Showing posts with the label resepiShow all
RESEPI SOTONG GORENG KUNYIT BERKUAH, SIMPLE DAN SEDAP UNTUK ORANG YANG SIBUK

Assalamualaikum guys... Pandemik Covid-19 nampaknya tidak menunjukkan penurunan angka malah makin meningkat. Dek kerana itu, ibu-ibu yang bekerja dan anak-anak pulak masih meneruskan sesi pembelajaran secara PdPR pastinya kesibuk…

Resepi Biskut Bayi Hanya 3 Bahan. Mudah Nak Buat, Sedap Rasa Lemak

Assalamualaikum. Bayi umur 7 bulan dah boleh pegang. Jadi kita boleh ajar mereka untuk pegang biskut dan makan. Waktu sebegini juga normally bayi mulai rasa gatal gusi untuk timbuh gigi, jadi biskut bayi ni salah satu untuk merek…

8 Idea Resepi Makanan Bayi 6 & 7 Bulan. Mudah & Berkhasiat

Assalamualaikum dan salam PKP 3.0 buat mommy semua. Sempena hari minggu ni dapatlah Nora rehat dan prepare keperluan keluarga untuk weekdays pula. Rutin mak mak bekerja biasalahkan time cuti baru dapat mengemas lebih sikit dari b…

Resepi Mirepoix untuk Si Manja

Assalamualaikum. Salam Syawal 1442H, Lebaran PKP 3.0 Sebagai ibu yang mempunyai bayi berumur 6 bulan pasti excited untuk beri anak makan. Yelahkan start umur 6 bulan bayi dah boleh makan tetapi teksture jenis puree. Sebagai perse…

Resepi Sup Tulang Mudah Dan Sedap

Resepi Sup Tulang Noxxa Mudah Dan Sedap |  Hye whatsup guys!!! Baru-baru ni kita semua umat islam telah menyambut Ramadan 1442H. Resepi Sup Tulang Noxxa Alhamdulillah, kita dapat bertemu lagi dengan Ramadan dan lagi beb…

Sup Tofu Telur Simple Untuk Berbuka Puasa

Salam Ramadan muslimin & muslimat. Sudah 19 hari kita menjalani ibadah puasa dan tahun ke dua kita lalui dalam situasi pandemik Covid-19. Sebagai ibu dan isteri pastinya ligat fikirkan menu untuk juadah berbuka mahupun sahur.…

Resepi Daging Goreng Kunyit

Resepi Daging Goreng Kunyit | Salam Ramadhan buat muslimin dan muslimat diseluruh dunia. Sempena bulan puasa ni, pastinya kaum ibu ligat memikirkan menu untuk berbuka. Meh Nora kongsikan, menu untuk makan bersama keluarga kecil …

Ayam Bakar Ala-Ala Kenny Roggers

Assalamualaikum... Siapa suka makan di Kenny Roggers Roasters? Yelah salah satu restoran yang dikatakan ada menyajikan menu berkhasiat. Nora suka makan di sini tapi dah lama tak makan sejak berpindah ke Negeri Sembilan. Sebab tu…

Rendang Kacang Panjang Dengan Hati Ayam

Assalamualaikum dan salam sejahtera guys. Selamat berhujung minggu. Korang suka tak makan hati ayam atau bahagian lain seperti leher, kaki ayam ke. Haaa kalau tak tahu nak buat apa atau terlalu banyak Nora kongsikan dengan koran…

Resepi Peria Katak Goreng Telur Sedap Dan Berkhasiat

Salam kerinduan buat teman-teman pembaca ummizarradotcom . Siapa suka makan peria katak? Pastinya tidak ramai yang sanggup makan peria katak memandangkan peria adalah sayuran yang dikategorikan pahit. Haaaa orang kata yang…

Resepi Burung Puyuh Masak Halia

Salam kesayangan... Siapa suka makan burung puyuh? Biasanya korang masak apa burung puyuh? Selalunya, kita dengar atau biasa makan burung puyuh di masak lemak cili padi (orang nogori), goreng berempah ataupun goreng biasa…

Resepi Lamb Chop dan Sos Blackpepper Homemade Sangat Mudah

Bercerita tentang lamb pastinya ramai yang meminati dengan makan jenis ini. Pastinya pelbagai menu boleh disajikan dengan menggunakan lamb. Yelah dengan lamb grill, lamb chop, bbq senang kata dari hidangan melayu sehingga wes…

Resepi Ayam Penyet dan Sambal Ayam Penyet Sedap Menyelerakan

Salam Ramadan. Sekarang adalah tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Fasa Ke Empat. Alhamdulillah dah masuk Ramadan ke 9 kita lalui dengan penuh kesyukuran. Hari ni mood rajin sikit bagi menunaikan permintaan suami na…