D.I.Y | Rak Kasut

Wednesday, January 20, 2016

Salam sayang,

Rak Kasut untk sekolah nora. Haaa ni buat untuk Bilik Muzik. So yang buat rak kasut ni my mr. arrogant.

Tak sangka dia pandai buat rak kasut. save sikit budget sekolah keluar.

dan ini merupakan kali pertama nora tengok depan mata cara nak buat rak kasut ni.

Mr.arrogant dah siap-siap potong besi dan sampai sekolah tinggal nak cantumkan sahaja. So secara tidak langsung nora pun terlibat untuk membantu dalam proses membuat rak kasut.

Peralatan yang digunakan adalah besi, besi welding, alat-alat welding. Haaaa sekali tengok dah macam duduk dekat bengkel. Scary juga bila berdepan dengan bahan-bahan besi dan eleiktrik ni.

Jom cuci mata tengok mr.arrogant siapkan rak kasut. Dari pemasangan sehinggalah spray dah siap sedia digunakan.

Kerja-kerja Kimpalan


Proses Pencatuman

Patri Sambungan Besi

Proses Mengecat

Siap Digunakan

You Might Also Like

0 ♥sweetcream♥

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿