Showing posts with the label parentingShow all
Play-Doh: Alami Pengalaman Sambutan Bulan PLAY-DOH®

Happy sangat my dotter Nur Izarra Qistina bila terima play-doh party pack. Maklumlah play-doh mempunyai warna-warna yang menarik dan mempunyai kandungan non-toxic. Bila anak gembira hati umi pun senang hati, m…

Bimbang Bila Anak Dara Minat Cara Lelaki

Salam Sayang, Nur Izarra Qistina tahun ni genap 4 tahun even sekarang umur dia baru 3 tahun 7 bulan. Alhamdulillah membesar dengan sihat walaupun anak ummi ni halus je orangnya. Inilah amanah yang ummi kena jaga, amanah yang …

BUKU SOLID FOOD for BABY

Salam Sayang.... Di sini nora nak share kepada ibu-ibu, mama-mama, ummi-ummi, mak-mak yang sedang mencari buku 1st baby food or 1st baby bites. Haaaaa kepada mereka yang mempunya anak yang bakal masuk 6 bulan atau pun dah bol…

Imaginasi

Salam Sayang... Selamat petang. Sejak akhir-akhir ini musim tengkujuh hujan setiap petang. Hari ni hari jumaat maka time rehat tadi nora pergi ke tesco sekejap sebab teman cikgu zamna cari barang. Dalam masa tu sempat ju…

Pelik Tapi Inilah Kenyataan

Salam Sayang... Salam Jumaat salam penuh barakah... Pelik tapi inilah kenyataannya yang terjadi dengan zarra. Bermula dari petang selepas balik dari kerja zarra dah mula buat perangai. Dia minta makan so nora pun bagi mak…

Bila Anak Mengamuk (Tantrum)

Salam Sayang.... Di sini nora nak kongsi tentang anak yang mengalami Tantrum. Tapi sebelum tu meh baca kisah nora dahulu.. Sumber : Mrs. Google Hari ini pagi ini nora terpaksa berhadapan dengan perangai zarra yang sa…

Kenapa Perlu Baca Blog Parenting

Salam Sayang... Semalam nora dapat invitation daripada Melastik Bintang yang merupakan seorang blogger parenting yang famous di Malaysia. Terima kasih MB sebab invite nora. Segmen yang MB buat ni sangat sesuai untuk semua seb…

Urban Mom 2014 : Johnson's Baby dan Doktorbudak

Salam Sayang.. Hari ini sebenanrnya nora habis kursus. Dan Alhamdulillah kursus tu habis awal. So memang sempat nora gerak balik ke KL. Akhirnya nora Berjaya sampai ke event  Johnson’s Baby dan DoktorBudak . #JBst…