.: ApoLusiA :.



** Jualan album reggae paling berjaya masih di pegang oleh legenda muzik reggea sendr iaitu
"Bob Marley" dengan album legenda yang di terbitkan pada tahun 1984 (tahun kelahiran aku). Di UK ia terjual sebanyak 1.8 juta unt manakala di US sebanyak 10 juta unit.
Sangat dikenang oleh peminat2nya kerana jasanya yang titk beratkan perjuangan kemanusiaan terutama di Afrika.**

[Dalam banyak2 lagu yang paling aku minat "No women No Cry"..
aku tahu pun masa tahun 2001 kawan aku nie suka sgt2 ala2 Bob Marley, pakaian, cara cakap n mcm2 lah.. sampaikan kitaorg berenam pun jadi terikut.. ktaorang tu terdiri daripada : Azmi & Aku (along), Naran & Nurul (angah), Lemau & Ani ( adik)... haaaa team aku masa skolah menengah... dalam 6 org tu aku jer yang tak kahwin lagi, si Azmi @ manje akan melangsungkan perkahwinan pada 15 march 2008..
Best gak sesekali layan reggea.. mcm BRO yang aku kenal nih pon suka bangat pada BOB Marley... teringat zaman skolah lu....
Allloooo BRO lu buat gue ingat pada teman2 gue ler... hehehehe] -

-sumber dari APOLUSIA-

4 comments.. read them below or add one

AnonymousAnonymous 17 February, 2008 20:35
Assalammualaikum,dah lama seh tak singgah minum nescafe kat blog ni.Apa kbr semua,mana ada org..mcm mn nak smpaikan kbr.surat kabar pun tak nmpk.ello,hye kawan2...aku Ahmad Dhani,org kmpg pggl..Ah Mani.Wawawaaa...hye kak berry,apa kbr.ttu kak berry tak kenal sama gua,gua anak buah bro yg baru.br jee join venture ngn super2 yg lain.dgr kata2 dr kak berry,nak joinventure yek.Bila 2?ni apa pasal tiba2 jee bt karangan pasal idola bro,Bob Marley...kak berry pun suka Bob Marley jg ke.pandai la,mana dpt ceta2 tu?rujuk blk ke..Eh bkn!maksud gua,rujuk kat buku mana.wawaaawaaa.k la,jumpa lagi,lagi 2 bila,bila 2 entah...entah la...jd sama2 la kita pikirkan.
B3rrY B3rrY 18 February, 2008 11:34
alhamdulillah sihat cuma hati jer tak sihat. hehehehe
Ah mani? tak pnah dgr lar, ape2 pun thanks sudi singgah kat blog ni. alar blog ni luahan hati kak berry jer, bukan mcm blog arg lain yang ada macam2..
mmg akak nak join venture, tapi bro tak ckp ape2 pun..
tggu jugak ni.. boleh tolong bg taw bro bile akak blh join korang?
AnonymousAnonymous 19 February, 2008 21:38
Askum,singgah kejap jee.nak bg tahu ni...kak berry suruh tanya bro kan,bila akak boleh join kita org kan...Jawapan dr Bro,( bro2,kan gua dah bg tahu,lu boleh tak kalau tak campur dlm urusan negara gua ni,ni yg gua panas jeee.Lu kasi tahu sama 2 akak berry,jgn risau2 k...ada nasi kita makan ada rezeki in`allah.jd,Apa lu tggu lg..gerak la,Byk keja nak buat 2).tu la yg keluar dr mulut Bro,Kalau akak tak pcaya,Sila la layari laman web kami di www.layari la sekejap lagi.com.wawawawaaa.
PEACE...
B3rrY B3rrY 20 February, 2008 10:15
it's ok anon..
akak pon tak mengharap sgt.
bg akak wat pe nak pakse2 org terima akak..
kalo dah sudi tak perlu banyak alasan..
tapi yer lah kene pikirkan baik buruknyer jugak kan?
hehehehehe..
biarlah,
aku tnggu jer..
namo cakap paper...
thanks kalo sudi terima akak.

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿