Antioxidant Serum Dari Sanny & Joleen Lifestyle

Monday, July 29, 2019

Antioxidant Serum Dari Sanny & Joleen Lifestyle | Whats up guys !!! Bila dah meningkat usia mencecah 30 an akan berlakunya perubahan hormon yang melibatkan kulit muka. Maka, perlu penjagaan teliti khusus untuk muka bagi mengelakkan berlakunya kulit kusam, jeragat dan penuaan.


Sanny & Joleen Lifestyle | Antioxidant Serum

Korang tahu apa itu serum antioksidan?

Antioksidan adalah bahan semulajadi yang boleh mengawal dan menyingkirkan radikal bebas pada kulit. Apa yang menarik antioksida juga terbukti dapat memperlahankan proses penuaan kerana antioksida adalah pembersih dalaman kulit dan pengawet muda dengan meneutralkan radikal bebas.

Sanny & Joleen Lifestyle | Antioxidant Serum

Hari ini Nora memperkenalkan pada korang serum antioksidan dari Sanny & Joleen Lifestyle. Produk penjagaan kulit jenama baru yang Nora ketahui ini boleh dibeli di banyak farmasi di seluruh Malaysia sehingga membuatkan Nora mempercayai keberkesanan produk ini.

Antioksidan Serum Sanny & Joleen Lifestyle



Type :
Serum (Digunakan selepas toneir dan sebelum pelembap)

Asal Produk :
Malaysia

Kandungan Bersih :
Terdapat dalam 2 size :
1) Kecil - 10ml
2) Besar - 30ml

Tempat Dijual :
Farmasi

Harga :
1) 10ml - RM49
2) 30ml - RM97

Cara Penggunaan :
Gunakan beberapa titis setiap hari pada waktu siang dan malam untuk meningkatkan kecerahan kulit dan proses membaiki struktur kulit lebih sihat.

Official Description :
Kebaikan antioksidan dari Tocotrienol (Vitamin E), Minyak Calendula dan Minyak Zaitun. Mengekalkan penghidratan cahaya sepanjang hari. Ianya tidak berminyak dan meresap ke dalam kulit dengan cepat.

Claim :
  • Boleh digunakan dimuka dan badan
  • Tidak berminyak dan cepat meresap ke dalam kulit
  • Sesuai untuk semua jenis kulit dan kulit sensitif
  • Daftar KKM
  • Warm weather (35°c) berasa selesa dalam aircond (18°c) dan tidak berasa kering
  • Dermatologist tested, GMP Certified
  • Natural, mild and gentle ingredients with 10 Nos
  1. ⛔No Sodium Lauryl Sulfa
  2. ⛔No Sodium Laureth Sulfate
  3. ⛔ No Animal Derivatives
  4. ⛔ No Mineral Oil
  5. ⛔ No Alcohol
  6. ⛔ No Harsh Detergent
  7. ⛔ No Artificial Colours
  8. ⛔ No EDTA
  9. ⛔ No Propylene Glycol
  10. ⛔ No Synthetic fragrance

Sanny & Joleen Lifestyle | Antioxidant Serum

My Thoughts :
Selama seminggu Nora guna produk ni apa yang boleh dikatakan ianya tidak berminyak dan berasa sedikit cool serta cepat meresap ke dalam kulit. Tidak mempunyai bauan yang kuat. Jeragat pudar walaupun belum sepenuhnya sebab Nora baru cuba selama seminggu. Jadi kita beri masa lebih sedikit untuk memastikan keberkesanan produk ini.















You Might Also Like

21 ♥sweetcream♥

  1. menarikk :D btw saya follow sis ye :) #1374

    http://sayesyadiya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. great product.. nice to hv antioxidant feature on the serum.. i wanna try out this product too.. looks great..

    ReplyDelete
  3. nanti share ye lagi pasal produk ni lepas sebulan. kalau okay, boleh la consider to try.

    ReplyDelete
  4. bagus produk ni Nora..akak pun pernah guna dan mmg recommend sebab selain tiada bau, kita tak merasa melekit atau berminyak pun bila letak di muka..

    ReplyDelete
  5. Nampak menarik. Baru tau apa fungsi antioksidan. Untuk lelaki sesuai tak? Macam berminat pulak. Haha terima kasih atas perkongsian ya

    ReplyDelete
  6. Suka juga serum ni, sebab bila pakai cepat ja meresap. Lepas tu tak berminyak. Yang pasti best

    ReplyDelete
  7. Nak tahu result juga. Ia khusus pada wanita sahaja ? Yang pasti para wanita akan menyukai artikel sebegini. hehe

    ReplyDelete
  8. Sis dah pakai..memang best serum ni. Tapi la ni dah habis dah..huhuhu. nampak gaya kena gi beli gak serum ni..sis is suka..:)

    ReplyDelete
  9. Serum memang ok untuk keanjalan kulit. Syaza pun suka sangat serum! :)

    ReplyDelete
  10. Siapa yang xrisau kalau kulit muka kusam dan xbermaya kan....mungkin ini salah satu jalan penyelesaiannya..

    ReplyDelete
  11. Wahh. Meningkatkan kecerahan kulit. Mcm menaik utk cuba ni. Kita kan lelaki malaysia. Dalam seminggu boleh dpt result ke? Cara sapu, sapukan diseluruh badan?

    ReplyDelete
  12. Pernah dengar jugak pasal produk ni, and boleh tahan jugak ingredients yang di pakai. Bolehlah cuba nanti. I memang suka cuba jenis-jenis serum macam ni. Thanks for the review.

    ReplyDelete
  13. Serum kita dekat rumah dah habis.. Boleh la nk try yg ni pulak kan.. Mcm best ja.. Ramai ckp best yg ni

    ReplyDelete
  14. Baca deskripsi mrngenai serum nie nampak bagus dan meyakinkan. Kebetulan mmg tgh mencari serum utk muka. Nanti nk cuba lah

    ReplyDelete
  15. dh prnh try dah!! best! not bad.. cuma bau dia je kurang ok sikit.. tp hasil mmg best...

    ReplyDelete
  16. ramai nad tengok pakai sanny joleen ni..pacakging simple tapi banyak kelebihan dia..serum memg elok untuk muka sebab dia meresap terus dalam kulit

    ReplyDelete
  17. bole lah cuba nie...manatau serasi pulak dengan kulit k mid yang dah 5 series nie....thanks for sharing..anyway k mid dah follow u..jemput follow ya :))

    ReplyDelete
  18. serum baru ! setiap antara kita perlu pakai serum untuk elak penuaan di wajah.

    ReplyDelete
  19. Kalau nak cerahkan kulit boleh la pakai serum ni ya sis. nanti nak kena cuba la ni gamaknya.teringin jugak nak kulit cerah. hehe

    ReplyDelete
  20. Sebenarnya antioxsidan ni sangat baik bagi tubuh badan kita tau..Lebih2 lagi jika antioksidan tu ada olyconthol dan juga hitdrotirosol yang tinggi..Sangat baik untuk anti aging tubuh badan kita :) tu je la yang saya tau pun..hehe thanks untuk review produk ni :)

    ReplyDelete
  21. Wah nampak mcm best je serum ni. Byanyak kebaikan dan tekstur nmpk lembut. Boleh try ni,hehehe

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿