♥Moga2 Selamat♥

Wednesday, June 17, 2009

sudah beberapa hari aku xentry sumthng story kat blog nie..
hari2 aku on9....
tapi aku xde nafsu nak meraba2 keyboard utk entry story...
hanya menjamah cerita2 dr blog kwn2 jerk...

hmmmmmmmm
aku busan tapi aku kne epykan diri aku gak...
aku rindu ngn mak aku lah...
hari2 call xsame mcm pelok n manje2 ngn mak...
MAK AKAK RINDULAH...

nape lah wen de mslh org yg paling aku ingt ialah mak...
walaupon aku xckp pape lagi pasal prob aku tapi dengar sore mak dh ringan kan sarat bebanan yg aku pikul...
aku busan ikot dan aku nak balik umah along...
sanggup redah malam
terjah angin ke rumah along kat bt.9 hulu langat...
asalkan aku xsunyi n mampu ilangkan kebusanan yg dialami...
aku try buat ape yg boleh bantu aku ilang kan rase semacam rase...
huhuhuhuhuhuhuhuhu...
wen pandang muke ank buah aku, semacam rase gumbira n mampu tersenyum...
legaaaaaaaaaaaaaaa

balik rumah sewa keserabutan mula menerjah...
ape lah yg aku serabutkan...
hmmmmmmmmmmmmm
xtaw lah....






ermmmm story sedey plak...
mak gtaw yg mak cik aku sedang tenat...
sakit yang di alami xpernah diberitahu..
selalunye aku lihat dia senyum sahaja..
walaupun jauh di sudut hatinye menanggung derita...
masakan tidaknyer...
Suami meninggal anak pula xde...
tp abah n adik beradiknya lah yg gilir2 jge mak cik aku nie...
now khabarnye dia sedang sakit n terlantar kat hospital muar...
doktor xmampu nak buat ape2 lagi...
hanya kami berdoa moga2 dia di panjang kan umur...
walaupun sudah tahu hanya berapa peratus sahaja yg mampu dia menghirup udara di bumi ini...

Mak cik ku sangat tabah..
sangat kuat...
sangat funny...
mayb karekter itu mampu mengubat segala kesakitan yg di tanggungnya...
Asalnye operation rahim, belum sempat keluar operation breast sebelah kanan..
But dia sangat tabah.. mampu tersenyum...
buat segala mcm kerja...
kini.. dia terlantar dengan kesakitan yg amat sangat...
doktor sah kan, buah pinggang dah rosak tambah plak de batu karang kat paru2...
Abah bg taw badan mak cik dh membengkak, mate dah kuning...
Ya Allah selamatkan lah mak cik ku...
Amin..

You Might Also Like

0 ♥sweetcream♥

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿