": Andai Ku Tahu:"


.: Andainya ada insan yang mampu

mencairkan hatiku yang keras & jitu

pastilah aku insan yang paling bahagia di dunia...:.


.:Namun aku sedari, aku hanya mimpi,

tak mungkin ia berlaku kerana aku bagai

tersihir dek kekecewaan cinta semalam

hingga kepercayaan ku goyah

menutup rapat pintu hatiki:.


.:Lantas aku jua enggan

bergelar puteri untuk bertakhta dihati

seorang putera yang semakin putus harapan....:.


.: SALAHKAH AKU :.


.:Mengapa meski aku yang merasa kesakitannya?

Bantulah aku Ya Allah untuk aku lalui

hari- hari yang mendatang meskipun aku

terpaksa berpijak pada kerikil yang tajam

kerana perjalanan ku masih jauh...:.

{ 18 comments.. read them below or add one }

diEla diEla 25 January, 2008 14:03
go go caiyok caiyok!!
hehe
jangan putus asa mencari teman hidup k!!
B3rrY B3rrY 25 January, 2008 14:50
yupppppp...

tenkiu cuyunk..

hehehehehehe
destinydestiny 25 January, 2008 20:44
be the best u can be, jngan jdi orang len. cinta itu sesuatu yg komplikated sgat!! kdang2 orang yang merasainya sndri tak tahu. cinta sejati macam antu, bnyak yang bercerita tentangnye tpi hnya sesetngah je yang berjmpe...
AnonymousAnonymous 27 January, 2008 03:14
ello destiny,cinta sejati mcm hantu,siapa kata?not!cinta sejati kalu u all nak tau...u all dgr lagu sejati nyanyian wings @ u all kena ada jati diri,br u all kenal ape makna sejati..sekian trima ksh :-) peace
B3rrY B3rrY 28 January, 2008 09:53
cinta sejati hanya pada tuhan wahai teman2 ku...
mmg manusia mengagungkan cinta tapi ia hanya sementara...
andai kata Tuhan ingin beri rasa cinta hanya seketika kita perlu terimanya, jgn di tanya mengapa kita di tinggalkan or kita meninggalkan..

Tuhan itu penuh dengan ujiannya, penuh dengan rencananya, hanya kita manusia yang salu ikutkan kata hati...

apa2 pn sayangi diri dulu baru sayangi insan lain.
AnonymousAnonymous 29 January, 2008 02:20
Andai Ku Tahu..Subjek blog ini.tapi gua bkn nak ceta pasal subjek ini.gua nak ceta pasal,hantu.destiny kata cinta sejati adalah hantu.mmg betui,cinta 2 hantu,kita nak jumpa sesebuah cinta mmg susah.hantu selalu hilang2.jd,susah nak jumpa.tp,lu kena ingat beb,sapa suruh lu cinta ngan hantu.cinta la ngn orang,jd lu akan jumpa itu cinta.jgn mare,Gurau je.ni lg 1,lu org ada telinga lu org dengar,lu org ada mulut lu org jaga,lu org ada mata lu org tengok,lu org ada muka lu org cuci,lu org ada otak lu org pikir la sendiri...sekian.
B3rrY B3rrY 29 January, 2008 09:25
huhuhuhuhuhuhhuh....

chayok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hidup keamanan...

mcm2 ada dgn cinta..

tgk r citer ada apa ngn cinta..

huhuhuhu
AnonymousAnonymous 31 January, 2008 00:10
sawadikap not ikan siakap.i adalah Super Love A.K.A Cinta Man.1 geng dgn roda man n pion man.bintang i gemini,org kata bintang gemini ni seorg yg loving.i nak ceta ckit la ttng cinta.ada apa ngn cinta?tak ade ape2 pun?jd nye tak de ape la i nak bg tau.sbb tak ada apa ngn cinta..jd,lu org pikir la sendiri.sekian wasalam.
B3rrY B3rrY 31 January, 2008 10:49
uhhhhhhhhhhhhhh...

super love lah sgt...

wtever thanks er komen...

kalo tak tau makna cinta jgn bercinta..

tapi cinta ni subjektif...
AnonymousAnonymous 01 February, 2008 03:41
Askum kak berry,eH!Super Love apa.kalu tak,tak kan la sifu bg gelaran 2 kat gua.knp!kak berry nak tau pasal c.i.n.t.a ke?Boleh,tp kena tanya sifu dulu,takut la die mara.ye la,suka2 je cut n paste ilmu die.kang!kena JOTOS kepala.Sakit 2,Kak Berry penah kena JOTOS ngn sifu?Tp A.K.A yg lain kata,Kak Berry yg sllu JOTOS kepala Sifu?Betul ke?kalau btl,Fuhh Yoh..Dahsat sggh la kak berry ni.Ape Rahsianye?heheHEHEheheheHEHE.jd,lu org ade tangan lu org jotos la kepala org,Sobolum 2,lu org ada otak lu org pikir2 la dulu,Wasalam.
B3rrY B3rrY 01 February, 2008 09:06
yer lah super love...

berry salu jotos sifu tapi dr jauh jer...
tak taw lah sifu rasa or tak..

hehehehehe..

andai ku tahu bro sakit akibat JOTOS yg aku beri pasti aku tak kan buat lagi...
tapii...
aku cuma nak manjer2... jek
AnonymousAnonymous 03 February, 2008 04:44
hye kak berry,mmg betul la sangkaan super2 hero semua.yg kak berry sllu jotos kepala bro,ptut la bro sllu tunduk2 jeee.tp kita tak kisah pun,jotos jee kak berry,sbb bro sll jotos kita org skrng.salah jee jotos,jotos jee salah.hehehehe.kak berry tak teringin ke nak jotos dekat2,asyik main jauh2 jeee.tak best kan.tak pa,nty super2 hero yg lain akan bt 1 blind date,eh!tak nak la..nty kang tak nmpk plk.kita buat 1 temujanji antara Bro ngn Kak berry.Amcam ok tak idea kita ni.tp,tak boleh pakai kot..sbb dah tersiar pon.Kuang kuang kuang kuang kuang.JGN MARAH,Nty Kena JOTOS.Bro Sori,gua bergurau jeee.k peace.Askum
B3rrY B3rrY 04 February, 2008 04:00
kalo lu org anak buah bro, lu org salu kene jotos dari dia kenapa plak?
nak kene bro ni, akak jotos dia sebab salu buli akak..

ohhhhhhh thanks korang kalo nak wtkan temu janji akak ngn bro, tp bia bro sendiri buatlah, akak namo ckp paper..
kang tak pasal2 kene plak sekeh ngn aweks bro..
naya akak jer..
AnonymousAnonymous 04 February, 2008 22:34
askum,akak berry tolong,kepala gua sikalang sllu kena jotos..gara2 gua komen dlm blog ni.adoi,ni pun sedang kena jotos.mau bengkak kepala gua ni.kita org sllu kena jotos,sbb akak sllu jotos kpla bro,jd kegeraman dan pembalasan dilakukan pd kami.lg pun jotos ni kita2 org blum penah try.sejak2 bro kenal ngn akak la,br la kita org kena jotos.kira akak la pgasas jotos sedunia kan.hehehehehe...mana dapt idea jotos2 ni?blh tau?k la kak,sobolom akak nak jotos,akak pikir la org2 punya jotos?jd pikir2 la sendiri.namo marah jotos kang,hehehehehehe.....askum.
AnonymousAnonymous 04 February, 2008 22:41
ello,mmg kita org nak lakukan,tp memandangkan akak dah kata bgtu..nak bt mcm mn kan?x pa nye,kalu bro jmp akak sekali pun,tak kan la gurlfrenz dia nak marah kot!tak pro aktif la kn.tp setahu gua,gurlfrenz dia tak marah kot..yg marah cuma kekasih nya.hehehehehehe.k,la kak...semoga akak akan btemu ngn bro 1 hari nty.in`allah...Tuhan 2 akan mperkenankan doa2 umatnya yg taat setia pada NYA.askum.
B3rrY B3rrY 05 February, 2008 09:25
to anon:
jotos tu sama dgn sekeh...
kwn akak popularkan perkataan tu tp skrg ni dia balik kene jotos ngn akak..
akak jotos bro dari jauh jer..
tak marah pon its ok...

**ermm yahhh mugkin 1 hari akn jumpa dgn bro tapi kalo jmpe biarlah dia bwk kekasih hati dai tu, sebabnya akak tak nak lar lain plak ceritanya..

kalo bro lu org sudah berpunya akak angkat kaki tapi tak lari jalan jer dgn sopan berlalu pergi
:(
:(
:(
AnonymousAnonymous 06 February, 2008 02:34
askum,sobolom 2 kim salam kat pegasas jotos sedunia.gua nak jmp sgt ngn dia,sbb gua plk rasa nak jotos kepala dia.sbb dia la kepala gua bengkak smpi skrng ni.kepala gua ni dah mcm helmet,terima kasih la pegasas jotos sedunia.ni lg 1,akak oh akak...cam sedih jee bunyi nye.wlpun gua tak dgr bunyi.lor,apahal kak,knp pulak akak nak angkat kaki,kita org tak mop n myapu pun.akak duk diam2 kat ctu k.kita semua kan frenz,akak br jee join kita org,tak kn nak beli belah cam 2 jee.lg 1,apahal bila akak nak jmp bro,bro kena bwk kekasih hatinya...berat 2 siut.kalu hati ringan ckit.Sory Bro,tkasar bahasa.jgn mara,nty lu jotos gua kat port biasa.k la,gua A.K.A Cinta Man nak g selamatkan 1 couple.gua br jee dengar ada org minta tolong.k cau sin ci.Semekom...
B3rrY B3rrY 11 February, 2008 12:20
allo a.k.a cintaman:
ermmm bro salu jotos korang ker???
nak kene bro ni, akak tak jotos dekat2 lagi dia dah perabihkan kepala korang..
kesian korang erk?
apsal tak lawan je sama bro?
alar, kekasih hati bukan berat pun, lg pun gerenti bro blh bwk punyer coz bro kan mampu.(saiz bdn). hehehehe jgn mara ahh bro.
yer lah kenal korang meti nak lama tapi kalo org nak buang kita baik kita bla jer walaupon hati nie sebal..
kalo korang nak tahu akak ada perjanjian dgn bro taw...
haaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tungguuuuuuuuuuuuuuuuu

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿