Cara Hilangkan Bunyi Apabila Like Dan Refresh Facebook Di Telefon Bimbit

Monday, December 08, 2014

Salam Sayang...

Sekarang ni semua benda baru dan minta diupgrade terutama aplikasi social mahupun telefon bimbit. Sebelum ini whatsapp telah upgrade dengan adanya tanda double blue tick dan baru-baru ini Facebook juga telah upgrade dengan mengeluarkan bunyi apabila kita Like ataupun refresh pada status kawan-kawan atau sendiri. Apabila kita kemaskini aplikasi facebook maka automatik akan keluar bunyi-bunyian.

Mungkin ada yang suka mungkin ada yang rimas. For me memang rimaslah sebab terganggu kot bila asyik bunyi je. Asal like bunyi asal refresh bunyi. Kalau ada yang suka mungkin biarkanlah. Tapi untuk sesiapa yang tak suka dengan bunyi-bunyian boleh ikut cara seperti di bawah ni.




Ok mula-mula sekali korang kenalah buka facebook korang kan kan kan..

1. Pergi icon tepi sekali seperti tanda dalam gambar tu.



2. Bila click icon tu pergi cari pula Application Setting macam dalam gambar.


3. Click App Setting dan cuba lihat part sound ada tanda biru tepi tu.



4. Then un-tick tanda biru tu tadi.



Akhir sekali selesai masalah korang.

Rasa sunyi nak dengar bunyi-bunyi pergi semula kat setting tu. Ok nora dapat info pun dari sorang blogger dalam FB masa dia komen pada status nora pasal function baru FB ni.

Korang jengahlah blog Fadzi Razak...

You Might Also Like

10 ♥sweetcream♥

  1. tuto yang berguna . terima kasih :)

    http://www.blogparihh.com/

    ReplyDelete
  2. great mommy...julia pun dh lama guna off sound tu dear...mmg x suka notification bunyi byk2...

    ReplyDelete
  3. good tuto ummi!

    hurmmm.. boleh copypaste tuto tak? kekekeke.. (malas nak printscreen sendiri kekdahnya)
    :p

    ReplyDelete
  4. sama-sama Mad Parihh..

    Terima kasih sbb sudi sggah n komen..

    ReplyDelete
  5. Wah nama saya kena mention dekat sini la. :D

    ReplyDelete
  6. terima kasih tips nya... tapi kan ada orang memang suka sangat bunyi tu... kenapa ntah... teruja tahap gaban dia kalau dengar

    ReplyDelete
  7. Eh ada bunyi ke? Nad punya macam memang takde bunyi je rasanya T_T

    ReplyDelete
  8. bagus tutorial ni..

    bunyi tu awal2 sonot gak bunyi. lelama dah jadi rimas

    ReplyDelete
  9. tetiber jer fb app ni update sendiri. tetiber satu hari tu ada mcm2 bunyi. hahahah

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿