♥Persiapan Raya♥

hurmmmmmm dh 14 hari kite berpuasa..
xlame lg nk raye..
kalo sape2 yang xtempah bju awl2
ermmm ofcoz skunk nie xkan diterima lg..
tp bg aku bernasib baik lah coz my mom tukang jahit..
hehehehhehehehhehe
last week aku br g shoping kain pasang ngn my bro kat KAMDAR KL.
hurmmmmm puas jalan nk match kain yg aku beli..
actually thn nie 1 family boria wit colour ijau lumut.
so kain yg nk wt bju aku beli dr jenis Chiffon 8meter stgh
manakala kain yg nak wat kain aku beli dr jenis songket 8meter stgh gak..
so settele da habis 3rat gak duit aku...
huhhhhhhh...
so hr rabu br aku pos kat kmpg utk mak wt baju
sebab nnti aku akan jahitkan manik2 pd bju tersebut..

MySpace

dis week aku lek umh along..
nk wt kuih raya plak..
sejak dr mak koje kilang lg mmg aku amk alih wt preparation utk hr raye..
tp mse tu budak hingusan lg..
skolah menengah br tingkatan 1.. hehehehhe
tp ok lah kira aku pandai gak r..
mmg dh minat agaknye...
aku juz wt biskut..
slalunye tart gulung
almond london
mamar carry
semprit
sarang semut
ngn coklat merry
mak lak akan bancuhkan utk wt kuih goreng2...

MySpace

so now aku dh kerja...
lain suasanenyer..
aku berjauhan ngn mak
mse blaja dulu ok lah aku still leh wt coz leh lek awl...
sejak dh keje nie aku beli je lah biskut2..
dh 2 thn aku beli biskut untuk mak
hurmmmm mak pn dh xamik taw dh pasal biskut..
mak juz sediakan kuih goreng2 jer
salunye aku akan suh mak wt rempeyek
kerepek pisang
kerepek ubi pedas...

tp lain plak thn nie...
trase kemeriahannye...
adik beradik abah akan sambut raya kt umah aku
coz kedua2 org tua abh dah xde lg..
thn nie gak family along lek beraya..
so sgt meriah..
bkn lah thn2 sebelum nie xmeriah cume
dis year ramai sket r ngn kehadiran 2 org ank buah aku...
maklom r aku nie adik beradik 3 org jer...
wen along xlek mmg xbest lah..

MySpace

dis week aku akan buat kuih..
dh bncg ngn along n akak ipar
kne tong2 duit..
hehehehehehehhehe
pengsan lah aku kalo sume aku nk support..
dh le peruntukan duit raya aku jugak...
hurmmmmmm
so akak ipar pn nk blaja wt biskot resepi negara Malaysia...
hehehehehhe
mmg aku xmau biskut yg dia buat..
bukan lh xsedap tp...
hurmmm ye lah tempat diorag lain xsme ngn malaysia...
hehehehehehhehehehehhe
xsabarnyer nk wt biskot gune air tgn aku...

2day along kte akan buke pose
pasta carbonara ngn sayur tempura..
fuhhhh dh terkeliur aku nie...

hurmmmmmmmmmmm

*******************************************
list yg msih belum settle lg..

bju melayu along+abah+ank buah
handbag
kasut
tudung mak+aku
bju kurung nk 1 psg(readymade) lg coz aku dh ada 2 psg(mak blum gunting lg)
bekas kuih raya + set glass (sbb yg kt umh mak byk yg xcukup)
Duit raya xkuar lg..

hurmmmm sume nie atas perbelanjaan aku...
hurmmmmmm pening gak cm nie..

tggu je r rye tibe..




2 comments.. read them below or add one

atIEsAyAnGkAmU atIEsAyAnGkAmU 04 September, 2009 17:30
WOWIEEEEEEEEE...
meriahnyer..
da pikir nk rayo dah..
hek3...semngat2 ijau...
aloh2..rajin sungguh membuat semekut raye..
hehhee...
~daCkScOot^_^ ~daCkScOot^_^ 08 September, 2009 09:35
hurmmm tu lah atie,, mmg trase thn nie sgt meriah..
hehehhehehehheh

weekend br2 nie pn dh dok berjalan n wt kuih....

adehhhhhh

tp persiapan utk dr nora je xsettle lg..
hurmmmmmm:(

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿