ 15 comments.. read them below or add one }

princeduyong princeduyong 12 December, 2010 15:36
kalau dah sampai jodoh..tak ke mana kan... tunggu...
Bro Framestone Bro Framestone 12 December, 2010 16:11
macam mana pula yang nak kahwin banyak ek
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 12 December, 2010 17:13
Princeduyong:
hehhehe ye lah kalo dh di tetapkan insyaAllah ade lah jodoh sy agaknye..
amin..
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 12 December, 2010 17:14
Bro:
hehehhehe tu dh mmg kuota utk lelaki lebih dari 1..
tapi kuota pon 4 je..
haaa jgn plak nk pnuhkan kuota krn nafsu.. salah tu..
✿  YaYa ✿ ✿ YaYa ✿ 12 December, 2010 21:27
akak..
sabar eh..
tam0 sdeh2..
h0pe cpt smbuh tau.. =)
Khaizarien Khaizarien 13 December, 2010 00:07
tak semua org akan alami pglaman cinta yg same..
pape pun setiap org ade jodoh memasing bezanye cepat o lambt.... :)

Regard,
Khaizarien Blog
@ Sudi-sudikan melawati Khaizarien In D' House
p i j a h p i j a h 13 December, 2010 09:01
akak~!cepat sembuh, jgn sedeyh2.. ;(
Nadia arRumaisha Nadia arRumaisha 13 December, 2010 10:37
lalink..owg pn same...kalau balek kg sebuk duk tanyer ble nak kawen...yang geram plus plus bile sebuk duk bandingkan owg ngan kazen2 laen yg dah beranak pinak...bengang betolll... dorang tak tau kew betapa tension owg ni ble dorang tanyer camtu..tak pikir kew, jodoh tu Allah DAH TENTUKAN....geram owg tau...
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 13 December, 2010 20:01
Yaya:
ermmm insyaAllah tamo sedey.. hope berlalu lah episod kesedihan..
Btw thanks ye dear...


Sis Zarien:
yupss sis.. setiap org ada ceritera msing2.. thanks sis..
Cahaya Kehidupan Cahaya Kehidupan 13 December, 2010 20:23
samalah,cahaya pun selalu disoal,bila lagi nak kawen..huhu T__T
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 16 December, 2010 08:48
Cahaya:
hehehheheh umo cahaya brape erk?? haishhh sabo lah yerk kite nie...
✿Bloodberry✿ ✿Bloodberry✿ 16 December, 2010 12:30
Nadia:
yunk ye lah sakit yg di tanggung org lain xmrase...huk huk huk..
ntahlah yunk makin di elakkan makin dekat plak... haishhhh sabar lah wahai hati T_T



qayyum:
terima kasih sudi singgah sini ^_^
loLaa_nurafizza loLaa_nurafizza 13 January, 2011 12:07
kalau bab2 pompuan yg mula ngorat..memang sgt fail..tp pepon, Jodoh kt tgn Allah..kan?kan?kan?

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿