.: aku kah yang bersalah??? :.


Aku terasa lucu dgn aper yang aku baca dari satu sumber tentang aku or bukan.. tapi aku pasti itu aku...


Memang aku kenali insan ini lama tapi dlm masa itu aku tak mahukan dia.. hadirnya tanpa di undang, katanya salah nombor phone, dalam masa itu aku berkawan dengan insan lain.. semua sekadar kwn tak lebih dari itu...


Hadirnyer menyesakkan dada ku... Aku berkawan kerana butuhkan teman kerana aku sunyi.. tak lebih dari itu... Tapi kehadirannya selalu hantar puisi pada aku, sama mcm puisi yang dia tulis dlm laman luahan dia.. Arghhhhhhh, aku sekadar gembira, Insan yang lain itu telah menemui cintanya jadi tinggal lah aku, tapi aku masih berkawan dgnnya..lagi tambah epy coz biler berkawan lagi rapat dari bercinta coz mcm2 nak kene jaga..


Aku masa tu susah sgt nak mengaku cinta, tapi dia tak sedar langsung asyik lah tanya aku kenapa susah sgt nak sebut.. dah hakikatnya aku mmg susah, aku ngaku mmg dia lah yang salu aku msg, kdg2 sedih kalo dia abaikan aku, tapi bukan bermakna aku perlu terima cinta dia.. sebenarnya aku tertekan, kwn aku plak kata cubalah terima cintanya, kenali dulu.. aku susah sgt coz, aku tak penah jumpa, uhhhh mcm2 aku bg alasan, aku kata tahun nie aku nak kahwin, aku kata mcm2 kene pikir, rumah, kete n wtever, aku bg alasan mcm tu pun tak sedar lagi.. aku ni malas nak bertekak..

aku pon duk lyn lah syg rindu ngn dia. mls nak pikir sgt.. mmg sakit aku dia tahu, tapi insan lain tahu juga n dtg jenguk aku... bukan aku tak nak terima dia, tapi tentu family aku tak boleh terima dia, jadi aku kene halang perasaan aku.. aku rasa tak boleh hidup ngn dia so wat per aku nak derita daripada aku terima dia, buat insan yang terlibat, aku ngaku aku pernah ckp syg n cinta n pnh merayu, tapi kau pun tahu bila n mengapa??? kau selalu kata faham, desak aku... okay aku tak nak salahkan kau...


Cuma aku nak cakap aku boleh anggap kawan jer.. aku tak kesah kau keje aper tapi kau pun baru nak naik... aku tak nak bercinta lelama.. aku perempuan n mur dah 24 jadi aku kene pikir masa depan, tak kan nak buang masa duk layan cinta sudahnyer tak jadi juga...


ntahlah aku tak tahu nak luahkan mcm aner lagi... aku terima kau sebagai kwn, tapi kau masih desak aku, tanya aku kenapa tak bls sms, knape tak jwb fon, kau tak faham2 ker???

aku boleh buat kenapa kau tak boleh?

kenapa aku boleh buat berkawan aje dgn insan yang aku suker walau hakikatnya hati aku pedih, tak apa coz aku tgk dia epy, skurang2nya aku tak kehilangan kwn...

tapi kauuuuuuuuuu...


along aku baca sms kau pun naik gelak... aku tahu apa kau rasa.. tapi matanglah sikit...

aku baru rasa bercinta ngn kau tak sampai sebulan jgn plak kau kata kita dah lama bercinta.. aku buat tu pun terpaksa nak jaga hati kau, terpaksa ngaku cintakan kau hanya kerana kau selalu desak aku..

kalo kau marah dengan kata2 ku aku mintak maaf, aku bukan insan yang sepurna...


serabut kepala otak aku pikirin kau.... aku tak mahu bercinta, aku terhegeh2 kat bro itu aku punya hal, kau jgn risau.....


ntahlah aku penat dgn semua nie... kwn2 aku tahu aper aku rintih kat diaorg, sebenarnya aku tolak cinta kau sebelum kita jumpa lagi, kalo kau ingat masa tu kita salu bertekak, tak sependapat.. cuma silap aku sebab tak mampu nak luahkan... setelah ku mintak pendapat ngn abg angkat aku, along aku, kwn2 aku, maka dari situ baru aku mampu menyatakannya...

tapi aku tak buang kau.. aku masih nak berkwn cuma kalo kau berterusan mcm ni, aku pun tak tahan....


**andai apa yang aku kata ini adalah salah maafkan aku....

**aku tertekan...

**kau buat aku hilang senyuman walaupun kau penah bg aku tersenyum..

**thanks kerana sudi kenali aku

**antara kita byk bezanyanya, cara pemikiran, n mcm2...

**maafkan aku..

**doakanlah aku gembira n bahagia dgn insan yang aku pilih walaupun belum tahu siapa gerangannya...

**utk pgtahuan kau, aku ngn bro tak istilah kekasih, tapi aku gurlfrenz dia mcm gurlfrenz dia yg lain... dia tu kelakar... seronok n matang berfikir.. aku suka mcm tu.. ini tak asyikkk ckp pasal cinta.. bosan sehhhhhhhhhhhh


**SALAH KAH AKU???? TOLONG BAGI JAWAPAN PADA SOALAN AKU??**

{ 13 comments.. read them below or add one }

wing zerowing zero 12 February, 2008 15:01
ko ni kejam ar!!!!
aku tribute "in the end"-linkin park utk ko!!!
B3rrY B3rrY 12 February, 2008 15:58
aperhal plak gue kejam???
tolong jelaskan?
tak kan lah gue nak kejam pada diri gue sendiri..
sanggup terima cinta hakikatnya gue tak nak..

**ok thanks bg jwpn tu n thanks tujukan lagu tu kat gue.**
sweetheart sweetheart 13 February, 2008 13:04
patut ke kita menceritakan buruk orang yang pernah buat kita tersenyum & membantu kita masa kita berduka? bukan kah tak elok bandingkan orang? layak kita mengadili manusia lebih lagi yang pernah mengambil hati kita? ini kah cinta yang di cari yang di mahu? patut kah kita mengecap bahagia dengan tangan yang berlumuran darah cinta yang terkorban lalu di ubah menjadi benci? "hatred only create more hatred".
B3rrY B3rrY 13 February, 2008 14:08
eelloo sweetheart..
itu bukan perbandingan... berry sekadar luahkan aper yg berry rasa...
berry tak buang terus... bg berry sekurang2nyer berry dah bg taw awal2 sebelum ia terlalu lama..
berry pnah terangkan pd empunya tp dia tak penah fhm...
panas baran sgt... sudahnyer minta maaf semula...
dah lah berry malas nak pikirkan...
berry ucp time kasih sebab terima berry sbg kwn...
sweetheart sweetheart 15 February, 2008 20:54
bukan dia tak faham tapi dia takut di tuduh curang & tak setia jika berpaling dari kamu, sekarang kami faham & harap awak faham perasaan bila disakiti. dia tak seperti u sangka lagi, dia lebih tumpu pada apa yang di impikan & hampir mecapainya... jika dulu dia selalu bercerita tentang u, sekarang dia lebih suka bercakap tentang impian & masa depannya... harap dia tabah dengan apa yang sudah berlaku, harap apa yang terjadi antara dia & u tidak dijadikan alasan untuk terus maju dalam hidup masing2. tentang i, u jangan tanya i siapa yang tahu semua tentang ini.

"thankz to u b'coz kami semakin rapat & dapat kenal lebih dengan dia & kami direstui family masing-2."
AnonymousAnonymous 17 February, 2008 22:00
Hye sweetheart,fulamak cun jgk kan pict u.kenal blh...2 pun kalu sudi.jgn tanya sapa i dan kenapa i nak kenal ngn u.wawawaa.sowy copy u nye ayat.hye,mcm mana u blh smpi kesini,sesat ke?bgs jgk?boleh i kenal ngn u?utk pegetahuan u...i ngn dia dah semakin rapat..dan phubungan kami bgi langit dan lelangit...hahahahaa.direstui oleh Tuhan...sebelum direstui oleh keluarga.
Keamanan...
B3rrY B3rrY 18 February, 2008 10:31
Thanks to sweetheart..
i noe sape awk. Empunya diri pnah citer tntg awk pd me.
Mmg dia marah sgt coz me tulis dlm blog, tapi selepas tu dia say sori coz dia sedar janji dia pada me. me still kwn ngn dia, me tahu dia bekerja apa sekarang ni, dia selalu cerita tentang life dia sekarang pd me. cume me jer yang tak reply msg dia. bg me dia dah jumpa jln hidup dia selepas kami berpisah. Alhamdulillah lah andai dia dah berubah n tumpu masa depan dia. Kalo dulu dia tidak begitu. Lagi pun dia muda lagi. jiwa berry tak sama dgn dia. kalo u boleh terima dia seadanya baguslah. pengalaman cinta dia pun semua dgn cina n just me jer original malay. u kenal keluarga dia so ok lar tu. keluarga me tak sama pemikiran mcm dia, metelity org melayu dah mcm tu. so me doakan moga u ngn dia pun bahagia..

** me ngn my admire mmg rapat bagaikan langit n lelangit, tapi me tak boleh komen lebih dari tu coz me seorang perempuan. cume gembira n bahagia dgn si dia.. doakanlah moga perkenalan me ngn dia berkekalan.**

>thanks anon.. me tahu saper anda.. hehehehe.. epynyer anon komen kat blog me.. hope anon sudi2 berada di sisi me...owez**
sweetheart sweetheart 18 February, 2008 20:55
hope u dengan admire u pun sama bahgagia... yang bro tu kan? dah tahu la.... so what he told u about me??? dia busy sangat skarang... nak publish post pun tak lagi... i nak beri tahu u tapi awal lagi la... dah betul2 nanti i bagitau u ok. . .
B3rrY B3rrY 19 February, 2008 11:00
ishhh tak adalah. sebenarnya masih jauh perjalanan hidup sy nie.. banyak nak kene pikirkan.. nie sebagai rencah kehidupan jer...
adalah dia cerita tntg u n hbgn u ngn dia... yahhh i noe skrg dia bz. baguslah dia dah boleh tumpu perhatian pada masa depan. sori dulu i tak pandai nak tunjuk ajar kat dia. i mampu berkata2 je.. u dah kenal ngn dia so, u lagi tahu. mcm i kenal pun dari talifon tak penah jumpa. n sebelum jumpa salu bertekak. sebenarnya hati i tak terbuka lagi.
sampaikan salam pada dia.
AnonymousAnonymous 19 February, 2008 22:23
semekom...nak tanya ni?mcm mana berry blh kenal siapa anon 2?mcm ada deria super la,bgs ni...mana dapat kuasa 2.Atau pun curi kuasa dr super2 yg lain dlm blog ni.ye la,blog ni kan sellu dikunjungi oleh Super Hero & Super Heroin.Teringin nak jd Super Heroin ke?TUNGGU...Sebelum u nak jd apa2 pun,u pikir la dulu...
PEACE...
sweetheart sweetheart 02 March, 2008 15:40
don think im too stupid berry. 6/1/2008, like something happen in his live, his brother told me girl.... if my future brother didnt tell me, i haven read all sms that u send to him, & i got 10 mms from u too. it hurt when someone u love still loving & admiring his x-girl. kidz use ur pic as a wallpaper in his phone & laptop... his leave last night & i dono where he go, i've make mistake. i promise him but i not keeping my promise, if u want to know i didnt see him from 24/2. if u know where he go, please tell me.
B3rrY B3rrY 03 March, 2008 11:35
uikkk
kenapa plak kene pikirin utk jd super heroin????
i di ajak utk join n now mcm2 alasan..
argghhhhhh
tensionnya kepala nie..
aper2 pon thanks kerana pelawa n memeriahkan blog nie ngn berbagai super...
B3rrY B3rrY 03 March, 2008 11:39
to sweetheart...
yahhhh awal i kenal ngn dia mcm2 i bg n i lyn elok..
tp tak bermakna i boleh serah ht i..
i ngaku i lyn dia coz i sunyi... tp i terpaksa tolek coz i tak boleh pergi lbh dgn dia...
owhhhh sori i tak tahu dia ke mana..
cuma 23/02 dia col mintak aaf n bg tahu yg dia n u dah bertunang.. dia rasa bersalah kt i... itu jer..
n one day dia sms bg tahu dia tertekan.. i dun noe y?
n now i tak tahu dia ke mana..
i ingt dia dah berubah, boleh pikir secara matang, ingt Allah..
tp mslh yg timbul terus dia wt mcm tu..
i'm sori i tak nak masuk campur..
dia ada hntr sms..
tp i mls nak reply.

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿