Ceritera 1 Tahun

Friday, January 11, 2013

Salam sayang... 
"Sayang apa khabar denganmu  
ku di sini merindukan kamu..." 

heheheheh rindu ngn u ols... 

Entry ni dah lama sebenarnye sebab 30.12.2012 hari tu Nur Izarra Qistina genap 1 Tahun. Happy Birthday to My Little Sweet Heart. Tapi baru ni nora berkesempatan nak update. Teruk punye perangai kan. Maklumlah minggu ni banyak sangat tugasan yang perlu diselesaikan tambahan asyik ade pemantau datang je. 

Ok... sebagai seorang ibu nora mengaharapkan zarra sihat selalu & menjadi anak yg solehah. Tetapi dalam tempoh zarra nak genap setahun mcm2 ujian berlaku. Dengan demamnyalah, bila baik demam kene cirit-birit pulak. Bila dah baik zarra kene injection MMR. Mula2 takut nak bwk zarra g injection tp atas nasihat my mom pegi jugak. Mak kata jgn dengar sgt benda2 yg belum pasti. 

So on the date day (30.12.12) kami xbuat apa2 pun melainkan juz hangout kat area kampung. Pada 31.12.12 barulah celebrate ala kadar utk zarra. Nora juz buatkan Fruity Cake maklumlah nora xbg manisan pd zarra so itu je utk zarra. After balik dr klinik zarra menjadi aktif. pelik juga nora sebab zarra tak menangis mse kene cucuk. Balik tu pulak dia asyik gelak asyik berjalan jerk. Maklumlah org baru dpt kaki... After siap semua barang kami sekeluarga (nora, adik, mak & abah) gerak pulang ke KL. 

Dalam kegembiraan tgk si cilik, ada sedikit rasa yang sgt2 menyentuh hati nora. Kesian sgt pd zarra. Tiada tanggungjawab, & tidak merasa kasih syg. Opssss bukan dr umi dia okeh. Tapi dengan adanya atok, paklong & abag azhar hope zarra tetap dpt merasa kasih syg... 

Apa2 pun kami berdua sgt gembira dengan kehidupan sekarang. Semoga Allah sentiasa memberi kesabaran & kekuatan utk nora meneruskan kehidupan...

You Might Also Like

13 ♥sweetcream♥

  1. Salam Jumaat! Happy Birthday Izarra.. Manis sungguh namanya.. Comel :)

    ReplyDelete
  2. anak el no. 2 tu lahir 1.1 heheh tp due date tulis lam buku 31.12..mmg betul2 anak new year hehe

    epi belated besday izzara
    smoga jd modal insan yg bergunan kelak kebanggaan kedua ibu bapa kamoo yeaaa

    comey betul ngan bertocang tu :)

    ReplyDelete
  3. comelnya dia..selamat hari lahir..semoga membesar dan menjadi seorang gadis yang berguna pada agama, bangsa dan tanah air satu hari nanti..amin..

    ReplyDelete
  4. Sangat3 cumil and kek sangat unik and sedap!! :)

    ReplyDelete
  5. Irna Ahmad:
    Terima kasih irna... :)

    el:
    uitssss ye ke bestnye dpt 31.12.. ehehe sepatutnye due zarra 8.1 tp nk delivery awal plak. hehehehe...

    Terima kasih kak el. semoga Allah makbulkan doa kak el utk zarra :)

    Tocang ciput tu je boleh buat utk rambut dia kak. ehehhe

    ReplyDelete
  6. boni kacak:
    Terima kasih bro... semoga Allah makbulkan doa bro utk zarra. moga menjadi ank yg solahah :)


    Anisrahim:
    hehehehhe mse hr tu je dia over acting sket... terima kasih ye anis..

    ReplyDelete
  7. Atototo, omel nyaaaa! :D Happy Belated Birthday Zarra comel :)

    ReplyDelete
  8. salam..happy belated to Zara, comei sungguh dia.. Mcm anak sis gak dia, mendpt kasih syg dr ibu nya saje..hopefully mereka menjadi anak yg berjaya n bertanggungjwb..

    ReplyDelete
  9. hapy belated birthday dear Zara. comel ngat kek ye =)

    ReplyDelete
  10. comel nyer
    boleh wat calon menantu ni.. heheh

    ReplyDelete
  11. Happy belated birthday zara..! mummy doakan jadi anak yang bijak dan solehah ye sayang :)

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿