CABARAN 30 HARI | #8 ~ 5 Lagu Cinta Kegemaran Anda

Salam Sayang

Gigih untuk nora meneruskan abaran seterusnya.

Hari ini dah masuk hari ke 8 untuk Cabaran 30 Hari.




Kekangan masa dek kerana kursus tender KPM yang membuatkan nora rasa nak semput dan pitam terpaksa cari entri yang auto post. Kuatkan semangat gituuuu...

Ok untuk hari ini lagu pilihan @ kegemaran nora adalah lagu :

1 - Kau Tetap Dalam Anganku - Azie
Ada makna okeh lagu ni pada nora.. Touching habis.. Hahhaha



Engkau saja yang sentiasa

Bermain di fikiran

Tiap masa dan ketika
Tak terlintas di hati ini
Untuk curang kepadamu
Oh kekasih



Aku berharap pendirian engkau juga

Sama-sama pertahankan kebahagiaan
Walau diacu belati tajam mengugutku
Cinta aku kasih aku tetap untukmu
Sampai ke mati
Hanya itu mampu ku beri

2 - Ketulusan Hati - Anuar Zain

Sangat menyentuh hati okeh...

Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis
hanya tulusnya hati
mencintaimu tak mengenal ragu
keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Tak ada seribu janji
Hanya bahagia untu selamanya


3. When You're Gone - Avril Lavigne


When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear to always get me through the day
And make it OK
I miss you

4. Ku Di Halaman Rindu - Lefthanded 
Di tengah kepekatan malam

Berdiri aku di halaman rindu
Dihembus kenangan lalu



Menjelma seraut wajah
Sekuntum bunga yang pernah ku puja
Tapi layu akhirnya



Ingin ku tembus tembok silam
Dan membaiki kesilapan kita
Yang tiada kita rasa



Dahulu maaf tak bererti
Darah muda menguasai diri
Gitu mudah membenci



Ku di halaman rindu
Hanya berteman bunga yang layu
Ku di halaman rindu
Tiada harum tiada madu

5. Ruang Rindu - Letto
Lagu ni ada kisah antara nora dan someone. wieeeeee

Di daun yang ikut mengalir lembut
Terbawa sungai ke ujung mata
Dan aku mulai takut terbawa cinta
Menghirup rindu yang sesakkan dada

Jalanku hampa dan kusentuh dia
Terasa hangat oh didalam hati
Kupegang erat dan kuhalangi waktu
Tak urung jua kulihatnya pergi

Tak pernah kuragu dan slalu kuingat
Kerlingan matamu dan sentuhan hangat
Ku saat itu takut mencari makna
Tumbuhkan rasa yang sesakkan dada

Kau datang dan pergi oh begitu saja
Semua kutrima apa adanya
Mata terpejam dan hati menggumam
Di ruang rindu kita bertemu


Actually banyak lagi. so korang dengar sendirilah ye. wieeeeee



4 comments.. read them below or add one

Rosmiza Ali Rosmiza Ali 10 September, 2014 11:27
Touching jap time menulis entri cabaran hari ke-8 ni.. Hehe.. Yelah, lagu2 penuh kenangan kot.. Gugugu~
Rosmiza Ali Official Blog™
nadia arrumaisha nadia arrumaisha 11 September, 2014 09:40
wahhh banyak jugak persamaan kita dari segi lagu kegemaran ye darling....


peluk cium buat zarra..

✿Menceceh-menceceh lah u ols kat sini✿
✿Sangat dihargai✿
Muacssssssss!!!✿