Wordless Wednesday #31 : Being Single is Hard! (Sometimes)


Terkadang, aku merasa lelah menjadi single;
cemburu dengan mereka yang boleh bergurau mesra tanpa berdosa;
Tapi, ada yang lebih membuat aku cemburu dari semua itu, wanita single yang menjaga hatinya sebelum dimiliki sesiapa.

Berat wahai ibu, ayah. Pada akhirnya hati anakmu hanya dilukai oleh lelaki; kerana mereka hanya ingin bersenang-senang tanpa berani mengikat.

Ibu, maaf. Sudah sejak lama anakmu berhenti bermain dengan percaturan hati. Ajari aku menjadi setia, walaupun dengan seseorang yang masih tanda tanya.

Ayah, maaf. Sampai hari ini anakmu bahkan tak mampu menemukan lelaki yang sepertimu. Barangkali kau memang hanya ada satu.

"Being single is hard!
I don’t talk about it often, except maybe very late at night,
or when I am extremely stressed out but
being single is hard in a way that people in couples tend to be highly dismissive of"


{ 12 comments.. read them below or add one }

Rosmiza Ali Rosmiza Ali 12 October, 2016 09:27
Allah sedang mengatur perjalanan seorang lelaki budiman menemui sis.. Cepat atau lambat, tetap akan tiba masanya.. Alaa, berdua pon ada pasang surutnya juga sis.. Bukan hari2 manis semanis kurma.. Hehe..
Amanda Suria Amanda Suria 12 October, 2016 09:54
Being single is not that easy dear, someone must put themselves in our shoe...then they know how hard it is..thats me dear..almost 12yrs being single...
idzwa kamaruddin idzwa kamaruddin 12 October, 2016 10:17
Sabarlah wak..one fine day akan ada yang menjaga awak sampai ke hujung nyawa. Cuma lewat sikit dari org lain.
Bro Framestone Bro Framestone 12 October, 2016 10:27
Eh... bukan ke dah banyak kali jumpa Bro?

Bro lelaki apa..
Julia Johari Julia Johari 12 October, 2016 12:20
InsyaAllah...ada rezeki my kesayangan nanti...aminnnnnnnnnnnn
Mrs Puex Mrs Puex 12 October, 2016 17:43
be strong dear. insya allah pelangi akan muncul.
Ummi Zarra Ummi Zarra 13 October, 2016 12:06
InsyaAllah... Hope masih ada jodoh di luar sana. Hehehe biaselah hidup rumah tangga erk. Tq dear.
Ummi Zarra Ummi Zarra 13 October, 2016 12:08
Betul kak. Lamanya kak. Sy juga nak jd sekuat akk.. Bertahan 12 tahun.
Ummi Zarra Ummi Zarra 13 October, 2016 12:09
InsyaAllah... Thank you awak. Hope ada sinar utk sy dan anak.
Ummi Zarra Ummi Zarra 13 October, 2016 12:10
Mmg lah bro lelaki. tapi bro suami org. hehehe
Ummi Zarra Ummi Zarra 13 October, 2016 12:11
InsyaAllah... hope mcm tulah dear. TQ tau yunk. muah ciked
Ummi Zarra Ummi Zarra 13 October, 2016 12:12
InsyaAllah yunk... Terima kasih. moga pelangi muncul utk sy dan anak.

✿Menceceh-menceceh lah u ols kat sini✿
✿Sangat dihargai✿
Muacssssssss!!!✿