Showing posts with the label Masakan MelayuShow all
Resepi Masak Lemak Cili Api Rebung Dan Perut (Babat)

Salam kesayangan... Hujung minggu baru-baru ni dapat jua Nora luangkan masa di rumah bersama keluarga. Part paling seronok bila dapat masakkan makanan untuk suami dan anak. Maklumlah bila kehidupan PJJ ruang masa bersama aga…

Resepi Soto Air Tangan Bonda

Salam hujung minggu uols... Cuti-cuti ni uols buat apa je? Hari ni Nora nak share resepi soto air tangan bonda iaitu mak Nora. Actually, Nora ni orang Johor anak jawa lagi so bab Soto ni pastinya memang makanan kam…

Resepi Bergedel Ayam Sedap

Salam you olss... Selamat berhujung minggu. Korang masak apa cuti-cuti ni? Sementara ada ruang dan peluang bersama insan tersayang, apa salahnya korbankan masa untuk mereka. Syukur dapat cuti, so dapatlah Nora bersama za…

Resepi Burung Puyuh Masak Halia

Salam kesayangan... Siapa suka makan burung puyuh? Biasanya korang masak apa burung puyuh? Selalunya, kita dengar atau biasa makan burung puyuh di masak lemak cili padi (orang nogori), goreng berempah ataupun goreng biasa…

RESEPI RENDANG AYAM REMPAH MAK SITI

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ Selamat berhujung minggu korang... Rendang Ayam Rempah Mak Siti Kali ni nora nak kongsikan pada korang resepi rendang ayam mudah dan cepat. Ini terutamanya bagi…

Resepi Ayam Bakar Dengan Rempah Soto Mak Siti

Cuti hujung minggu baru-baru ini nora balik ke kampung. Wahhh rindu sangat sebab sebulan lebih nora tak balik sejak Aidilfitri hari tu. Balik kampung kali ni saja nora masakkan untuk family. Nora plan nak buat ayam bakar. Se…