Showing posts from 2012Show all
Food for Baby Zarra

S alam sayang buat kalian... S ekarang nora rasa bersemangat nk share ape yg nora tahu tentang baby terutama dari segi pemakanan & kesihatan baby.. S eronok sangat2 & rasa sgt berguna maklumlah nora bekerja dan m…

PELAN PEMAKANAN KETIKA ANAK BATUK, SELSEMA & DEMAM

Salam sayang blogger sekalian... Kembali setelah lama menyepi. Macam biskut chipsmore pulakkan. Sekejap bukan main lagi berblogging sekejap hilang menyepi. Maaflah bukan sengaja tp rentetan kerja yg memerlukan nora membuatka…

Keperluan Zarra

Salam sayang teman alam maya yang selalu dirindui.. Cewahhhhh!!!! Dah lama xupdate entry utk monolog pink nie. Rinduuuu tapi nak buat mcm mana sebab busy masa cuti sekolah. Banyak kerja2 nak di siapkan sebelum bermulanya sesi …

Jadual Pembayaran Gaji 2013

Salam ketemu kembali rakan blogger yang selalu dirindui... Kepada penjawat awam seperti nora ni, ok jadual gaji dah dikeluarkan, so kamu, kamu dan kamu bolehlah tengok2 tarikh gaji keluar. yang pastinya Raya Cina, Ray…

Lawatan & Hi-Tea

salam sayang buat teman alam maya yang amat disayangi. Maaf untuk sekian kalinya kerana sejak akhir2 ini nora busy menghadirkan diri dengan kursus & mengikuti lawatan tambahan dengan keadaan diri yang tidak berapa sih…

C.O.P.D

Salam sayang blogger sekalian!!!! Juz nak bagi tahu hari nie nora ke klinik akibat tak tahan dada terasa sakit, batuk & selesama... Memang sakit sangat tambahan hujan tak berhenti2 di Bumi Kampung Sungai Penchala. Sebel…

T.E.R.U.J.A

Salam sayang blogger sekalian.. Muacsssss Macam mana sambutan AidilAdha baru2 nie? Mesti seronok dan meriah kan. Bagi nora syukur kegembiraan tu dpt dirasai apa tak nye sebab nora dpt luangkan masa bersama my baby zarra. Ok…

Kaulah Teristimewa

Ku tatap gambar wajahmu Sinar mata itu Lirik senyumanmu Pesona yang membelai Wajahmu bercahaya Memberi bahagia Tiap yang memandang Hati jadi salju Kau terlalu istimewa Kasih dan sayangmu terpancar Seikhlas tiada ba…

S alam readers dan blogger sekalian. H ari nie sehingga hari ahad nnti nora tak dapat nak blogwalking mahupun balas kunjungan blogger tersayang. M aaf akan kebizian yang melanda diri. InsyaAllah nora a.k.a ummi_izarra a…

Tarikh Cuti Sekolah 2013

Salam sayang... Ok nora nak share sikit kat sini berkenaan Takwim Persekolahan 2013. Selalunya Kemeterian Pelajaran akan keluarkan takwim pada hujung tahun tapi kali ini awal pula diumumkan. Cuti sekolah penggal agak berbez…

Hidup umpama R.O.D.A

Salam sayang sekalian blogger yang berkunjung di Monolog Tanpa Suara Ini. Kita sedia maklum hidup kita umpama roda, adakala di atas adakala di bawah. Andai roda itu berhenti di manakah kita? Lama manakah kita di atas dan l…

Genap 9 Bulan

Salam sayang dari nora dan baby zarra. 30.9.2012 genap umur zarra 9 bulan. P ejam celik pejam celik sekejap je masa berlalu dan zarra dah masuk 9 bulan. Rasa tak puas nak gomol2 zarra, rasa xpuas nak belai dia saat dia tidak…

Allergy & Susu

Salam 1 Malaysia... Kat sini nora nak share bout zarra yang kini dah berusia 8 bulan 21 hari. Actually zarra ni berkulit putih gebu dan apabila badan zarra naik rasher or kne gigit nyamuk pasti mudah nampak kesan merah2.. Kesian …

Suasana Raya

A ssalamualaikum w.b.t C am mane sambutan raya korang semua mesti meriahkan. Mood raya juga masih terasa. Undangan rumah terbuka pasti banyak bukan. Begitulah meriahnya setiap kali sambutan syawal. B agi nora syawal kal…