.:Wanna Know:.

1.How old are you?
24 years 5 month 28 days...

2. Are you single?
Yes, I'm still single n available...

3. In what age do you think you’ll get married?
Dulu mengikut perancangan nak kawen at the age 24. Memandangkan umurku sekarang masih tidak ada calon2, maka aku anjakkan ke 27 years.. kira tu paling lewat.. mudah-mudahan aku jmpe calon sblm umur tu...

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now??
dun noe r coz nobody love me!!!

5. If not, who do you want to marry?
Tak sempat nak fikir siapa. yang mne. tak ada yang sesuai lagi...

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
~garden n traditional~

7. Your ideal motif?
~Have no idea yet!~

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
Honeymoon, nak ke tanah suci, tapi kalo tak de rezeki pulau2 pon jadi r yg dlm malaysia...

9. How many guests do you think you’ll invite?
Di rumah saya kemungkinan mak saya akan mengedarkan 2000 kad jemputan. Insyaallah, setiap tetamu adalah doa bagi kami. Tapi sy hy merancang saja..

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
Simple tapi nampak grand bangat. Haha, tuh yang paling penting. Sebab saya suka sesuatu yang teramat simple tapi nampak gah dan hebat.

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??
~Traditional... I like traditional.. I kan kampung2 sket.... ala2 clasic gitu.....~

12. How many layers of cake do you want to have?
Tak payah berlayer-layer. Saya nak order satu kek yang panjangnye 1 meter dan lebarnye 0.8 meter. Dan ianya mesti la cheese kek. Saya sangat sukakan cheese kek. Kemudian diatasnya hendaklah diletakkan topping yang sangat best la. Tentulah blueberry. So jadilah blueberry cheese cake. boleh ke erk dapat yg mcm tu??

13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
Bernikah saya lebih prefer di masjid la. kalo leh mmg tempat yang simple je.. ade budget lebey baru bley pikir lebey...

14. When do you want to get married, evening or morning?
Saya merancang untuk bernikah pada hari jumaat selepas asar, berinai pada mlmnyer.. bersanding pada sabtu coz ahad ley relax2 n kemas2....

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
~Bersanding di luar rumah baru ramai yang dapat tgk......... meriah gitu..~

16. Do you like a grand entrance for your groom?
Aku yang kene deside ker? Kalau boleh aku nak la karpet merah dari Selatan ke Utara kan. Tapi melampau la plak. Tapi biarlah red carpet sampai atas pelamin. Tapi semua terprulang pada kemampuan budget mse tu. Perlukan juga pari2 kecil dari sepupu sepapat yg masih kanak mengiri ay ke pelamin.. wahhhhhhhhhh mcm best je~

17. Name the song/tune you’d like played at your wedding??
Saya menginginkan lagu I do (cheerish you) dari 98 degrees dipasangkan sepanjang majlis saya. My Baby You by Marc Anthony.... Yerp.. off course that song....

18. Are you a morning person or a night person?
~Not Sure larr~

19. Do you want a solemn ceremony or a light one?
~Ntah, tak pernah terpikir plak.~

20. What age do you want to get married?
~Kembali ke soalan 3 ye. Tak larat nak tulis panjang-panjang~

21. Describe your ideal husband/wife.
~Semestinya dia seorang teman bicara saya, tempat bermanja saya, tempat saya meluahkan isi hati saya, tempat saya curahkan cinta saya, dan orang yang sanggup berkongsi susah dan senang bersama saya dan menerima saya seadanya dan menerima segala kekurangan diri saya.~

22. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
~Ikut mereka, kalau depa rasa nak makan pakai tangan. Ikut la. Kalau tak nak pakai sudu dengan garfu la. Chopstick pun saya akan sediakan k. kalau ade yang nak tunjuk skill makan beriani kambing dengan chopstick la.~

23. champagne or red wine?
~Saya nak bagi tetamu saya Red gak. Tapi Red syrup dengan susu dengan cincau. Atau nama glemernye sirap bandung cincau. ataupun syrup limau jerrr~

24. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
~Beberapa hari selepas wedding la. Sebab nak hilangkan penant wedding dulu. Baru la ade 'tenaga'. Wakakakaka~

25. Money or household item?
~Ape ape pun saya terima dan hargai. Kalau nak bagi kereta pun ok gak.~

26. Who will pay for the bills?
~Sama-sama la kot. Unless dia kata pay on my credit card la kan. So tu tak bleh nak elak la.~

27. Are you ready for married life?
~Currently belum. Yer la, kan masih tak jumpa calon lagi~

28. Do u think you will still be a virgin until u get married?
~Isk.. ape punye soalan ler... Biar husband sy je yang tahu~

29. Will u always be true to your wife/husband
~Saya akan sedaya upaya untuk berlaku jujur dengan dia... Jujurlah padaku, bila kau tak lagi cinta, tinggalkanlah aku bila tak mungkin bersama... lalalal~

30. How many kids do u like?
~Saya mahukan berapa saja yang boleh dan masih mampu... Asalkan ada..~

31. A new house for a newly wed or an old one?
~Insyaallah, rumah baru. MIntak2 bkl husband ade beli rumah untuk kami~

32. Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
~Semua la. Platinum pun masuk sekali yer.~

33. What kind of cuisine would u like for ur wedding?
~makanan kampung. Pergh, memang membuka selera saya sekarang ini. Tidak lupa juga ikan tamban masin kering tak cukup makan. Sedap tu mkalau goreng makan dengan sambal belacan dan ulam (tapi ade orang tu tak makan ulam)~

34. Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
~Record la. Lepas tu jual. Hahaha, takde la. Yang censored tu takkan la nak rakam kan. So just amek gambar jalan2 jer la.~

35. Whose wedding plans would you like to know next??? choose 5 person as Your friend?
~Kepala ni malas sebanarnye nak pikir siapa yang harus saya tag. Yer la kan. Tak semua orang banyak masa macam saya. Dan ade juga yang dah berkahwin. Macam ni la. Sape 5 orang yang nak kene tag tu angkat tangan. Ha yang tu satu, yang tu dua, yang tu tiga, yang tu empat dan yang tu lima. Ok semua yang angkat tangan tadi. SIla buat tag ini k.~

~Tapi sy tujukan award nie pada mereka:

.:Dila:. ~ Kamo menang award budak tomey
.:Nadia:. ~Kamo menang award pandai makeover
.:Za:. ~ kamo menang award budak tecik .:Wanna Know:.

2 comments.. read them below or add one

Saje saje je jawab...Saje saje je jawab... 24 September, 2008 22:09
semekom,ni apa punya soalan dah?Gua nak jawab jgk la.
1-100tahun
2-I`m not single
3-gua nak kawen bila ada gurl dtg meminang gua...
4-kalau semua org gua sayang,tak kan gua mau kawin sama semua org...Gila apa hehehee...
5-dalam fikiran gua yg bernas ni,gua mau kawin sama puteri?heheheee
6-gua mau ala2 moden campur tradisional.
7-kalau idea gua senang jee,Sempoi tp terkenang2 sampai bila2...
8-pulau bali,kalu tak dapat pulau fuliken pun jadi la.
9-kalau boleh semua yg ada kat dunia ni gua nak jemput,yg ada kat planet pun kalau berkesempatan turun sila la datang k.
10-gua mmg nak yg simple plan...
11-tradisional...
12-kalau boleh gua nak layer kek gua sampai menara klcc.kalau tak,wa oder je kek lapis cik kiah wawawa...
13-nikah?simple je...wa ngn tok kadi je yg tau.
14-kalu boleh malam...Lu tau knp?PIKIR la sendiri...
15-tak kisah mana2 pun blh.
16-selalu sgt wa tgk org karpet merahkan,wa nak tukar...wa nak taruk karpet 3 kaler ke,kaler pelangi ke,kaler bendera malaysia ke...baru grand beb.
17-Bob marley-one love hehehehee
18-?
19-?
20-lu pikir kan utk gua...
21-heheheheheeee...PEACE
22-gua tak sediakan apa2 pun,lu org bawak sendiri dr umah.wa sediakan air basuh tangan jee.
23-red bliss atau red line ada.nak ke?
24-gua kalau blh nak honey moon hr2...sebelum dan selepas.
25-apa2 je...kalau blh wa mau umah banglo sebiji.
26-tentu la share...
27-100%
28-...?
29-ikhlas...
30-12 org lelaki,2org perempuan...
31-new house
32-silver n diomand...gold wa tak blh haram utk lelaki hheheheheee...
33-lu org decide sendiri,tp lepas makan jgn lupa ambil bil k heheheheee...
34-gua akan record utk kenangan gua sahaja...
35-sesiapa pun blh.u pon blh...

PEACE...
B3rrY B3rrY 25 September, 2008 13:54
hehehhehe...
amboi2...
ermmm menang award ape erk???
hikssssssssssssssssssss

mekacheh....

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿