CABARAN 30 HARI | #4 ~ Buku Kegemaran Saya

Salam Sayang

Actually hari ini nora start berkursus. Dan kali ini pula kursus tak boleh bawa phone. Halamak kerinduan kegeraman semua ada bila terpaksa merelakan tinggalkan fon. Dapat tengok time makan sahaja.

Hari ni merupakan hari ke 4 untuk Cabaran 30 Hari bersama #KelabBloggerBenashaari. Gigih untuk siapkan juga.

Tajuk untuk hari ini adalah berkenaan buku kegemaran. Nora amat suka dengan satu novel ni. Sebabnya novel ni jalan cerita sama dengan kehidupan nora.
Novel yang nora minat adalah KAU LAKSANA BULAN. Dan kerana novel ni juga nora pernah menang contest. 
Sumber Google

Nak tau sebab nora suka tentang cerita novel ni ok jom baca.

Jalan Cerita Sangat Menarik, pabila nora membacanya seolah -olah nora sedang berdialog sedang bermonolog mengiayakan apa yang tertera apa yang dicerita sendirian, seolah nora sedang berbicara dgn my mom.. cara menjawab dan sebab2 yang diberi.. ye cuma bezanya ia hanya sebuah fantasi sedangkan nora di alam reality... arghhhhh seperti nora meluahkan kan nya seperti nora yang sedang berlakon.... 
semasa baca novel ni nora dalam keadaan sgt sunyi duduk diperantauan dan jauh dari family & hanya ditemani buah hati, terasa kerdilnya diri.. banyak kali baca pon masih terkesan di hati nora.. dari buku nie nora rasa Allah itu adil.. Dia tahu ape yang terbaik utk hambanya.. dari situ berdasarkan sifat Adriana nora ambil supaya bersabar, supaya berusaha berdoa dan redha dgn ketentuan Allah.. Allah menguji walaupun kita rasa xmampu... ye sekarang nora begitu sibukkan diri dengan kerja agar diri tak terasa sunyi.. nora harus kuatkan hati.

{ 9 comments.. read them below or add one }

Dkna Abza Dkna Abza 04 September, 2014 18:15
Macam lagu lama.. kau laksana hula.. lagu apa erk? Lupa lak hehe
Nurramizah fadzil Nurramizah fadzil 04 September, 2014 19:38
buku baru ke ni?? lama dah tak baca novel..hehe
Hasnieda Mohamad Hasnieda Mohamad 04 September, 2014 23:34
Dulu2 minat jugak baca novel... tapi dah lama tinggalkan hobi tu...
dah ter stop cam susah pulak nk start balik... hehee
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 04 September, 2014 23:41
Tak berapa gemar baca novel. Hurmmmmm
yaya_flanella yaya_flanella 05 September, 2014 03:21
Kena betul betul ada masa utk yaya baca novel..suka baca tp tula..huhu
Nazlee Ismail PCL Nazlee Ismail PCL 05 September, 2014 16:22
Nora ni memang kaki novel lah ye..

✿Menceceh-menceceh lah u ols kat sini✿
✿Sangat dihargai✿
Muacssssssss!!!✿