|✿| Hati Berbalam |✿|

Salam ols... xde pe2 nak update sangat.. aku dalam keadaan tak bermaya malam nie.. mood aku hilang.. badan terasa amat letih walhal hari nie dok mengulor xdak kje... tapi sangat2 letih badan trase sakit2.. apetah lagi kepala nie berdenyut2...
yang pasti hati ku sedang berbalam kesedihan..
sebab apa aku xtaw... mengantuk yang amat..
flu pon dtg menyerang...

dalam xdak mood aku nk luahkan perasaan..
mood xdak sbb slame nie aku pendam..
wen dh xtahan aku menangis..
so nie lah ape yg termampu aku tulis...


(sangat tidak bermaya kerna aku dalam duka)

::✿::

Saat bulan datang menggantikan mentari
Bintang kejora mula nampak berseri membuatkan aku makin mengerti
Bahawa aku tidak pernah sendiri
Walau tidak punya teman utk berkongsi
Aku masih punya alam ini
Punya mentari dan DIA yang masih BERI nafas utk diri ini

Aku masih punya segala isi bumi
Walau kau tiada di sisi
Walau kau menjauh pergi
Aku takkan menyesali

Keenggananmu utk mengikat janji
Janji utk sehidup semati
Janji utk bersatu hati
Janji utk susah senang sama harungi
Tapi hanya tiggal janji

Ternyata semua itu kau dustai
Cintaku tak kau hargai
Rinduku tak kau rasai
Sayangku tak pernah kau cumbui
Kasihku tak pernah kau hinggapi
Kerana aku cuma tempat untukmu isi
Hanya ketika dirinya menjauh pergi
Hanya saat kau keseorangan sendiri
Tinggal dirimu tanpa pesan atau identiti

Lalu kau menjadikan aku sebagai ganti
Katamu ingin sehidup semati
Katamu akulah yang kau sayangi
Kau juga tidak mahu aku dilukai lagi

Aku hanya tempat tatkala kau sunyi
Sekadar pengganti
Aku ditingglkan sepi tanpa rasa simpati
Yang ada cumalah SAKIT HATI

Kerana cntaku tak pernah kau hargai
Walau utk singgah seketika di laman hati
Aku tetap terseksa seluruh NURANI
Cuma satu yang aku impi

Janganlah sesekali kau melukai lagi
Hati yang lain bagai pedihnya hati aku ini
Aku tetap meredhai setiap yang terjadi
Kerana aku pasti Allah itu maha mengetahui


::✿::





























4 comments.. read them below or add one

hudhud hudhud 16 June, 2010 22:31
eh eh knp sedih ni babe? huhu
Nurhidayah Bahari Nurhidayah Bahari 17 June, 2010 09:01
ala cayang....nape ni....jgnla cedih2 k...puisi kat atas tu karya nora ? bagus2...de bakat jadi penulis ni....
✿Lovillea✿ ✿Lovillea✿ 17 June, 2010 09:25
huhuhuuhuhu... ntah lah erk.. tibe2 je jdi sedey T_T
✿Lovillea✿ ✿Lovillea✿ 17 June, 2010 09:51
Dayah:
alahaiiiii hati nk sedey pe leh wat.. sob sob sob..
ermmmmm ala tu campur2 ngn lagu ngn kata2 sendiri ngn bacaan... jadi cm rojak.. ehhehehee

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿