Cabonara Pilihan Hati

Salam Sayang....

Salam selasa buat uols...

Dah macam chipsmore nora ni kan sebabnya sekejap rajin update sekejap menyepi...
Semua ni disebabkan mood yang ntah ke mana.. Rindu pada uols yang sudi komen dan singgah.
Ok haaa hari ni mood dah kembali ok sikit so pagi ni excited masak Cabonara Spageti untuk kami.

Simple je nora buat hanya gunakan bahan-bahan seperti berikut :
Spageti
Prego Cabonara
Fresh Milk
Air
Butter
Garlic
Cheddar Cheese
Garam
Lada Sulah
Isi Ayam
Oregano/Herbs

Caranya :
Masak mee spageti di dalam air panas dan titiskan sedikit minyak.

Cairkan butter dan masukkan garlic yang telah dipotong dadu kemudian masukkan isi ayam.

Dah masak masukkan prego cabonara dan tambahkan air dan fresh milk. Masak dengan api perlahan. Kemudian masukkan sedikit garam, lada sulah, cheddar cheese, oregano/herbs.

Last sekali masukkan mee spageti gaul sebati dan siap.

So satu bekas untuk Ummi satu bekas untuk Zarra. Nugget pula untuk kudapan zarra.

Hari ni xsempat nak masak untuk lunch zarra. Hehehehe makanya zarra makan je lah makanan di rumah mama.

Belum pun sempat masukkan dalam bag zarra dah mintak nak sikit. Alahai sayang ummi tau lah zarra suka sangat spageti cabonara.



Move on dengan apa yang terjadi. 
Hidup adalah pilihan.
Maka pilihan ditangan kita 
jadi yakini diri Allah itu ada.

{ 8 comments.. read them below or add one }

Sue Sopian Sue Sopian 11 November, 2014 14:08
huwaaaa.. lapar pulak tgk masakan ummi ni..
Rajin ummi masak pagi2... huhu.. mummy tak rajin.. sobsobsob..

balik keje baru la sibuk nak masak2.. pagi2 sgt2 jarang.. Kalau cuti je baru la ada kerajinan.. hoho..
adaa-inspiration.com adaa-inspiration.com 12 November, 2014 15:41
Salam kenal..adaa n anak3 memang hantu pasta2 spegeti ni ..terbaiklah kak!

Www.adaa-inspiration.com
CintaHati Lina CintaHati Lina 12 November, 2014 15:44
saya sukaaaaaaaaaa resepi ni..tapi kalu saya buat kat umah..saya sensorang je makan.. haha.. mr.suami dan hero saya tak suka makan ala-2 barat ni... hihihi

apa pun thanks .lepas ni saya nak try resepi ni...

salam kenal dari mommylina yg suka mencari resepi lately ni...
nadiah othman nadiah othman 12 November, 2014 17:33
da lama cari resepi ni. nak cuba lah.
sy lg suka fettuccine. nyummylicious ! :)
Syira Masyiramaro Syira Masyiramaro 12 November, 2014 18:53
Something different..sy slalu guna prego tanpa tambahan apa2.selalu letak daging cincang, lada benggala,cendawan butang dan tumis bahan lain mcm biasa. Nice sharing sis :)

salam perkenalan


Bro Framestone Bro Framestone 13 November, 2014 23:12
Yumm yummm bila nak masak untuk kita nie
Julia Johari Julia Johari 14 November, 2014 08:47
Sedap yer mommy zara masak...yummmyyyyyyy
Sari Saniza Sari Saniza 15 November, 2014 20:28
Nak masak malas, nora buatkan aje lebih yerk utk omak... hahahaha...

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿