[ sEdiH, FrusT, GemBiRa ]


Hari ni aku epy sgt2, baru blh aku tersenyum lebar dan duk tersengeh je dah mcm kerang busyuk plak.. hehehehe

Tapi sebelum tuh aku nak citer lu yang sedih....


.:: Akisahnya begini, aku frust menonggeng, aku sedih yang amat sangat, sampaikan air mata pun tak leh nak kuar lagi...

aku di 'tortured' dari kawan aku (Mis. ChiLLe)...

"katanya aku bodoh, katanya aku ni mengada2, katanya kau nigila, katanya aku ni org yang tak taw nak tentukan idup, org yang mcm tak ada masa depan... ouuuuggggggghhh

tak dpt aku nak bela diri sendiri, dia terus membidas, membedil, melontar bom, peluru, tombak, panah pada aku, hati aku,mata aku...

.::dalam tangisan yang sendu aku tak sedikit marah padanya, walaupun katanya amat tajam, pedih dan menyakitkan,aku terimanya dan aku tak salahkannya, bagi ku bukan niat dia berkata begitu padaku, bukan niat dia nak jatuhkan hidup ku kerana aku turut mendengar sendunya, esakkannya...

.::katanya dia tak mau aku jadi wanita yang lemah, yang tiada masa depan, yang masih pikirkan kisah silam, yang masih menanti dan mengharap benda yang belum pasti...

"JANGAN MENGIMAGINASIKAN YANG BELUM PASTI MENJADI REALITI,

MESKIPUN TELAH MENGENALI PERSONALITI

PASTIKAN IANYA BERKUALITI"

.::kata2nya itu telah menyedarkan aku, dan seolah2 seperti adakuasa datang dalam diriku aku, aku harus bangkit, harus melangkah kedepan meneruskan perjalanan, mengutip apa yang tertinggal untuk bekalan masa depan.. bagi ku " KUN KATA ALLAH FAYAKUN KATA MUHAMMAD"walauapa yang telah ditetapkan dan andai itu kata-Nya memang akan terjadi dalam hidup kita maka terjadilah ia juga tanpa minta kebenaran tanpa memberi salam.. kita hambanya dengan terpaksa, rela, redha, hadapinya juga... kwn ku kata hanya padaNya tempat kita mengadu, tempat kita merintih dan meluahkan apa di rasa, papaun yang telah diberikan olehnya pada kita, kecantikan, kekayaan, ketenangan, kejayaan, kita patut bersyukur (Sujud Syukur) padaNya kerana tanpa kebenarannya siapalah kita di mataNya, siapalah kita yang layak duduki di bumi ini...

*Thanks My Fren*

Kawan boleh hadir dalam pelbagai rupa & cara

Hanya sementara or selamanya,

Hanya dalam susah or senang,

Mungkin juga menjadi sebahagian dalam hidup kita...

Walaubagaimana jua kehadirannya, kita

perlu besyukur kerana sekurang2nya kita dapat kenali hamba Allah

yang sama mcm kita yang hirup udara di bumi

yang menjadi khalifah

*KAWAN-TEMAN-SAHABAT-KEKASIH*

(APa maksudnYa)-continue


=: buat mr. nescaffe pula, aku berterima kasih padamu kerana menjadi 'shi fu' aku yang mengajar aku ceria, gembira, dan buat hari2 ku ceria dan bercahaya...

walaupun aku tak tahu sampai bila kau mampu bertahan mengajar aku (anak murid yang degil kot)???

=:apa2 pun, terima kasih yang tak terhingga padamu yang mampu buat aku tersenyum..

keep smile :)


{ 10 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 29 January, 2008 18:31
amboi sedihnya lah citer si berry ni..
apapun, kata kwn jgn terlalu ambil hati..
tapi kwn tu dasyat lah ckp mcm tu..
kalau 'me' jadi si berry sudah tentu melaung gegarkan malaysia..

tahan jugak erk si berry ni..

hati kental tol..
AnonymousAnonymous 30 January, 2008 04:34
hye,gua join dlm blog ni sbb gua nak kenal same lu punye sifu la.dr lu punye kata2,mcm bagus...mcm mn lu blh kenal same die.gua ingt,lu punye sifu mesty suka sama gua.gua talak bohong punye.kalu lu talak pecaye.lu tanya same die sendiri la.lg 1 haa!apa pasal lu punye kawan manyak mara same lu.lu ade wat salah same dia ka.ni last,kalu lu talak pecaye,lu ada mulut lu ckp,lu ada hati lu jaga,lu mau die lu cari,lu ada otak lu org pikir la cdiri.terima kasih...
B3rrY B3rrY 30 January, 2008 10:04
sebenarnya tak ada wat salah or sakitkan hati kawan pun..
cumer dia salu call berry, berry ngadu sedih, berry ngadu berry sunyi itu jer..

sebab tu dia duk balon n marah berry...

kawan yang baik n dari kecil, n sama2 sunyi..
hahahahahahahaaa
dia kwn berry yang susah sm2 n sng sm2...

to anon (1): berry tak kental pun hati nie, melalak jugak cuma ta mengamuk lah.. sedar akn kesilapan diri.. org tegur terima jer lah..

to anon (2) : boleh aper salahnyer u nak kenal ngn my shi fu..
dia lagi suka kot..
i kenal ngn dia secara kebetulan, susah jugak nak usya dia utk dia ambil i jadi ank murid... lama2 berkat kesabaran duk ganggu dia, duk pujuk dia maka dgn sahnya berry jadi ank murid dia..

tapiiiiiiiiiiiiiiiiii..............
diEla diEla 30 January, 2008 13:40
si anon yang cina celup tu apahal??
macam si mamat yang merana n desperate tapi tukar plak slang jadi cina celup..
haha!
mamat desperate...
AnonymousAnonymous 30 January, 2008 23:06
semekum,apa2 je la..sapa kenal ayat anon 2,die je yg tahu.wlpun slang cina.biase la duk malaysia la katakn.Majmuk bkn Nyamuk k.ye ke berry dah sah jd anak murid Mr Nescaffe.ada sign kontrak ke?gua pun anak murid die jgk.Gue di gelar Super Despatch A.K.A Pion Man.Sifu bg nama ni kat gue.Sobolum 2 Salam Pekonalan.bkn ape sejak gua ade discover ni,ye la asyik tgk discovery channel je..2 pasal la gua jd super hero.lebih2 plk gue,marah sifu nty.Sowy Sifu..ni lg 1,lu org ada mata lu org usha,lu org ade telinga lu org pasang,lu org ade mulut lu org ckp,lu org ade otak lu org pikir la sendiri.Sekian A.K.A Pion Man.
AnonymousAnonymous 01 February, 2008 03:15
askum,gue dgr ade org minta tolong..mana?relax je dlm blog ni.la,ptut la gua bau hancing,gua kena kencing.k,gua A.K.A Pion Man...Sowy la kak berry,blhkn pggl kak berry.hehehehe.to diela:lu pandai komen orgkn,gua nak joinventure dlm blog lu blh?tu pun kalu lu kasi la...k,ni ade lg 1.lu org ade mata lu org baca,lu org ade jari lu org taip la,lu org ade mulut lu org jgn nak komen aje,lu org ade otak lu org pikir2 la cendiri..askum.
B3rrY B3rrY 01 February, 2008 13:28
saper plak yang kencing lu anon?

hissshhhhh lu nie, ada2 jer...

its okalah pion man, lu nak pggl gue aper2 pon blh janji u epy..

lu, pion man, kalo mau baca itu blog diela lu baca saja..
tarah saman di keluarkan..
lu jgn takut..
gue blh jamin sama lu...
seranggaserangga 01 February, 2008 13:32
hooooooooolllllllllaaaaaaaa
berry..
kiter sajer lalu2 dan terbaca plak blog nie..
ok lah tu, pas sedih, tambah tertekan n akhirnya gembira jugak..

jgn risaulah berry,
tak ada kwn berry blh kwn ngn sy..
kalau sudi ambil no nie:
014 tekan2 tak dpt.
hehehehehe
takut mr.nescaffe marah...
sy taw berry ada hati dgn dia kan??
betul kan??

hrp dptlah twn hati mr. nescaffe tu..

GoOD LuCk!!!!
A.K.A KojacA.K.A Kojac 03 February, 2008 04:22
Hye,eh..sory la tkomen dlm blog ni.gua mcm serangga jgk.saje lalu lintas,smbil2 tu usha2 jgk la.alih2,ramai rupanya,geng2 gua dlm blog ni.kecoh la super2 tu semua,main komen je.ni rasa marah ni,bila dah marah..mula la jari jemari gua ni rasa ringan jee nak mkomen dlm blog org.tapi!yang gua tak nak percaya ni,My Bro..yg digelar mr nescafe.bila2 la org tua 2 minum nescafe.peduli la..boleh ada dlm blog ni,siap ada ceta utk dia lg 2.wow!famous last word.tapi tak pa..biar jee,to diela:gua tak kenal lg pun lu.it ok,2 x jd masalah utk gua..kira lu dah kenal Bro..secara automatiknye lu pun Gurlfrenz.jgn salah angap k,2 adalah istilah kawan perempuan dlm group kami.ni ada lagi 1,lu org asyik pikir2 je kan..kali ni lu org buat apa yg lu org nak dalam hidup.just do it.Peace Nike.Askum.
B3rrY B3rrY 04 February, 2008 03:53
to serangga:
gue tak taw lor saper..
gue tak ada saper2 lor nak kwn boleh jer coz sekadar kwn..
tentang mr.nescaffe gue kwn jer.. dia dah ada gurlfren n gue sekadar gurl+fren dia jer...

to anon:
jgn marah kwn2 lor k, dia org komen blog gue, gue suka, kasi gue epy jer...
lor nak anggap semua pompuan lor punya gurlfren itu terpulang pada lor..
yahhhh gue suka citer tntg mr nescaffe or bro coz gue ada story jer ngn dia, gue namo story kisah lama dlm blog nie..
tapi akan dtg tak lagi kot, gue takut gurlfren dia serang gue plak...
hikkssssssssssss

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿