♥Anak Melayu♥

Tuesday, March 10, 2009

07/03/2009

Pada tarikh ini aku dan akak ipar serta 2 org anaknye akan pulang ke kampung.
Kami menaiki bus jam 12.30 tgh. setengah jam bus lewat gara rusuhan. Aku duduk berasingan dgn akak ipar jauh ke blkg sikit iaitu 2 tempat duduk dr belakang. terperasan jugak aku wen driver bus asyik menjeling ke belakang... ape yg dilihat?? citttttt gatal ke ape...

perjalanan jadi slow gara2 jam teruk. tiba di Bukit Putus jam teruk lagi akibat tanah runtuh dan tanah terhakis.. menakutkan jugak bila lalu di situ...

Setibanya di Kuala Pilah, driver bus iaitu seorg pak cik berhentikan bus di tepi jalan... terkejut aku pabila pak cik tersebut menegur couple di tempat duduk belakang skali... ermmm patotlah imbasan mata aku nie nampak mereka melakukan tak senonoh rupenye pak cik tu jugak perasan...
Sesungguhnya amat memalukan kerana di dalam bus yg penuh ngn penumpang psgn remaja melayu melakukan perkara sumbang.. bak kata pak cik tu "tolong r nak oiii jgn nak buat sup lidah depan aku, jgn buat maksiat kat dlm bus aku", mcm tu le ayat pk cik tu... bangsa lain hanya berpandangan...

Aku sbg bangsa melayu malu gak r.. bkn pe tu kan tmpt public, even nak wt jahat pon bialah tmpt terselindung, bkn aku galakkan or menyokong perbuatan sebegitu namun sebagai bangsa melayu malu lah jugak..

Pape pon lu pikirlah sendiri!!!!!!

You Might Also Like

0 ♥sweetcream♥

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿