♫Suk@ H@tiL@h n@k b@cE or X.. T@pi B@iK b@cE♫

Monday, August 24, 2009


> Manusia - Eh, dah subuh dah?
> Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu .
> Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini....awal lagi nie?.zzzzzzzz
> Manusia - Nak makan, laparlah ??
> Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah...
> Syaitan - Ahh, tak payahla..... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa? .
> Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
> Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
> Syaitan - Ehh,panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!
> Manusia - Alamak, dah lewat!
> Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat..
> Syaitan - Ahhh?awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X, punchkanlah?
> Manusia - Azan sudah kedengaran... .
> Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
> Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi nieii?.
> Manusia - Eh, eh... tak boleh tengok ini, berdosa...
> Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan mengetahui !
> Syaitan - Perggghh.... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..
> Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
> Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
> Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh? .
> Manusia -Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
> Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu..
> Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2.... pandai2lah?
> Manusia - aku telah berdosa..
> Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha Pengampun. .
> Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda hanya sekali....rugila. ... (kalau sempatla)
> Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
> Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah,berpalinglah dari jalan itu .
> Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh?
> Manusia ? Uuhhh?letihnya arini..tak solat lagi nieee?.
> Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA,kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu...
> Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu....
> Sekarang anda mempunyai 3 pilihan :
> 1. Anda - Patutke aku biarkan text nie or send kt kwn2..
> 2. Malaikat - Ingatkan pada kawan yang anda kenal (Forward text ini)
> 3. Syaitan - Tak payah

You Might Also Like

4 ♥sweetcream♥

  1. err...tatau nak komen apa...mcm kene kat btg idong aku pon ada sikit2 nih..hahaha!!

    ReplyDelete
  2. hahahhaha...
    sume sme jer kan...
    xpe kne sikit jerk..
    jgn overall cm tu dh lah...
    pape pn kalo dh slh tu then sedo xpe r...
    ok lah tu...

    slmt beramal & berpose..

    ReplyDelete
  3. seLAmat BERposa...
    maaF ZAHIR & bATiN DIBULAN POSA..

    ReplyDelete
  4. ye sme2... selamat berpose gak.. semoga ibadah puase kite di terima.. amin..

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿