Wordless Wednesday #31 : Being Single is Hard! (Sometimes)

Wednesday, October 12, 2016


Terkadang, aku merasa lelah menjadi single;
cemburu dengan mereka yang boleh bergurau mesra tanpa berdosa;
Tapi, ada yang lebih membuat aku cemburu dari semua itu, wanita single yang menjaga hatinya sebelum dimiliki sesiapa.

Berat wahai ibu, ayah. Pada akhirnya hati anakmu hanya dilukai oleh lelaki; kerana mereka hanya ingin bersenang-senang tanpa berani mengikat.

Ibu, maaf. Sudah sejak lama anakmu berhenti bermain dengan percaturan hati. Ajari aku menjadi setia, walaupun dengan seseorang yang masih tanda tanya.

Ayah, maaf. Sampai hari ini anakmu bahkan tak mampu menemukan lelaki yang sepertimu. Barangkali kau memang hanya ada satu.

"Being single is hard!
I don’t talk about it often, except maybe very late at night,
or when I am extremely stressed out but
being single is hard in a way that people in couples tend to be highly dismissive of"


You Might Also Like

13 ♥sweetcream♥

  1. Allah sedang mengatur perjalanan seorang lelaki budiman menemui sis.. Cepat atau lambat, tetap akan tiba masanya.. Alaa, berdua pon ada pasang surutnya juga sis.. Bukan hari2 manis semanis kurma.. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah... Hope masih ada jodoh di luar sana. Hehehe biaselah hidup rumah tangga erk. Tq dear.

      Delete
  2. Being single is not that easy dear, someone must put themselves in our shoe...then they know how hard it is..thats me dear..almost 12yrs being single...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak. Lamanya kak. Sy juga nak jd sekuat akk.. Bertahan 12 tahun.

      Delete
  3. Sabarlah wak..one fine day akan ada yang menjaga awak sampai ke hujung nyawa. Cuma lewat sikit dari org lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah... Thank you awak. Hope ada sinar utk sy dan anak.

      Delete
  4. Eh... bukan ke dah banyak kali jumpa Bro?

    Bro lelaki apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg lah bro lelaki. tapi bro suami org. hehehe

      Delete
  5. InsyaAllah...ada rezeki my kesayangan nanti...aminnnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah... hope mcm tulah dear. TQ tau yunk. muah ciked

      Delete
  6. be strong dear. insya allah pelangi akan muncul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah yunk... Terima kasih. moga pelangi muncul utk sy dan anak.

      Delete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿