Cabonara Pilihan Hati

Tuesday, November 11, 2014

Salam Sayang....

Salam selasa buat uols...

Dah macam chipsmore nora ni kan sebabnya sekejap rajin update sekejap menyepi...
Semua ni disebabkan mood yang ntah ke mana.. Rindu pada uols yang sudi komen dan singgah.
Ok haaa hari ni mood dah kembali ok sikit so pagi ni excited masak Cabonara Spageti untuk kami.

Simple je nora buat hanya gunakan bahan-bahan seperti berikut :
Spageti
Prego Cabonara
Fresh Milk
Air
Butter
Garlic
Cheddar Cheese
Garam
Lada Sulah
Isi Ayam
Oregano/Herbs

Caranya :
Masak mee spageti di dalam air panas dan titiskan sedikit minyak.

Cairkan butter dan masukkan garlic yang telah dipotong dadu kemudian masukkan isi ayam.

Dah masak masukkan prego cabonara dan tambahkan air dan fresh milk. Masak dengan api perlahan. Kemudian masukkan sedikit garam, lada sulah, cheddar cheese, oregano/herbs.

Last sekali masukkan mee spageti gaul sebati dan siap.

So satu bekas untuk Ummi satu bekas untuk Zarra. Nugget pula untuk kudapan zarra.

Hari ni xsempat nak masak untuk lunch zarra. Hehehehe makanya zarra makan je lah makanan di rumah mama.

Belum pun sempat masukkan dalam bag zarra dah mintak nak sikit. Alahai sayang ummi tau lah zarra suka sangat spageti cabonara.



Move on dengan apa yang terjadi. 
Hidup adalah pilihan.
Maka pilihan ditangan kita 
jadi yakini diri Allah itu ada.

You Might Also Like

8 ♥sweetcream♥

  1. huwaaaa.. lapar pulak tgk masakan ummi ni..
    Rajin ummi masak pagi2... huhu.. mummy tak rajin.. sobsobsob..

    balik keje baru la sibuk nak masak2.. pagi2 sgt2 jarang.. Kalau cuti je baru la ada kerajinan.. hoho..

    ReplyDelete
  2. Salam kenal..adaa n anak3 memang hantu pasta2 spegeti ni ..terbaiklah kak!

    Www.adaa-inspiration.com

    ReplyDelete
  3. saya sukaaaaaaaaaa resepi ni..tapi kalu saya buat kat umah..saya sensorang je makan.. haha.. mr.suami dan hero saya tak suka makan ala-2 barat ni... hihihi

    apa pun thanks .lepas ni saya nak try resepi ni...

    salam kenal dari mommylina yg suka mencari resepi lately ni...

    ReplyDelete
  4. da lama cari resepi ni. nak cuba lah.
    sy lg suka fettuccine. nyummylicious ! :)

    ReplyDelete
  5. Something different..sy slalu guna prego tanpa tambahan apa2.selalu letak daging cincang, lada benggala,cendawan butang dan tumis bahan lain mcm biasa. Nice sharing sis :)

    salam perkenalan


    ReplyDelete
  6. Yumm yummm bila nak masak untuk kita nie

    ReplyDelete
  7. Sedap yer mommy zara masak...yummmyyyyyyy

    ReplyDelete
  8. Nak masak malas, nora buatkan aje lebih yerk utk omak... hahahaha...

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿