:: Saya Budak Baru Belajar ::



Mood membaca masih di teruskan walaupon kerja terlalu banyak..

Saya budak baru belaja (S3B)…
Haaaa tu lah perkatan aku salu sebut wen aku join gomen.. sume org suke tapi tidak bagi aku.. mayb kalo kne posting kat sekolah lain aku suka jugak kot… hahahhhaaha… orang kata aku kne bersyukur.. ye mmg aku bersyukur tapi tetap nak merungut cm ne tu erk??? Adehhhh aku pon xtaw lah.. muahahhahaha… jgn marah aku bile aku melakukan salah… dah lah ‘0’ knowledge kne plak posting kat sekolah brmasalah… nasib badan dan aku xde LUCK.. hahahhhha…hmmmmm


Dalam hati yang berbukam murung aku tabahkan jugak berdepan ngn krenah manusia kat sekolah nie… oke2.. befor nie aku de citer sket mslh aku kan… n now juz nak bg tahu.. aku mmg xsempat nak brblogwalking krn kebutuhan masa yg ade… sgt bz even kerja sekolah bwk lek umah…. Tak pe aku sabarkan saja… buat kerja banyak tapi gaji ciput.. xmcm kat swasta dulu… kerja byk tp gaji on byk.. berbaloi2.. muahhhhhha…

Oke2 mcm nie lately aku bz sebab nak uruskan pergerakan gaji cikgu2..
Kelulusan kew.8 aku dah dpt pada hari selasa 1 Jun 2010.. niat hati pas bercuti ke JB nak terus buat.. tapi xdapat jugak aku merealisasikannya sebab aku terpakse settlekan kerja lain.. kne update buku tunai coz terpakse settlekan payment before cuti sekolah.. So settlekan jugak before hari jumaat.. ade kelapangan aku start buat pengiraan gaji2 cikgu…

(haaaaa nie lah kew.8 & pengiraan semua cikgu2 kat sekolah nie)

duhhh dah lah xpenah buat… ape lagi sekolah2 lain jadi mangsa aku sebab mmg aku asyik wt panggilan hangit kat derang.. asal xfaham mesti aku call.. but syukur sebab derang sudi membantu aku dan kasihan tgk aku yg S3B nie.. hehehhehe…


Weekend pon aku buat kerja kat umah.. sebabnye nak mengira kne betul2 kang salah plak kira marah cikgu2 nie.. aku jugak yang kne.. depa mukan tahu aku nie bukan di jadikan sbg so kne lah faham tangan aku de 2 je.. nk mintak bantuan ngn ROBOTPAP aku malas sebabnye depa xleh wat kje lebey walopon tugas depa kne bantu aku.. tp….. ishhh namo ngumpatlah xbaik.. ehehhhe

(nie lah kje yg bawak balik rumah)

Ok aku msuk keje mmg xlayan sape2… lagi aku hangen wen hr jumat aku g PPD ngn pengetua jdapat lagi mslh akaun tahun 2009 jagaan org lain bertimbun2 masalah.. tu semua nk buat MIGRAN menyerang aku lg r tu.. dapat taw plak dokumen aku yg hilang ade kat PPD.. sape punya dalang dlm pejabat nk cover org lme sggup amik dokumen tu.. chetttt nk menyusahkan aku xpe.. tp Allah tu maha ketahui.. akan membantu hambanya yg teraniaya..


(nie lah rupa buku tunai yang nak kne update setiap pembelian & penerimaan)


Alhamdulillah Allah bantu aku sbb dpt jmpe smula dokumen aku yang hilang.. now moralnya aku xnak percaya lagi org2 yg dlm pejabat tu.. nasib baik pengetua ni baik.. salu ade di belakang aku… So tiap2 hari bwk lek kje.. berusaha siapkan payroll utk bulan 7 before 10hb… n now 9hb kje aku sttle.. siap complete buat 4 salinan stapler dan masuk sampul utk submit ke PPD… oyehhhhh Alhamdulillah sgt2…. Itulah hasil tungkus lumus aku bekerja.. sbb aku xsuke buat kerja tangguh2… SETTLE sudah… Amin~~~


(senyuman lega keje settle)
miahahahha muacsssss!!!!!

2 comments.. read them below or add one

✿Lovillea✿ ✿Lovillea✿ 10 June, 2010 01:18
huhuhuhuhuhu... xssh kalo xde mslh... ni mmg dh tggung kje org...

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿