Food for Baby Zarra

Wednesday, December 26, 2012

S
alam sayang buat kalian...

Sekarang nora rasa bersemangat nk share ape yg nora tahu tentang baby terutama dari segi pemakanan & kesihatan baby..

Seronok sangat2 & rasa sgt berguna maklumlah nora bekerja dan mesti ada rasa nak ambil jln singkat utk baby tetapi memandangkan tanggungjawab pada anak apa salahnya nora masakkan sendiri makanan untuk zarra. Lagipun makanan segera sedia ada yg ada diluar sana bknlah makanan yg terbaik utk anak2. Homemade is better.

Baby start diberi makan pada umur 6bulan. Rupa-rupanya ada step untuk beri baby makan.

Say NO!!! pada Nestum, Heinz, Salt, Sugar, Perasa Tambahan dan sebagainya.

Kita bukan nak anak yang badan tembam tetapi kita nak anak yg sihat, yang kuat tubuh badan & aktif.
 

Sebagai seorang ibu yang bekerja nora tetap luangkan masa untuk belajar & menyediakan makanan untuk zarra. pengenalan pertama untuk baby 6bulan adalah sejenis puree. Setiap makanan baby tidak perlu tambah sebarang perasa.
Actually nora dh lama sediakan makanan untuk zarra cuma xshare je dlm blog nie. Now rasanya perlu berkongsi resepi makanan kesihatan utk anak.

Ok jom tengok menu yang nora buat untuk zarra pada hari nie & cookies melt in mouth khas untuk zarra: 








You Might Also Like

14 ♥sweetcream♥

  1. ehh rasa lapo lak tgk menu mknan baby..huhu..
    #nmpk sedap~

    ReplyDelete
  2. miss fluffy:
    hehehhehe nampak sedap tapi bg kite yg dewasa xde rase ape pon.. sume menu baby xde bhn perasa mcm garam & gula.. :D

    ReplyDelete
  3. dear, xclear laa resepi tuh...


    btw nnti org buatkan watermark ya

    ReplyDelete
  4. Bertuah bertuah bertuah zarra ada mummy cam ni...

    ReplyDelete
  5. Bertuah bertuah bertuah zarra ada mummy cam ni...

    ReplyDelete
  6. nak request jadi anak angkat boleh tak???

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. nadia arrumaisha:
    uitssss kne click gambar tu yunk bru clear.. :D
    waaaa sonoknye if tlg buatkan watermark.. :)

    ReplyDelete
  9. FatihahNur:
    hehehhehe anak sorang mmg rajin dear... hope zarra tau & jd ank yg solehah..



    boni kacak:
    hehhehe nak request jd ank angkat umo brape tuuu? kikikikikiki

    ReplyDelete
  10. eh cam sedap plak tgok..org dewasa bole?hehe

    ReplyDelete
  11. salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
    Hidup akan menjadi indah jika kita bisa bermanfaat untuk orang lain.
    ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

    ReplyDelete
  12. yes say NO semua food brand tu..siyes dulu anak k.el 1 and 2 tu akk bg semua food2 tu..tp setelah dpt knowledge serba sdikit psl bby food ni...alhamdulilah k.el x nah bg anak k.el yg kecik tu mkn benda2 yg instant pya..semua msk sndiri uols hehehe

    ReplyDelete
  13. saya suka baca blog ni...
    kekeluargaan... :)

    nampak sedap plak baby foods ni. kita plak terliur. huhu...

    menowizme.blogspot.com

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿