Keperluan Zarra

Salam sayang teman alam maya yang selalu dirindui.. Cewahhhhh!!!!

Dah lama xupdate entry utk monolog pink nie. Rinduuuu tapi nak buat mcm mana sebab busy masa cuti sekolah. Banyak kerja2 nak di siapkan sebelum bermulanya sesi persekolahan Tahun 2013.

Sekarang nora bersyukur sesangat sebab dalam keletihan bekerja balik2 rumah hilang segala kekusutan  bila terpandangkan si kecil. Siapa lagi kalau bukan baby zarra. Oh ye untuk makluman readers baby zarra dah tinggal dengan nora start 1hb disember hari tu. Syukur sangat & teramat seronok.

Walaupun terasa mencabar sedikit untuk menguruskan zarra seorg diri. Jadi dari situ nora belajar nak uruskan masa, bile mana nak siapkan bekal utk zarra, nak siap utk bekerja, waktu bermain dgn zarra, waktu utk msk. Alhamdulillah dlm masa seminggu nora dpt uruskan semua tu dengan baik.

Sebelum ambil zarra nora dh cari baby sitter utk zarra, mula2 xberapa yakin sebabnya nora perlu drive dr rumah utk ke rumah bs. Mujur rumah bs dekat sgt ngn skolah. Almaklumlah zarra ni xsuka duduk dlm car seat baby. Tapi naluri si anak memahami kegusaran hati ummi dia. Semua smooth saja. Nora pun sediakan gadget keperluan zarra termasuk, bekas puree, termos makanan, extra botol susu, extra bekas makanan dan mcm2 lah. Nora juga try mcm2 resepi utk bg kat zarra. Alhamdulillah dlm mase seminggu nora boleh siapkan bekal zarra utk 3 kali makan.

Biasanya nora bekalkan utk zarra seperti berikut:-

Breakfast : 
roti+telur+cheese
meehun goreng
roti+pisang / apple
pasta wif sauce bolognese
lempeng pisang

Lunch:
Bubur+Ayam+Brokoli+Carrot
Bubur = Sup sawi+tofu+carrot
Bubur+Peas+Bilis+Carrot
Bubur = sup bayam + ayam
Bubur = sup tofu+ayam+brokoli+carrot

Snack:
Nugget
Pasta goreng
roti bakar + carrot cheese
oat daging

Sebelum ni nora guna termos yang dibeli di tesco tp xbrape thn panas. nak beli brand termos mhl sgt2 plak tu. Last2 nora beli termos brand keluaran jepun. Cumil sgt suke tgk.


 Ok bekas termos tu nora beli 2 sebab yang biru tu utk my friend yang minta tolong belikan. Botol susu pun nora beli 2 satu wane biru satu lagi wane pink. Pasta Animals & Alphabet jugak salah satu menu utk zarra. Peas, rolled oat, jagung dan mcm2 lagilah. Seronok msk bile ank suke mkn.

Nnti nora upload gambar terkini zarra... card reader ntah mana letaknye :D,

2 comments.. read them below or add one

FatihaNur FatihaNur 08 December, 2012 17:03
wah rajinnye nora kan....siap ade special menu utk zarra...

bertuah zarra dpt ummi cam nora ni...
nadia arrumaisha nadia arrumaisha 09 December, 2012 20:28
Yunk.........rindu rindu rindu kamu... banyak sangat i kne blaja dgn u lepas neh......

all the best yunk...

✿Menceceh-menceceh lah u ols kat sini✿
✿Sangat dihargai✿
Muacssssssss!!!✿