✿Ramadhan Al-Mubarak✿

Thursday, August 12, 2010

Salam Ramdhan kawan2..
Hari nie dah hari kedua kita berpuasa..
haaaa cam ne ngn pose korang?? meti hari pertama ada sedikit dugaan.. selalunya lunch hour perut kita diisi betul tak.. tapi bg kita yg dah dewasa nie meti dah biasakan..

Seronoknya
bila tiba bulan puasa nie tentu ada bazar ramadhan yang dibuka.. time nie mcm2 juad
ah ada dijual.. (macam-macam ada) haaaaa time nielah kita nak merasa mcm2 jenis mknan.. bile tiba waktu ptg berpusu2 ke bazar, yg bujang dan duk berdikari pasti beli saja juadah tak perlu msk kan.. time nielah tekak mcm2 nak mkn.. hehhe tapi perlu diingat kwn2 bulan ramadhan juga mengingatkan kita supaya jgn membazir.. so belilah sekadar apa yg nak dimakan.. jangan berlaku pembaziran.. Kan tak baik namanya tu..

Ok tahun nie nora menjalani ibadah puasa bersma mak dan abah.. maklumlah dah berhijrah pulang ke kampung, kalo dulu puasa diperantauan dan berdikari.. kadang2 buka makan sesorang tanpa keluarga terdekat.. zaman study seronoknya kwn2 serumah ramai.. tp wen dh keje msing2 nk privacy so mmg ssh nk buka pose sme2.. Bezanya dulu dan sekarang tu byk sgt.. di kampung nora bazar ramdhan tak besar adelah sket penjaja yg menjual juadah.. tapi if nak cr char keaw teaw mmg xde.. nk cr ayam golek or ns beriayani mmg xjumpa, maklom r kwsn pendalaman... kalo dulu duduk di Kelana Jaya bazar nya besar. so mcm2 juadah kita boleh jumpa.. tekak mse tu pon mcm2 nak.. kuih muih tak usah nak dikata mcm2 pilihan blh dibuat.. so wen dah dok ngn org tua biasanya akan masak sendirilah.. apa yang nak dimakan mesti msk.. tapi kat umah nie bertiga je.. kalo trase nak ke bazar yg menyediakan pelbagai juadah nora dan mak abah akan ke kwsn pekan yg berhampiran..

H
ope puasa tahun nie lebih baik dr tahun2 sebelumnya.. Hari nie br dpt update belog.. siyeslah keje yg banyak wat nora stress.. tp alhamdulillah.. dgn sedikit kesabaran yg ada kerja2 yg ada tu makin beransur selesai.. selepas nie nora akan kembali aktif semula berblogging.. nuff merundum jatuh.. siyes dah 2 bln kejatuhan statistik dan buffering pon dah tak muncul2.. mmg sedey.. menitis gak air mata, tapi sabarkan hati.. pasti akan naikkan smula traffic nuff nora.. hehehhe... tanamkan dlm hati.. hrp keje yg ada tu slesai dgn cepat.. baru lega rasanya.. insyaallah...

nota kaki: gambar yg ada diambil dr mr.google.
kat kmpg tak de bazar cm tu.. hehehhe..
selamat berpuasa ye kwn2 semua..
hope puasa kita diberkhati..

You Might Also Like

1 ♥sweetcream♥

  1. slamat berpuase..haih~~ smalam balek klas pegi bazar ramdahn,xde ape yg tinggal.sume licin.alangkah kecewanye.hu3

    ReplyDelete

✿Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog ini✿
✿Sangat dihargai dan insyaAllah kunjungan akan di balas✿
Muacssssssss!!!✿