Rindu yang Tak Tertahan

Tuesday, April 17, 2012

Tangan ini ligat menyiapkan kerja-kerja di sekolah.
Dikesempatan itu sambil menyiapkan kerja sempat nora meluangkan masa untuk meluahkan rasa rindu nora pada baby zarra.

Niat dihati ingin zarra membesar dalam jagaan yang
baik sebab tu nora minta mak jaga buat sementara waktu memandangkan nora belum jumpa pengasuh sebelum nie.
Selama 2 bulan mak duduk bersama dengan nora sepanjang nora bekerja mak lah yang jaga baby zarra. Tapi tidak lama mak mahu tinggal di bandar metropolitan ni busan katanya tambahan rumah nora berada di tingkat 10 kawasan yang hinggar binggar manakan mahu mak lama-lama di sini.

Mahu cari pengasuh untuk zarra memang sukar di kawasan Sungai Penchala mahu pun Flora Damansara, mean bukan langsung xada tetapi mereka tidak mahu kerana baby zarra kecil lagi baru berusia 3 bulan lebih. Puas nora dan suami me
ncari. Jika ada yang sudi tetapi nora dan suami tidak yakin sebabnya dengan keadaan persekitaran dan keadaan zarra yang banyak ragam. Nora risau yang amat sangat sekiranya pengasuh tidak mampu melayan kerenah zarra.

Bila berjauhan hati mula terasa rindu. Hari2 call hari2 tanya khabar dan mendengar suara zarra yang hanya mampu menjerit2 dan menyemburkan a
ir liurnya.. Tiap kali itu nora berasa sedih. Mak pula kerap hantar MMS menunjukkan reaksi zarra dari masa ke semasa.

Sedikit sebanyak terubat rindu nora. Hari2 menatap gambar2 zarra, rindu dengan keletah dan suara zarra. Rindu nak membelai nak memandika
n dia. Tapi apakan daya masa ini memang tidak dapat menjaga zarra.

Setelah berbincang dengan suami dan ketidak tahanan rindu nora pada zarra nora nekad nak hantar zarra pada pengasuh. Alhamdulillah nora dah jumpa pengasuh untuk zarra so far nora tengok ok tapi kne tanya juga dan nora akan ceritakan ragam zarra pada dia nanti. Alhamdulillah pengasuh tu pun duduk di tingkat 9 maka tak jadi masalah pd n
ora dan suami..

Sometime bosan sangat bila keseorangan di rumah, tambahan bila hujung minggu dan suami pula bekerja memang xtahan rasanya dengan bosan & rindu pada zarra. Jika cuti & suami bekerja sekurangnya ada zarra xlah bosan sgt kan.

Pape pun insyaAllah after mak datang sini untuk
hantar zarra check up nora dan suami akan terus jaga zarra.

saat zarra berumur awal 3 bulan..







dan nora xsabar nak tunggu Baby Sling untuk zarra...



You Might Also Like

24 ♥sweetcream♥

  1. oloh3..omeiiii zarra niee..gerammm..bilalah unty jue dpt cium2 nie..huk3

    ReplyDelete
  2. comel..
    salam kenal dari saya :)

    ReplyDelete
  3. mana je la ibu yg sanggup berpisah dgn anak.. kalau berpisah time keje je pon dh terasa sgt2 inikan pula berjauhan.. saba ye nora

    ReplyDelete
  4. comeyyy zarra :) doakan saye ade rezki ye :)

    ReplyDelete
  5. jue:
    eheheheh tu lah bile unty jue nk kiss zarra.. hope 1 day t dpt jmpe kn..


    shark:
    salam kenal & thanks sudi singgah my blog..
    terima kasih ye shark dgn pujian tu. hehe

    ReplyDelete
  6. doakan mama gak la .. mama nk gak menambah ni

    ReplyDelete
  7. mamapipie:
    ye btol mama sukar sgt2 tp ramai bg support & bersabar. nora worried pengasuh xmampu jaga zarra coz zarra ni mragam bile nk tido. :(
    montel tang pipi dia kan. gram nk cubit2.


    suecomey:
    hehehhe macheh sue.. insyaallah moga ada rezeki utk sue. byk2 doa ye dear.

    ReplyDelete
  8. montelnya zarra..Lepas ni dah dapat bersama :)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..akhirnya nora dah dpt jugak pengasuh zarra. Nnt boleh la zarra membesar dpt mata yea..

    ReplyDelete
  10. mama pipie:
    insyaallah mama. heheheh moga2 ade lagi nnti..



    syiela:
    macheh syiela.. hope mcm tu lah dpt bersama.


    mak lagenda:
    alhamdulillah mak hope mcm tu lah dpt bersama dgn ank..

    ReplyDelete
  11. geramnya tang pipi tuh.. cunit bole??

    ReplyDelete
  12. warna warni kehidupa:
    ouch sakit kalo kne cubit lah. hehehhehehe gram kan..

    ReplyDelete
  13. alooorrr jgn sedih2 ye shayang......... ti nadia kawen, bawak zara tau tau tau...wajib..hihihi

    ReplyDelete
  14. bile la dapat jumpe zarra ni kan...

    ReplyDelete
  15. nadia arrumaisha:
    insyaallah dear kalo xde aral i meti pegi. :D yg pntg u undang i k..



    cik panadol:
    bile ade kesempatan dan diizinkan insyaallah dear.. :D

    ReplyDelete
  16. salam nora, mama tinggal jejak di sini

    ReplyDelete
  17. kalo sis pun mmg rindu dendam mau berair mata hari2 mengenang anak kejauhan..eee barang seminit pun x leh jauh huhuhu..alhamdulilah dah jpe eh pengasuh..leh la guling2 ngan zara puas2 hehehe

    ReplyDelete
  18. el:
    eheheh taw xpe sis. tp tu lah plak dh jumpa pengasuh upenye dia de jge baby jugak, tiap2 kol 1 dia turun jemput anak dia darjah 1 balik sekolah. hurmm suami dh jd worried pulak..

    ReplyDelete
  19. awww.. ni ke zarra..memang comel!

    ReplyDelete
  20. misyamissyou:
    yupss ni la zarra.. hehehe thanks ye :D

    ReplyDelete
  21. ew..ew..ew..eoww..eoww..omeinye baby zara!

    ReplyDelete
  22. ok ke pengasuh kat flora tu..?

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿