Showing posts with the label Dapur UmmiShow all
Mengidam Ayam Hutan Masak Lemak Cili Padi

Salam guys... Ayam Hutan Lemak Cili Padi | Korang makan tak ayam hutan? Susah juga nak dapat. Kisahnya nak makan ayam hutan ni masa preggy. Tapi tak dapat. Yelah siapa yang nak mencarinya. Ayam Hutan Lemak Cili Padi Me…

Resepi Daging Goreng Kunyit

Resepi Daging Goreng Kunyit | Salam Maal Hijrah buat muslimin dan muslimat diseluruh dunia. Sempena cuti ni, kita main masak-masak untuk makan bersama keluarga kecil Nora. Resepi Daging Goreng Kunyit Siapa sini suka…

Resepi Sup Tulang Mudah Dan Sedap

Resepi Sup Tulang Noxxa Mudah Dan Sedap |  Hye whatsup guys!!! Baru-baru ni kita semua umat islam telah menyambut Hari Raya Korban atau Aidil Adha. Resepi Sup Tulang Noxxa Alhamdulillah, Nora dapat daging korban di kedi…

Resepi Ikan Baung Sungai Masak Lemak Cili Padi

Salam berhujung minggu korang !!! Rutin hujung minggu mestilah masak sedap-sedap atau special untuk family kan. Ye lah beza dari hari biasa. Hari ni Nora nak masak ikan sungai. Korang suka makan ikan sungai …

Kerang Rebus Paling Mudah Dan Sedap

Salam sayang semua... Kerang Rebus Mood malas masak datang mesti kita masak yang paling simple kan. Ye lah dah jadi bini dengan mak orang ni penat macam mana pun kena fikir perut yang ada dalam rumah. Kerang Rebus P…

Asam Pedas Kepala Ikan Merah

Siapa sini suka makan kepala ikan? Mesti ramai suka makan kepala ikan merah kr jenahak ke kan kan. Kepala ikan merah ni sedap masak gulai kan tak kira gulai apa pun. Niat hati nak masak gulai kari, tapi tulah en.suami reque…

Resepi Ayam Kicap Paling Simple Dengan Rempah Mak Siti

Assalamualaikum readers ummizarradotcom ... Hari ni Nora nak share dengan korang masak Ayam Kicap Paling Simple dengan Rempah Mak Siti . Nora gemar menggunakan rempah-rempah dari jenama Mak Siti . Ada pelbagai jenis rempa…

Resepi Ketam Lemak Cili Padi

Memandangkan sekarang musim ketam dengan harga yang murah pulak tu, apa lagi en.suami borong sakan dengan saiz ketam sederhana. Adalah dalam 30 ekor untuk RM30. Suami kata nak makan puas-puas katanya.  En…

Resepi Pizza Roti Gardenia Simple

Salam sayang korang. Maaf sebab pasang surut Nora update blog ni. Capek plus no idea. Ehh bukan tak ada idea tapi mood M terlalu tebal. Dalam dok bosan makan nasi je, teringin sangat nak makan pizza. Preggy kali ni pu…

Udang Galah Viral Masak Lemak Cili Api

Salam kesayangan... Baru-baru ini heboh dengan udang galah viral dengan harga yang murah sekitar RM1 seekor dan ada yang berharga RM1.50 mengikut saiz udang galah. Bukan sahaja udang galah yang viral dengan harga murah ma…

Resepi Masak Lemak Cili Api Rebung Dan Perut (Babat)

Salam kesayangan... Hujung minggu baru-baru ni dapat jua Nora luangkan masa di rumah bersama keluarga. Part paling seronok bila dapat masakkan makanan untuk suami dan anak. Maklumlah bila kehidupan PJJ ruang masa bersama aga…

Resepi Soto Air Tangan Bonda

Salam hujung minggu uols... Cuti-cuti ni uols buat apa je? Hari ni Nora nak share resepi soto air tangan bonda iaitu mak Nora. Actually, Nora ni orang Johor anak jawa lagi so bab Soto ni pastinya memang makanan kam…