Food for Baby Zarra

S
alam sayang buat kalian...

Sekarang nora rasa bersemangat nk share ape yg nora tahu tentang baby terutama dari segi pemakanan & kesihatan baby..

Seronok sangat2 & rasa sgt berguna maklumlah nora bekerja dan mesti ada rasa nak ambil jln singkat utk baby tetapi memandangkan tanggungjawab pada anak apa salahnya nora masakkan sendiri makanan untuk zarra. Lagipun makanan segera sedia ada yg ada diluar sana bknlah makanan yg terbaik utk anak2. Homemade is better.

Baby start diberi makan pada umur 6bulan. Rupa-rupanya ada step untuk beri baby makan.

Say NO!!! pada Nestum, Heinz, Salt, Sugar, Perasa Tambahan dan sebagainya.

Kita bukan nak anak yang badan tembam tetapi kita nak anak yg sihat, yang kuat tubuh badan & aktif.
 

Sebagai seorang ibu yang bekerja nora tetap luangkan masa untuk belajar & menyediakan makanan untuk zarra. pengenalan pertama untuk baby 6bulan adalah sejenis puree. Setiap makanan baby tidak perlu tambah sebarang perasa.
Actually nora dh lama sediakan makanan untuk zarra cuma xshare je dlm blog nie. Now rasanya perlu berkongsi resepi makanan kesihatan utk anak.

Ok jom tengok menu yang nora buat untuk zarra pada hari nie & cookies melt in mouth khas untuk zarra: 








{ 14 comments.. read them below or add one }

miss fluffy miss fluffy 26 December, 2012 16:28
ehh rasa lapo lak tgk menu mknan baby..huhu..
#nmpk sedap~
B.u.n.g.a.O.r.k.i.d.z B.u.n.g.a.O.r.k.i.d.z 26 December, 2012 16:39
miss fluffy:
hehehhehe nampak sedap tapi bg kite yg dewasa xde rase ape pon.. sume menu baby xde bhn perasa mcm garam & gula.. :D
nadia arrumaisha nadia arrumaisha 26 December, 2012 19:55
dear, xclear laa resepi tuh...


btw nnti org buatkan watermark ya
FatihaNur FatihaNur 27 December, 2012 01:44
Bertuah bertuah bertuah zarra ada mummy cam ni...
FatihaNur FatihaNur 27 December, 2012 01:45
Bertuah bertuah bertuah zarra ada mummy cam ni...
boni kacak boni kacak 27 December, 2012 12:25
nak request jadi anak angkat boleh tak???
MYSKSP MYSKSP 27 December, 2012 15:20
This comment has been removed by the author.
B.u.n.g.a.O.r.k.i.d.z B.u.n.g.a.O.r.k.i.d.z 27 December, 2012 15:22
nadia arrumaisha:
uitssss kne click gambar tu yunk bru clear.. :D
waaaa sonoknye if tlg buatkan watermark.. :)
B.u.n.g.a.O.r.k.i.d.z B.u.n.g.a.O.r.k.i.d.z 27 December, 2012 15:23
FatihahNur:
hehehhehe anak sorang mmg rajin dear... hope zarra tau & jd ank yg solehah..



boni kacak:
hehhehe nak request jd ank angkat umo brape tuuu? kikikikikiki
Cik Yaya Cik Yaya 27 December, 2012 18:14
eh cam sedap plak tgok..org dewasa bole?hehe
outbond malang outbond malang 02 January, 2013 15:10
salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hidup akan menjadi indah jika kita bisa bermanfaat untuk orang lain.
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.
el el 10 January, 2013 15:33
yes say NO semua food brand tu..siyes dulu anak k.el 1 and 2 tu akk bg semua food2 tu..tp setelah dpt knowledge serba sdikit psl bby food ni...alhamdulilah k.el x nah bg anak k.el yg kecik tu mkn benda2 yg instant pya..semua msk sndiri uols hehehe
Ainniah Zulkefli Ainniah Zulkefli 02 October, 2014 15:30
saya suka baca blog ni...
kekeluargaan... :)

nampak sedap plak baby foods ni. kita plak terliur. huhu...

menowizme.blogspot.com

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿