::hati aku::


Hitam Putih Kehidupan
Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan
Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat
Maha Esa
Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban
Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan
Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan

4 comments.. read them below or add one

Adik Perempuanmu yg dirinduiAdik Perempuanmu yg dirindui 05 April, 2008 03:29
semekom,hye kakak ku yg dirindui,kakak ku ini sihat,sowy ler,lama seh adik mhilangkan diri.Nak wat cam ner yek,lps kita org Grad ngn Bro.Semua2 BZ,tmasuk Bro.Kak,nak tanya beberapa patah pkataan blh ke?takut ler jgk,kalau2 akak marah.mana lah kita tahu kan.sbb,rambut lain lain warna,tp hati ttp same(cm tak sama dgn org yg merokok ajeee Hehehee).Promise dulu ngn sy.Walau bagaimana pun,Saya rindu bangat sama kakak.Jd,Apa2 pun akak pikir2 ler PROMISE sy tu yek.
AMAN SEJAGAT...PEACE.
B3rrY B3rrY 07 April, 2008 11:11
wahai adik perempuan ku...
hehehehehheeh
thnkx ur comment....
owhhh u all msg2 dah grad yer??
tak pelah u all bz akak pon bz gak..
tgk lah dah lame akak tak jengah kat blog nie..
hehehehehehhe
akak sunyilah adik oiii..
huhuhuhuhu
owhhh yahhhhh aper yg adk nak ty sme akak?

Miss u too....
hehehehehehhehe
DeAthCyCtHe DeAthCyCtHe 29 April, 2008 23:09
PROMISE!? DC benci perkatan tuh tak tau naper!!! dah byk kna men kot... berry kim salam kat bro, sampai hati tak kasi taw DC berry dah ada bro, patut r dah lu[e DC.
B3rrY B3rrY 14 May, 2008 10:39
haaaaaaa
bio betul DC..
berry tak de paper ngn bro lah
kwn jer..
nati marah pulak gf dia
hehehhee

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿