| Penantian Satu Penyeksaan | Akhirnya Kesayangan Dah Kembali Kepangkuan

Salam sayang insan-insan yang di luar sana.

"Tuhan,

Saat aku tidak punya siapa siapa.
Hanya Engkau yang selalu di sisi.
Walau terkadang aku lupa pada yang selayaknya untuk aku ingati.
Kerana aku terlalu manja dengan dunia.
Hingga aku terleka pada nikmat yang tidak punya nilai apa apa.

Tuhan,
Ampuni aku atas dosa yang telah aku lakukan.
Aku mohon,
Pasakkan kaki ini agar terus berada di landansan yang sebenarnya.
Hingga aku temui apa yang sepatutnya aku cari selama ini.
Agar aku tidak jatuh ke lembah hina lagi.

Tuhan,
Bimbinglah aku ke arah kebaikan.
Jangan biarkan kaki ini tersasar dari jalan kegelapan.
Peluklah hati ini dengan cahaya cintaMu.
Agar aku bisa merasakan sebuah ketenangan dan kebahagiaan.
Hanya kepadaMu aku kembali Ya Rabb"

Proses Memasang Radiator & Lain-Lain


1st sekali nora bersyukur sangat setelah menanti selama hampir 2 bulan lebih akhirnya kesayangan nora Ciputet telah sihat dan kembali kepangkuan nora.

Penantian satu penyeksaan... Inilah yang digambarkan dengan ayat berkenaan. Sungguh tidak dinafikan selama nora tiada kereta patah juga kaki ni untuk bergerak ke hulu ke hilir. Almaklumlah selama ni dah biasa dengan kereta. So selama itu juga nora hanya menggunakan motor skuter nora. Even banyak kali skuter tu sakit yang amat. Hehehehe.

Check sebelum di ambil

Lama menanti ciputet kembali, bukan tidak teringin nak pergi tengok, nak kerap bertanya di bengkel, namun apakan daya, nora tidak jengah langsung kereta nora selama mana ia berada di bengkel. Sedih bukan.. Bukan tak mahu pergi tapi disebabkan masalah pengangkutan. Dan bukannya tidak mahu ajak sesiapa tapi terlalu banyak yang nora fikirkan. Al maklumlah dengan status nora mcm ni ia agak terbatas pergaulan.

Dalam masa nora plan untuk pergi tengok hari jumaat 29 Janurai 2016 hari tu, tiba-tiba dapat call dari bengkel mengatakan nora boleh ambil kereta. Wahhh masa tu mau menjerit sangat rasanya. Syukur alhamdulillah gembira tak terkata. Apakan tidaknya, pada hari tersebut nora plan nak balik kampung.

Polish semula sebab ada kesan calar

Dan dengan itu, terima kasih sangat pada cikgu zamna yang bersusah payah sudi tolong hantar nora ambil kereta di bengkel. Tak pasal-pasal menyusahkan dia. Syukur bila sampai di sana kereta dah siap sedia. Tapi sebelum tu nora perlu cek dulu sama ada keadaan kereta ok ataupun tidak. Almaklumlah yang pergi perempuan, memang angguk je lah. Kalau tanya pun bila dah di jawab iakan sahaja. Hahahaha itulah kelemahan perempuan yang tak reti pasal kereta.

Ciputet Yang Sa ngat Dirindui

So dengan rasminya dalam keadaan kalut beranikan diri drive balik. Kepala dok loklak mikir nak drive balik kg or nak naik train sahaja. Lastly along gtau dia akan follow. Syukur...





Redha lah dengan apa yang terjadi dalam hidup kita.

In shaa Allah, hati akan terasa lebih tenang :')





4 comments.. read them below or add one

Kakzakie Purvit Kakzakie Purvit 03 February, 2016 13:52
Right time dia pulih sebab dah nak cuti CNY kan.
Syukurlah...
Ummi Zarra Ummi Zarra 03 February, 2016 15:24
Iye lisa.
Lama sangat rasanya...
Tapi syukurlah sebab dah dapat semula. heheheh
TQ Lisa.
Cik Ash Cik Ash 18 May, 2016 15:56
Lamanya baiki Hihihihihi

✿Menceceh-menceceh lah u ols kat sini✿
✿Sangat dihargai✿
Muacssssssss!!!✿