✿Tak Baik✿

Thursday, June 03, 2010

duhhh pe lah title entry aku tu BUGHOK jeee...
ermmm ye mcm2 benda boleh di kaitkan nan TAK BAIK..


oke aku juz nak kata tadi balik kerja mak asyik sebut perkataan TAK BAIK..

alahaiii mak xdak perkataan lain kaaa???


alkisahnya cm nie...
balik dr skolah lewat jugak walhal dr skolah sampai rumah xbrape minit dah sampai hahah... sampai umah trus dok cari mak.. seb bek mak ngah dok menjahit.. lepak luah perasaan... awat lah baik sgt aku hr nie borak nan mak?? ishh xpenah lek keje lepak cm nie..

pas tu lepak kat pangkin blakang umh di bwh pokok kuinin dan di kelilingi pokok durian.. waaaaa baru aku tahu byk buah durian kat umh aku.. ahhahahahahha.... lepak 3 beranak kat blakang...

hahahaahaah
berbalik smula nan title entry... baru nak mula cita nehhh...
actually hari nie aku ase epy je.. walhal hal aku dok layan perasaan gusar takot xsempat siapkan pergerakan gaji chekgu2... maklom r nak kne anto b4 10hb nie.. 2 hari yg berlalu aku msh tidak dapat buat..
sebab pe xdpt buat sume nie gara2 chekgu2 mengong yg suke dok ggu aku & push aku..
(aku mukan robot ok).. ye lah next week dh start cuti skolah.. so msing2 dok submit kertas kerja time nie lah berduyun2 ty cm na nak dptkan duit.. so dgn penuh kesabaran aku terangkan satu persatu.... legaaaaa... chetttt ade plak yg menjawab wen aku pulangkan kertas kerja depa & aku suh buat yg baru... bunyinya cm nie taw..


"sebelum nie sy hantar kertas kerja cm nie dpt kelulusan pengetua trus je boleh buat cek ats nama saya"

hohhhhh aku HANGEN nan ayat cm tu.. b4 nie de dh yg kne... aku pon jawab..


"tu sebelum nie zaman org lain.. now sy yg jaga.. sy dh puas tanggung malu.. boleh nak wat cm dulu nanti time audit chekgu lah yg pegi ok sbb sy xnk tanggung... sy hy menurut prosedur cam dlm buku pekeliling nie"

ermmmm aku taw lah b4 nie depa suma senang nak dpt cek.. lar nie time aku sorilah ea mmg ssh dan aku agak cerewet & straight.. aku malu r p kursus dok heboh tentang skolah aku.. FAMOUS kat JABATAN... aku nak bangga pon malu.. mau tak nya kalo yg baik2 xpa nie suma.. ishhhhh xtaw nak habaq cm na...
mak abah dengau je aku dok bebel2 sowang2... paling idok mak ckp TAK BAIK mengeluh.. dugaan namanya tu.. biarlah org xsuka ngn cara kita sebab kita jujur buat kerja sebab kita ubah tradisi yg slama nie menyenangkan mereka menyenangkan dlm keadaan yg salah.... biaselah cabaran bile lakukan perubahan... TAK BAIK merungut.... huhhhh mmg cabaran buat aku sebab nk ubah byk benda dr senang aku terpaksa menyusahkan depa mengikut prosedur.. maaflah chekgu2 aku hy follow PEKELILING & kehendak jabatan serta audit.. Bab Kewangan mmg straight.. maaflah ye...

kat pejabat plak aku dh slow ngn PAP(pembantu am pejabat)...
mls r.. cm nie r kje nan org melayu dok dlm gomen.. kutuk+mengumpat+talam dua muka sume ade r... mule2 aku layankan jugak konon2 kan ramah mesra.. but now sori aku xmo terkena lagi & xnk nyusahkan diri aku.. jadi diri aku sendiri.. buat kerja kita saja xperlu sebok2 nak amk taw pasal org lain.. ye aku sedar skunk nie... rambut sama itam hati manusia tak siapa tahukan.. yg mendengki xkurang hebatnya.. hushhhh DUGAAN kat aku.. but alhamdulillah pengetua memahami dan memberi semangat... ye lah aku nie budak baru fresh plak tu.. jadi plak ketua depa.. straight plak tu.. xleh kje main2... kje sume nk cepat.. sorilah nk wt cm na aku dh biase kerja cm tu masa kat swasta... xsuka xapa aku xkesah.. apa yg penting kerja yg di beri siaplah k... (alasan depa ala wat kje relax2 lah xde sapa nak mrh kerajaan still bagi gaji) fuhhh dengar ayat tu bikin aku panass... xdak rasa tanggungjawab lgsung.. chettt xsuka bohhhh... xpalah suka hati ang nk wt cm tu.. apa yg penting kerja aku beres... aku xsusahkan org.. aku xmintak di hargai di minati di gilai di ampu2kan.. ohh itu mukan aku... time kerja kita kerja nk borak xdak hal asalkan tgn berjalan jugaklah..


ermmm time keja mmg aku buat keja lyn blog lyn fb lyn ym... tp kerja aku siap.. dari mereka dok mengumpat kerja xjalan2 jugak.. dh style aku xsuka tangguh kerja... huhuhu... mak sampai kata teruk ke kak keje kat skolah... "mak mmg truk sbb tu akak xnk kje kat sini.. tp mak kte senang dh gomen.. xpe lah dgr gak ckp mak walopon ht tak mo"

ok udahlah penat r nk type.. korang pon muak.. sbb aku nk luah ape aku rase.. tp cm xckup ja tempat.. hahahahaha.. okeh lah aku still bwk balik kerja kat umh.. sbb kat skolah mmg xsempat....

aku cuba utk menyayangi kerja aku skunk nie.. cuba utk suaikan diri nan kwsn kmpg yg dh lme aku tgglkan.. kne suaikan diri ngn byk benda.. ishhhhh... oke lah nnti de mse aku smbg story nie lg.. yg penting aku serabut sgt wt kewangan skolah... huhhhhhh... opssssss xbaik mengeluhkan.. hehehhehehe... BAIK MAK...



p/s: saja letak pict kt bwh nie.. pict HARI RAYA 2009.. windu nan anak buah aku yg comel tu... hehhhhhehe... Abag & Tasya mak ngah cuyunk kamo.. muacssss mampat2.. nanti 3G lg ok..

You Might Also Like

3 ♥sweetcream♥

  1. akk dh jd akauntan ke... ese banggo ;P hehheeee.. akak jg skolah mane?

    ReplyDelete
  2. bawak bersabo yek makcik...
    dugaan dalam pekerjaan...
    huuuuuuuhu......
    btul ckp mak....tak baik ngeluh...
    ceh...positif2...ceh...

    ReplyDelete
  3. ain:
    hahahhahahha kewangan sekolah je yunk...
    kat SMK Palong 7 jer....


    atie:
    ermmmmm yo lah kne sabau je lah :D

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿